bycaner
Üye
Yumurta tavuktan çıktığı anda iç kısmı sterildir. Yani sağlığa olumsuz etki edecek etmenleri yapısında bulundurmaz. Tavuktan yumurtanın iç kısmına hiçbir bulaşma olmaz. Ancak kabuk kısmında önemli derecede mikroorganizma vardır. Çiğ tüketiyorsanız iyice yıkayıp kabukla yenen kısmı mümkün olduğu kadar birbirine temas ettirmeden ayırmanız gerekir.
Bunun haricinde uzun süre beklemiş yumurtalarda mikroorganizmalar kabuk bölgesinde küçük delikler açarak içeri girebilmektedir. Bu olay zamanla kabuğun direncinin azalmasıyla alakalıdır. Bunun sonucunda yumurtada bozulmalar görülebilir.
Taze ve iyi yıkanmış yumurta çiğ olarak tüketilebilir. Afiyet olsun
teşekkür ederim sağol olmadı haşlayıp yeriz artık haşlayınca herhangi bi değerinde felan düşme oluyormu ben o yüzden direk çiğ yiyorum