Yulafı böyle tüketin.

mevsres

Üye
Arkadaşlar bazı insanlar görüyorum yulafı fırının içine koyup ısıtıp yiyorlar, ben bir kere öyle denedim neredeyse kusacaktım, ben hayatta yulafı öyle yiyemem.

Tavsiyeme gelecek olursak, sabah yiyeceğiniz yulafınızı akşamdan bir kaseye koyun, üstünü biraz geçecek şekilde soğuk Light sütünüzü ekleyin ve buz dolabına koyun.

Sabah kalkın zaten sütü içine çekmiş olacak, biraz karıştırıp soğuk soğuk afiyetle yiyebilirsiniz, özellikle yaz aylarındayız dondurma gibi oluyor resmen.

İsterseniz içine bal da katabilirsiniz.
 
soguk sutle talas gibi oluyor. bir sure sonra da vicik vicik bir kivama geliyor. tulaf icin favori tarifim:

sicak sut+yulaf+muz+tarçın

baska turlu yenmiyor. muz yerine bazen incir,kuru uzum ve kayisi koyuyorum ama muzun yerini tutmuyorlar.

GT-I8150 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
 
Arkadaşlar yulafın çok yüksek ısıda besin değerlerini kaybettiği ne kadar doğru?
 
Ama öyle böyle değil besin değerlerini baya kaybediyormuş. Ciddi bir şekilde.
 
Beyler ,arkadaşlar light musli tüketsek yulaf yerine yeterli olur mu ya da muslinin zararları var mı? bu konuda görüşlerinizi merak ediyorum
 
Beyler ,arkadaşlar light musli tüketsek yulaf yerine yeterli olur mu ya da muslinin zararları var mı? bu konuda görüşlerinizi merak ediyorum

Müsli başka şey Yulaf başka şey, hiçbir şey Yulafın yerini tutamaz.

Müsli dediğiniz şeylerin içinde bir sürü kuruyemiş falan var sadece bir miktar yulaf var.
 
Yok Yulaf yerine tüketsek nasıl olur dediniz siz. :)

Müsli dediğim gibi tavsiye etmem içerisinde bir sürü kuruyemiş var, meyve var. Bunların fazlası zarardır, yağlandırır sizi.

Yulaf tüketin daha iyi, Yulaftan daha iyi kaliteli karbonhidrat tanımam.
 
danone yoğurtlar var meyveli, ben en çok şeftalili olanını tercih ediyorum yulafla, şeftalili yoğurdu karıştırıyorum üstüne de kuru üzüm atıyorum, kuru kayısı dilimliyorum birazda oohh şahane oluyor. :)

Doğal olsa Tavsiye edilirdi, ama içerisinde şeker olduğu konusunda şüphem yok. :)
 
Sabah 60 gr lifalif, 1 tam yumurta, 3 yumurta beyazını ve pul biberi çırpıp tavada omlet yapıyorum. Yumurtayı soymak, lifalifi sade yemek işkence oluyordu. Birde gün içinde bir miktarı yoğurtla karıştırıp yiyorum.



6YypE0.jpg


pvGMar.jpg
 
Sabah 60 gr lifalif, 1 tam yumurta, 3 yumurta beyazını ve pul biberi çırpıp tavada omlet yapıyorum. Yumurtayı soymak, lifalifi sade yemek işkence oluyordu. Birde gün içinde bir miktarı yoğurtla karıştırıp yiyorum.



6YypE0.jpg


pvGMar.jpg

Elma da rendeleyebilirsiniz guzel tat veriyor
 
Yeni bir teknik buldum beyler. Hani yulafa su ya da süt ekliyoruz ya bu gün bir adet elmayı kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarıp Blender'dan geçirdim ve su kıvamına geldi, daha sonra o suyun içine yulafı attım geri kalan kısmını da süt ile dengeledim beklettim ve o şekilde tükettim harika oldu. :)

Yeşil elma kullanmayın ekşi oluyor.
 
arkadaşlar şimdiye kadar yediğiniz şekilleri unutun. en kolay ve pratik yolunu anlatıyorum.

100gr yulaf + 400-500ml süt+ 1 muz u blender'a koyup 1 2 dakika karistiriyoruz sonra bardaga döküp içiyoruz. iyi gunler
 
19 mesajda en az 15 yulaf yeme tarifi yazilmis,bosverin öylesini böylesini herkez damak tadina göre nasil istiyorsa öyle yesin:)deneye yanila bu spora gönül vermis birisi mutlaka damak tadina uyan bir Tarif kendince bulucaktir,yeterki bu sporda daimi olsun:)
 
Back
Yukarı