yumruk teknikleri

arkadaşlar en iyi yumruk atma teknikleri hangileridir söyleyebilirmisiniz yada bi video falan atarasnız sevinirim

not:örnek 2 baş parmağını öne çıkarıp ayağından aldığın gücü omuzdan yumruğa aktarma

mike tyson'ın ve mike zambidis'in bütün maçlarını dikkatlice izle.sana bir video aktarıyorum,resmen boks dersi veriyo burda mike zambidis,kendisi kik boksçu,bana göre dünyanın gelmiş geçmiş en iyi kik boksçusu,1.67 boyunda bi yunanlı.savunması,hızı,gücü,oyunları müthiş.tek eksik yanı sol direğini fazla kullanmayışı,onun yerine sol kroşelere baş vuruyo ve sol kroşesi de çok etkili.asıl sağ direkt ve kroşesi meşhur bu kikboksörün. mike tyson'a gelince o bir kusursuza yakın,dünyanın en iyi boksörü.direkt yumruklarının şiddetli olmasını istiyosan ön omzunun hacimli olması şart.her gün şınav çek 4 set(aralarda 1 dakika dinlen ama yaşın küçük çekemiyebilirsin.o zaman günde 4 sefer yapabildiğin kadar çek,yani yine 4 set çek ama 2.sete başladığında 5-6 dakika dinlenmiş ol),ön omuzların gelişir.yumruk omuzdan çıkar,omuz kası şart etkili yumruklar için.omuz kasın gelişene kadar direkt yumruk atıcakken sağ direkt,yumruğunu biraz dıştan,dirseğinden güç alarak vurursan şiddetini artırmış olursun.tabi ne kadar anlatabildim o ayrı göstermem lazım.

52 - Mike Zambidis vs. Giorgio Petrosyan [K-1 World MAX 2010 Final Semi-final

Burak Uğur - Bujin Fight Club - Boks Dersleri - 1.mp4

Önemli olan attığın yumruğu sadece kolunlan değil butun vucudunlan atman =) kickbox teknikleri yumruk nasıl atılır vs yazıp bulabilirsin videolarını

yumruklarda omuz ve triceps kası cok önemli fakat bir ayağınız ileride diğeri çapraz sekilde geride olup atıldığında omuzunuzla birlikte gideceğinden etkili bir tekniktir,
tavsiyem bunu kullanmanızdır,

Aparkat vb. yumrukları atmayı dene hele helede mesafeyi iyi sabitle çok yaklaşırsan adam seni yer mesafeni iyi ayarlayıp düz ve sert yumruk atmaya çalış. İsimlerini yazım sen araştır ;

1) Straight (streyt panç) - Direk Yumruk
2) Hook Puch (huuk panç) - Kroşe Yumruk
3) Uppercut Punch (apırkat) Aparkat Yumruk
4) Backfist (bekfist) - Dış El Yumruk
4A) Spinning Backfist (spinin bekfist) - Dönerek Ters El Yumruk
5) Ridge Hand (ric hend) - Kesme Vuruş
6) Clinch (klinç)

Tekme Taktikleride Var Ama Sen Yumruk Dediğin İçin Bunları verdim İnşallah Yardımcı olur :)

Back
Yukarı