Yumurta Beyazı ve Yulaf Yiyemeyenlere

yulaf ezmesini tüketemeyen arkadaşlara şunu önere bilirim istediğiniz miktarda yulaf ezmesini miksere koyun ve çıkardıkdan sonra toz kıvamında olsun ve bunu rahatlıkla istediğiniz karışıma ekliyebilirsiniz un kıvamına geliyor vede 2 ci olarak benim kendi karışımım 3 yumurta 1 sarısıyla 350 ml süt 1 muz orta boy 1 kaşık bal bal olmadığı zaman 2 kaşık pekmez atıyorum mikserde karıştırdıkdan sonra afiyetle içiyorum :D tanıda gayet iyi yumurta kokusu ve tadı asla gelmiyor :D bazen bi çay kaşığı kakao atıyorum değişiklik olsun diye :DAma çiğ yumurtanın zararları tartışılır

Ben eti lifalif yiyorum.1kaseye 75 gram yulaf,200ml süt,15 tane kuru üzüm,2 tane kuru incir(bıcakla cok ince ince doğranmıs parcalanmıs),1/3 muz(ezilmis),1 çay kaşığı bal,1 tam ceviz(dövülmüs),eskiden çilek atıyordum bir de ama çilek kalmadı şimdi.Bunları karıştır ye gitsin : ))

Arkadaşlar yulafı sütle veya sade yoğurtla yiyemeyenlere meyveliyi öneririm.

Sabahları
100 gr yulaf ezmesi
4-5 çilek
5-6 kiraz
ve yoğurtla tabağı doldurup yiyorum çok güzel bir tad veriyor yulafın tadını almıyorsunuz bile ama çilek ve kirazı küçük küçük doğruyorum.Meyveli yoğurt gibi oluyor. mmm acıktım yav.

bu karışımı biraz değiştirerek tükertmeye başladm çok güzel bi içimi oluyor sizce sakıncası varmı

3-5 Yumurta Beyazı
100 Gram Yulaf Ezmesi
200 Gram Yağsız Yoğurt
1 Büyük Boy Muz
1 Çay Kaşığı kakao
1 çay kaşığı hindistan cevizi
yüzük boyutunda felanda lor peyniri katıyorum bunlar miksede 10 dk felan iyice sıvılaşa kadar karıştırıp bi bardakda içiyorum

Son düzenleme:
Yumurta beyazının tadına ve kokusuna dayanamıyorum, yulaf ezmesini de yiyemiyorum diyorsanız bu tarifi bir deneyin.

12 Yumurta Beyazı
100 Gram Yulaf Ezmesi
200 Gram Yağsız Yoğurt
1 Büyük Boy Muz
1 Çay Kaşığı Tarçın

İlk olarak yumurta beyazlarını tavaya koyuyoruz ve karıştırarak pişiriyoruz, beyaz hale gelene kadar.

Ayrı derin bir kaba yulaf ezmesi, muz, yoğurt ve tarçını koyuyoruz ve pişirdiğimiz yumurta beyazlarını bu kaba ekliyoruz.

Bu karışımı mikser yardımı ile puding kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz.

İlk başta yenilmeyecek bir şey gibi görünüyor olsa da bir kaşık aldıktan sonra fikriniz olumlu yönde değişecek.

TARİFİN MAKROLARI:

12 Yumurta Beyazı = 206 Kalori- 0.3 Gram Karbonhidrat- 43 Gram Protein- 1 Gram Yağ

100 Gram Yulaf Ezmesi = 326 Kalori- 71.8 Gram Protein- 12.5 Gram Protein- 3 Gram Yağ

200 Gram Yağsız Yoğurt = 110 Kalori- 14.8 Gram Karbonhidrat- 9.4 Gram Protein- 0.2 Gram Yağ

1 Adet Muz = 120 Kalori - 15 Gram Karbonhidrat- 1 Gram Protein – 0.1 Gram Yağ

1 Tatlı Kaşığı Tarçın = 12 Kalori-1.5 Gram Karbonhidrat-0.3 Gram Protein-0.1 Gram Yağ

GENEL TOPLAM= 669 Kalori- 103.4 Gram Karbonhidrat- 66.2 Gram(52.4 Gram Hayvansal 13.8 Bitkisel) Protein- 4.4 Gram Yağ

güzel bi tarif geçen gün denedm hoşuma da gitti. ben içine 200 gr'da lor peyniri koyuyorum.fakat şöyle bi sorum olcaktı kardeşm. ben dersaneye gidiyorum ve dersane her gün dersanem var. bunu her sabah yapmaya vaktim yetmiyor maalesef.bunu hazırlayıp buzdolabına koysak acaba bozulur mu? bozulmadan kaç gün dayanır bi bilgisi olan varmı acaba arkadaşlar ?

Yumurtayı yiyemeyenler kaynama noktasına kadar pişirsinler mikropları ölsün var ise. Sonra bardağı döküp dökülmeyeni de kaşıkla döküp blendırdan geçirip içsinler hem pratik hem mide bulandırmıyor. Yulaf ezmesini de bal ile karıştırıp yesinler. Sorun olmuyor.

Bende kendi yaptığım yulaflı omleti eklemek istedim

pişmeden önce

piştikten sonra

İçindekiler:
60-70 gram kadar yulaf
2 tam 1 tane yumurta beyazı
göz kararı kaşar (nekadar koyduğumu bilmiyorum) dileyen lor, beyazpeynir v.s. kullanabilir
1 orta boy domates
2 adet biber

miktarlar kişinin zevki ve ihtiyaçlarına göre değiştirebilir

hepsini karıştırma kabına boca ettikten sonra karıştırıyorum daha sonra yağsız seramik tavaya yayıp kapağı kapadıktan sonra 10-15 dakika kısık ateşte pişirip afiyetle yiyorum.

not: hiç yağ kullanmıyorum kaşardan geldiği kadar seramik tavayada hiç yapışmıyor yapışırsada dibini eklmekle sıyırıyorum tertemiz :)

en başta verilen tarifi ben muz ve tarçın yerine sarı leblebi ve kimyon,zencefil tozu, ve zerdaçal ekliyip yiyorum ...

eti lifalif'i mikserde çekmenin bir zararı var mıdır?? ben paketi alınca hepsini çekiyorum mikserde ve kavanozda öyle saklıyorum. sonra yumurta, kekik, karabiberle birlikte omlet yapıyorum kahvaltıda

Az önce yaptım 1 tatlı kaşığı bal ekledim karıştırdım ama bi tat alamıyorum bende sorun var sanırım :D şuan yiyorum ama boş bişey yiyorum anlamadım :D

Herkes damak zevkine göre eklemeler yapıyor, burada yazılanlardan bir karışım çıkartıp denicem onun dışında benim yaptığım bir karışım var.

Mixer'in içine;
1 Su bardağı süt
1 Tane muz
2 Tane Çiğ yumurta
7 8 tane cici bebe
3 4 Tatlı kaşığı bal
Ve tadını değiştirmek amaçlı Kakao veya çikolata gibi.. Arada sırada zaman buldukca yapıyorum bunları tabi ne kadar doğru bir karışım bilmiyorum bir arkadaşımın tavsiyesi :)

Back
Yukarı