Yulaf ezmesi tarifi istiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
forumda iyi bir anlatım bulamadım yardımcı olmanızı istiyorum yulaf ezmesi nasıl yapılır ne kadar tüketmem lazım kahvaltıda

Bence yulafın mantıgı zaten hafif ve basit olması.O yüzden gözünü karartıp ılık suyla yiyeceksin :)

Her sabah 100 grm yeterli.

Karbonhidrat ihtiyacı icin 2 3 saat önce yiyeceksin. Ben yoğurtla yediğimde uyku bastırıyor. Ilık suyla haslayip baharatarla yada meyveler ve yemişler ile iyi oluyor

Yulaf öyle bir gıdadır ki, yanlış kombinasyonlar ve hazırlanış şekliyle nefret edebilir; doğru kombinasyonla ise bayılarak yer ya da içebilirsin.

En basitinden bir tarif vereceğim, herkes mutlaka denemeli. Bayılıyorum, içmeye doyamıyorum diyebilirim.

İçerik:

Eti Lifalife Yulaf
Pınar Laktozsuz Süt
Yumurta
Kuru üzüm ya da Yaban Mersini (Cranberries)

Markalar önemli değildir. Yaban Mersini kullanıyorum, inanılmaz oluyor. Laktozsuz süt olduğu için uyku-yorgunluk hormonu salgılanması gibi bir şey olmuyor. Antrenman performansımı müthiş artırdı.

Hazırlanış:

1 su bardağı Eti Lifalife yulafı mutfak robotuna koyun. İçerisine (miktar isteğe bağlı) 2 ya da 3 yumurta beyazı koyun. 1 su bardağı laktozsuz süt koyun ve 7-8 parça Yaban Mersini ya da kuru üzüm koyun. Sonra da mix edip afiyetle için. Çok çok lezzetli oluyor.

Merhaba,

Yulafı sade yoğurtla yiyebilirsiniz.
Sade yoğurtla yiyemiyorsanız yulafı, yoğurt, muz, tarçın ve az miktarda bebek bisküvisi ile karıştırarak deneyebilirsiniz.
Tadı çok güzel oluyor.

İyi günler,

Yulafı tek şekilde yiyebiliyorum. 100gr yulafa 1 muzu ince ince dilimliyorum.üzerine süt döküyorum. Muz zaten tatlı,bala gerek kalmıyor. Şeftaliyle denedim kötü oldu.sütü ısıttım,tutkal gibi oldu.Bu sebeple tarifimden şaşmam :)

Yulaf + light yoğurt + konserve mısır + az kekik + az kırmızı biber .. Emin olun sabahlarınızın veya antrenman öncelerinizin vazgeçilmezi olacaktır !

bu tarifte şimdi aklıma geldi. yulaf+ eti burçak ya da eti sultani(burçak'ın üzümlüsü-incirlisi). buda çok güzel oluyor.

Her sabah 100gram yiyorum bende
Yulafı kaseye koyup üzerini biraz aşacak kadar ılık su koyup bir iki dakika yumusamasını bekliyorum, sonra biraz süt ekliyorum, üzerine bir tatlı kasıgı yerfıstığı ezmesi, bir tatlı kaşıgı bal, yarım çay kaşığı tarçın, ve çeyrek muzu dilimleyip bunları bi karıştırıyorum. Üzerine yine bir çeyrek muzu ince ince dograyıp diziyorum biraz da üzüm ekliyorum. Ilık su ekledigim için haliyle biraz sıcak oluyo 10-15 dakika dolapta sogutup yiyorum. Şimdilik böyle böğürtlen, karadut, çilek gibi meyvelerle cok cok daha lezzetli olur ben de daha denemedim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı