eğer beslnem düzensizliğin varsa , akını boşver , ya tam ya da sarı olarak tüket...
YUMURTA SARISI DEĞERLERİ ,hemen hemen TAVUK ETİ DEĞERLERİNE ÇOK YAKINDIR !...CİVCİV DE ZATEN BURDAN OLUŞUR !...
AKI İSE % 92 SU OLUP , artık ne kaldıysa (?!) % 8 lik değer minimal değerler içerir !...
kim 8 yumurta yesin diyor ki ?!...))
BESİN DEĞERİ OLARAK 1000 GR ( 1KGS) YUMURTA BEYAZI YESENİZ BİLE İÇERİK PROTEİN OLARAK 100 GR SARIYI YAKALAYAMAZSINIZ !... ))
ZİRA % 90- 92 Sİ SUDUR !... YANİ H2O ...)
yanlış bilgilendiriyorsunuz arkadaşlar,yumurtada 7 gr protein olur,bunun 5 gramı beyazında 2 gramı sarısında,nerden öğrendiniz yumurtanın sarısında daha fazla protein olduğunu,doğru değil bu bilgi.
ayrıca yumurtanın beyazındaki protein en kaliteli hayvansal proteindir.
benim beslenmemin en tepesinde yumurta geliyor,günlük 10-12 yumurtanın beyazını yerim ara öğün olarak,gelişimimdende memnunum(2 bölge hariç).ayrıca beyazında yağ oranıda çok düşüktür,sarısını bende yemiyorum.
yanlış bilgilendiriyorsunuz arkadaşlar,yumurtada 7 gr protein olur,bunun 5 gramı beyazında 2 gramı sarısında,nerden öğrendiniz yumurtanın sarısında daha fazla protein olduğunu,doğru değil bu bilgi.
ayrıca yumurtanın beyazındaki protein en kaliteli hayvansal proteindir.
benim beslenmemin en tepesinde yumurta geliyor,günlük 10-12 yumurtanın beyazını yerim ara öğün olarak,gelişimimdende memnunum(2 bölge hariç).ayrıca beyazında yağ oranıda çok düşüktür,sarısını bende yemiyorum.
))) görülen o ki bu yumurta beyazı konusunda mütemadiyen yaptığımız uyarılar etksiini göstermeye başlamış...)) açıkcası memnun oldum...
bu arada , % 4-8 (& 88- 90-92 vb) oranı farklılık değişik su olması önemli bi olay değildir, eser oranlardır...zaten, defalarca yumurta değerlerini muhtelif forumlarda verdik önceleri...
ayrıca, şu an yediğimiz sanayi tipi yumurtalarda bu su oranı çoook daha yüksektir...hem sarı , hem de beyzında...verilen değerler normal yumurtalar içindir !...))
bu arada, tekrar tekrar "yumurta sarısı = ortalama tavuk eti değerleri (beyazı ,siyahı ortalamasına ) çok yakın ...
yani, 5 yumurta yerseniz , aşağı yukarı 5 civciv yemiş olursunuz ..))
ercan gürgöze ;
Önce şu açtığımız konuyu bir okurmusun 5 sarı 5 civciv her mesajda aynı örnek kimden duydun bilmiyorum. Bilimsel bir verin var ise paylaşırsan sevinirim. Kulaktan dolma bilgiler ile halkı yanıltıcı bilgiler paylaşıyosun.
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/yumurta-ak-ve-sar-s-t53451.html