Yulaf ezmesi yerine misir gevreği

Bildiğim kadarıyla bu konular açılıp tartışılmıştı, istersen forumda bir araştırmayı dene?
 
paketlerin/kutuların üstünde besin değerleri yazar besin değerleri hemen hemen aynıysa sorun olmaz ama yulaf ezmesi daha doğaldır bence ama seçim senin mısır gevreği için corn flakes veya nestlenin gold flakes tavsiye ederim
 
mısır gevreklerinin içinde şeker olduğu için tavsiye edilmiyoçr Bende bgn birtane aldım. 100gramda 13gr protein 76gr karbonhidrat vardı fakat 27gr şeker bir okadarda nişasta vardı.
 
Olmaz, mısır gevreği daha az lif ve daha fazla şeker(basit karb) içerir. Zaten GI değeri 100 gram için 60'dır. Yulaf öte yandan, şeker içermez, daha fazla protein içerir GI değeri 100 gram için 35 civarıdır. Yulaf doğrudan yulaf tanelerinin pres ezilmesiyle(çok az işlem görerek) yapılır halbuki mısır gevreği, nescafe gibi saçmasapan bir üründür. Şahsen mısır gevreğini eve sokmuyorum. Detaylı karşılaştırmasını aşağıda bulabilirsin(soldaki mısır, sağdaki yulaf):

screenshotfrom201207121.png
 
Çok haklısınız ama şu anda sütle karıştırdım 3 saattir yemeye çalışıyorum ,saman gibi geliyor :)

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 09:54 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 09:50 ----------

Bildiğim kadarıyla bu konular açılıp tartışılmıştı, istersen forumda bir araştırmayı dene?
Konuyu benim açmadığım belli doğal olarak bu konuyu bulmam için araştırma yapmış olmam lazım dimi ...
 
Çok haklısınız ama şu anda sütle karıştırdım 3 saattir yemeye çalışıyorum ,saman gibi geliyor :)

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 09:54 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 09:50 ----------


Konuyu benim açmadığım belli doğal olarak bu konuyu bulmam için araştırma yapmış olmam lazım dimi ...

Konuyu senin açmamış olman, bu konunun bu forumda daha önceden işlenilmediği anlamı taşımaz. Google yazsan, yazmış olduğun başlığı zaten seni bu forum üzerinde daha önceden açılmış ve bu konu hakkında tartışılmış konulara yönlendirecek.

Yemek konusuna gelincede, sana yoğurt ile karıştırıp yemeni tavsiye edebilirim, hatta istersen içine kakao tozu koyabilirsin güzel bir tat veriyor, ceviz veya badem de ekleyip bir karışım yapıp yeme işlemini kolaylaştırabilir sin.
 
Yulafi pisirmeyide deneyebilirsin. Genellikle ingilizler filan kahvaltida bu sekilde yiyor. 100 gram yulaf uzerine 200 gram filan su koy kisik ateste suyunu cekene kadar karistirarak pisir. 5 gr filan zeytinyagida eklenebilinir. Zaten lapa haline gelicek eger daha kuru olsun dersen su miktarini azaltabilirsin.

Ben genis bir kaseye 100 gr yulaf uzerine 100 gr lor 5gr zeytinyagi ve pul biber koyup su ekleyip mikrodalgada 800w da 7 dakika pisiriyorum.

Istersen yulafi sade hazirlayip, fistik ezmezi, bal recel vs. koyabilirsin. Internette porridge diye arat bircok tarif cikacaktir.
 
Yulafi pisirmeyide deneyebilirsin. Genellikle ingilizler filan kahvaltida bu sekilde yiyor. 100 gram yulaf uzerine 200 gram filan su koy kisik ateste suyunu cekene kadar karistirarak pisir. 5 gr filan zeytinyagida eklenebilinir. Zaten lapa haline gelicek eger daha kuru olsun dersen su miktarini azaltabilirsin.

Ben genis bir kaseye 100 gr yulaf uzerine 100 gr lor 5gr zeytinyagi ve pul biber koyup su ekleyip mikrodalgada 800w da 7 dakika pisiriyorum.

Istersen yulafi sade hazirlayip, fistik ezmezi, bal recel vs. koyabilirsin. Internette porridge diye arat bircok tarif cikacaktir.
Bu karışımı kahvaltı olarakmı tüketiyosun?
Ara öğün olarakmı yiyorsun?
 
Yulafi pisirmeyide deneyebilirsin. Genellikle ingilizler filan kahvaltida bu sekilde yiyor. 100 gram yulaf uzerine 200 gram filan su koy kisik ateste suyunu cekene kadar karistirarak pisir. 5 gr filan zeytinyagida eklenebilinir. Zaten lapa haline gelicek eger daha kuru olsun dersen su miktarini azaltabilirsin.

Ben genis bir kaseye 100 gr yulaf uzerine 100 gr lor 5gr zeytinyagi ve pul biber koyup su ekleyip mikrodalgada 800w da 7 dakika pisiriyorum.

Istersen yulafi sade hazirlayip, fistik ezmezi, bal recel vs. koyabilirsin. Internette porridge diye arat bircok tarif cikacaktir.
Çok sağol dostum dediğin tarifide araştırdım hepsini denicem.. http://www.ozgunform.com/saglikli-mutfak/kahvalti/sicak-yulaf-porridge/
 
Yulaf ile ilgili ek bilgi: Neden yulaf tercih etmeliyiz:

Beta-glukan yulaf kepeğinin taşıdığı özel bir lif.
Bağışıklık sistemi desteği, kan şekeri denge faktörü, kolesterol kontrol aracı olarak bilimsel araştırmalarla çok iyi ortaya konmuş sağlık faydaları var.
Kan şekeri denge faktörü olduğu için kilo verme programlarında iştah kontrolünün de önemli bir aracı. Tip 2 diyabetin geciktirilmesi ve önlenmesinde etkin bir besin.
220mg/dl üzeri yüksek total kolesterol varlığında hergün yaklaşık 3gr yulaf kepeği tüketerek kolesterolün %8-23 düşürüldüğü biliniyor. Kanınızda yüksek kolesterolün her %1 lik düşüşü kalp hastalıkları riskinizde %2 lik bir azalma yaratıyor.
Yulaf içerisinde bulunan bir diğer değer de avenanthramides dediğimiz bir antioksidan. Bu değerli antioksidan da ayrıca LDL kolesterolün oksitlenmesini engelleyerek kardiovaskular hastalık risklerini azaltıyor.
alinti:http://www.ozgunform.com/saglikli-mutfak/kahvalti/sicak-yulaf-porridge/
 
Back
Yukarı