HELL WATCHMAN
Üye
TATT... Supplementlerin içinde tabiki daha uzun süre saklanabilsin diye bazı kimyasallar var. yani anabolizan tarzı şeyler yok yani ilaç değil! Evet ikimizde aynı şeyi söylüyoruz doğru
hell bence sen yanlıs anladın cunku protein tozu amişno vs nin ilaç olmadıgını tabiki biliyorum dogaldan kastım besinlerden sentetik uretimden degil eger ben konularıma bakarsan protein tozu amino asit vb seylerin ilaç olmadıgını bıldıgımı gorursun bende amino portein tozu creatin glutamin l argşnin orginin kullandım hemde bu işe başladıgımın 3. ayından itibaren surekli maddi durumum elverdikce suplementler yan beslenmedşir beslenmeye destektir foruma girenler yanlıs anlamasın diye yazdım birde dogal demek naturel katkı maddesi icermeyen demektir sentetik degildir bu yuzden cokda yanlıs anlatım oldugunu dusunmuyorumArkadaşım sen doğal alacaksın derken neyi kastettin anlamadım. Protein tozu ve amino asitler zaten doğaldır herhangi bir doping maddesi içermez İLAÇ değildir. Lütfen, foruma girenler yanlış anlar böyle. Yazın da sanki protein tozu ve aminolar doğal değil gibi anlaşılıyor biraz DİKKAT!
Yeri gelince domates, mercimek bile doğal olmuyor. Onlarda bile hormon kullanıyorlar. Tam doğal olsun dedin mi organik tarım üretimi olacak. Bildiğimiz inek gübresi vs...Allahaşkına doğal ne demek bi sözlükten bak istersen. Protein tozuna ve amino asid e doğal deme. Doğal ne biliyomusun, domates, yumurta, mercimek.. İşte doğal olan budur.
Ve ayrıca tabiki doğal olarak çok iyi beslenen birisinin de supplement a ihtiyacı yoktur uzun bir süre.
Yeri gelince domates, mercimek bile doğal olmuyor. Onlarda bile hormon kullanıyorlar. Tam doğal olsun dedin mi organik tarım üretimi olacak. Bildiğimiz inek gübresi vs...
Kusura bakmayın ama bu günce kilo başına 2 gram protein saçmalığı bence fiyasko. Düşünün ki 150 kiloluk yağlı mı yağlı bir adam vucut geliştirmeye başladı ve günde 300 gram protein alıyor. Adam zaten hareket edemiyor 300 gram proteini (1,5 kilo et) yerse o yakında 200 ü görür.
Belli bir seviyeye gelmiş sporcular için protein hayati önem taşısa da bizim gibi yeni elemanlara günde 100 gram protein bile yeter. Benim beslenmem son 5 aydır hiç düzenli değil (protein karbonhidrat hiç dikkat etmiyorum) ve antreman olarak haftada 1 veya ayda 1 çalıştığım oluyor. Vucuttan da pekbişey kaybetmedim 32 cm kolla başladım, bodyyi bıraktığım en son sıcak 38 di ve hala sıcak 37- 38 görüyorum.
Benim demek istediğimde bu işte. Protein deyince herkes kilo başına 2 gram deyip kestirip atılıyor. Böyle olmamalı. Bu tamamen benim fikrim ama herkesin protein ihtiyacı farklıdır ve proteinin faydası kısa vadede görülmez bunu bir alışkanlık haline getirmek gerekir. İnsan beslenme alışkanlıklarını değiştirdikçe ve antremanlara devam ettikçe vucudundaki gelişimleri gözlemleyip neye ne kadar ihtiyacı olacağını ve neden uzak duracağını bilebilir bence. Göz var nizam var. Yağlanmaya başladın mı karboyu kısarsın, kaslar canlılığını yitirdikçe protein ve suyu artırırsın ve antremanlarında çok yüklenme yapıyorsan azaltırsın vs. vs.. buna bir ölçü getirilemez ben bunları göz kararı yapıyorum ve ne ekersem onu biçiyorum. Vucut geliştirme adına çok fazla fedakarlık yapmadığım halde gelişimimden memnunum. Öğrencilik hayatından kurtulup meslek sahibi olup bu işi düzenli ve programlı yaptığımda ise iyi bir vucut çıkaracağımdan da eminim. Aslında v.g. ile ilgili bütün makaleler, kurallar, normlar insanın kendisinde gizli. Sadece biraz bakmak ve görmek gerek. Verdiğim örneğin saçma olduğunu biliyorum sadece kimin karşı çıkacağını merak ettiğimden yazdım çünki evvelki diyalogların bazıları çocukça ve anlamsız olmuş kimse üzerine alınmasın lütfen.ibrahim oncelikle yanilgilar icindesin;
-herkesin genetigi ayni degildir,kendinde edindigin sonuclar herkesde ayni olmaz.
-150 kilo olan bir adam in ilk amaci yag yakmak olacagi icin belli oranlarda karbonhidrat,protein ve yag oranlari hesaplanir oncelikle diyete sokulur.
Sayin abiler bana lutfen yardimci olun spora yeni basladim vucudumu gelistirmek istiyom lutfen bir program yapabilirmisiniz
Beslenme tarzınız hoşuma gitti . Sütü günlük sütten mi içiyorsunuz yoksa pastorize kutu mu içiyorsunuz ve yemeklerden sonra mı ayrı mı içiyorsunuz ?garip gercekten bu gunluk 2 gr prtoteini bana koskoca ercan demir dedi ben sadece sabah kahvaltısında 3 sarılı gerisi beyaz 5 yumurtayı tavaya kırarım ustunede bolca lor atarım karabiberşle beraber yerim gece yatmadan oncede 4 yumurtayı haslarım sadce beyazlarını yerim 1 lt sutu bende hep icerim ve ara ogunler paso lor peyniri yerim ne yersem yiyeyim yanında lor peynirini getirip kasık kasık yıyorum![]()