Yumurta

sanirim su mantik var orda yumurtadan civciv olustugu icin her yumurta aslnda 1 civciv dmek

Ercan'ın mantığından gidersek havyar yediğimizde de 1000 tane balık mı yemiş oluyoruz ? :)

Bu işler bu kadar basite indirgenmemeli bence. Yumurtanın sarısı sadece embriyoyu oluşturur. Civciv dünyaya gelene kadar yumurtanın beyazından beslenir. Dolayısıyla cicivin oluşumunu tam yumurtanın bileşimidir.

Bende merak ediyorum aslında bilimsel bir dayanağı vardır inşallah Ercan'ın. Anlattığı gibi olmadığını defalarca açıklamama rağmen hala ısrarla bu tezi savunduğuna göre vardır bir dayanağı heralde.

Ercan'ın mantığından gidersek havyar yediğimizde de 1000 tane balık mı yemiş oluyoruz ? :)

Bu işler bu kadar basite indirgenmemeli bence. Yumurtanın sarısı sadece embriyoyu oluşturur. Civciv dünyaya gelene kadar yumurtanın beyazından beslenir. Dolayısıyla cicivin oluşumunu tam yumurtanın bileşimidir.

Bende merak ediyorum aslında bilimsel bir dayanağı vardır inşallah Ercan'ın. Anlattığı gibi olmadığını defalarca açıklamama rağmen hala ısrarla bu tezi savunduğuna göre vardır bir dayanağı heralde.

ama 1tam yumurta yumurtadan yeni cikmis 1civciv demektir diyebilirmiyiz peki

b konuda pek bilgim yok besin ogeleri knusunda sen daha bilgilisin o yuzden soruyorum

• Like
Reactions: Azi
ama 1tam yumurta yumurtadan yeni cikmis 1civciv demektir diyebilirmiyiz peki

b konuda pek bilgim yok besin ogeleri knusunda sen daha bilgilisin o yuzden soruyorum

İstersen olaya şu yönden bakalım Danny_Boy yumurtanın içinden bir enjektör ile akını alalım kalan sarısından civciv oluşamaz. Çünki civcivin kas ve diğer dokularının gelişmesi için yumurta akındaki yüksek değerli proteine ihtiyacı vardır.

Civciv 1 tam yumurtadan oluşur doğrudur. Fakat 1 tam yumurta = 1 civciv diyemem. Çünki yumurta farklı bir maddedir civciv farklı bir olgudur.

Yumurta sadece içinde gerekli maddeler olan taşıyıcı bir kapsüldür. Civiciv ise organları ve kemikleri olan komplex bir canlıdır.

)))))

bazı noktalar:

**yumurta beyazı civcivin ana besin maddesi değildir...zaten olamaz da , zira besin olarak gerek miktar ,gerekse içerik olarak bunu sağlayamaz !...sadece , takviye besin olarak lagılanır ,ve ayrıca gerekli transfüzyonlar vb için ayrıca su kaynağıdır ...ayrıca, -bumin grubu tırnak, gaga ,tüy oluşumuna hizmet eden ve özellikle imun sistemine etki eden bazı protein türleri içerir...kas ,organlar vb yani ağırlıklı kısım sarıdan oluşur...

**tabiatta bulunduğumuz dünya , bilinen çevrede eğer "atomsal enerji " üzerinde oynama olamayacağı sürece biyolojik canlılar daima bir yerden bir şekilde biyolojik konvertasyon yoluyla enerji , protein ve mineralleri almak zorundadırlar ...yumurtanın , memeli oluşumlarından olan en büyük farkı , dışardan herhangi bir bağlansısı olmadığından tüm enerjiyi kendi iç bünyesinden sağlamak zorundadır...ve "gerek anne karnı , gereks eyumurtada ayrıca gelişme döneminde çıkşa kadar herhangi bir dışkılama da olmaz... civcivin gelişme süreci ana çerçevede sarıdan sağlanan maddeler ile olur , beyazı ise yukarda yazdığımız olşumlar için gerekli eser miktarda maddeyi sağlar...)))))

sanırım açık olmuştur...biyoloji 7 nci sınıf dersiydi yanılmıyorsam ?!...))

Son düzenleme:
  • Like
biraz daha genişletmek gerekirse:

**yumurta beyazının ana görevi "yumurta sarısını yani civcivi, embriyoyu darbelere, sarsıtılara ,karşı korumak yani süspansiyon olayıdır...

**yumurta beyazı civcivin ana besin maddesi değildir...zaten olamaz da , zira besin olarak gerek miktar ,gerekse içerik olarak bunu sağlayamaz !...örneğin bayağı büyük ( large diye geçen yumurta beyaz olarak yaklaşık 30 gr ve sadece ve sadece miktar olark bunun 3 gr ına yakını proteindir...sadece , takviye besin olarak lagılanır ,ve ayrıca gerekli transfüzyonlar vb için ayrıca önemli su kaynağıdır (%92 lere varan su oarnı) ...ayrıca, ağırlıklı ovalbumin ve otuzun üstünde eser miktarda tırnak, gaga ,tüy oluşumuna hizmet eden ve özellikle imun sistemine etki eden bazı protein türleri içerir...diğer yanda kas ,organlar vb yani ağırlıklı kısım sarıdan oluşur...

**tabiatta bulunduğumuz dünya , bilinen çevrede eğer "atomsal enerji " üzerinde oynama olamayacağı sürece biyolojik canlılar daima bir yerden bir şekilde biyolojik konvertasyon yoluyla enerji , protein ve mineralleri almak zorundadırlar ...yumurtanın , memeli oluşumlarından olan en büyük farkı , dışardan herhangi bir bağlansısı olmadığından tüm enerjiyi kendi iç bünyesinden sağlamak zorundadır...ve "gerek anne karnı , gereks eyumurtada ayrıca gelişme döneminde çıkşa kadar herhangi bir dışkılama da olmaz... civcivin gelişme süreci ana çerçevede sarıdan sağlanan maddeler ile olur , beyazı ise yukarda yazdığımız olşumlar için gerekli eser miktarda maddeyi sağlar...)))))

biraz daha genişletmek gerekirse:

**yumurta beyazının ana görevi "yumurta sarısını yani civcivi, embriyoyu darbelere, sarsıtılara ,karşı korumak yani süspansiyon olayıdır...

**yumurta beyazı civcivin ana besin maddesi değildir...zaten olamaz da , zira besin olarak gerek miktar ,gerekse içerik olarak bunu sağlayamaz !...örneğin bayağı büyük ( large diye geçen yumurta beyaz olarak yaklaşık 30 gr ve sadece ve sadece miktar olark bunun 3 gr ına yakını proteindir...sadece , takviye besin olarak lagılanır ,ve ayrıca gerekli transfüzyonlar vb için ayrıca önemli su kaynağıdır (%92 lere varan su oarnı) ...ayrıca, ağırlıklı ovalbumin ve otuzun üstünde eser miktarda tırnak, gaga ,tüy oluşumuna hizmet eden ve özellikle imun sistemine etki eden bazı protein türleri içerir...diğer yanda kas ,organlar vb yani ağırlıklı kısım sarıdan oluşur...

ercan gürgöze
yumurta akını ve sarısını ciğ olarak sütle içmenin bir zararı yada proteinsel - si fazlamıdır?

ben yumurtanın kokusuna dayanamıyorum artık. zaten nefret ediyordum iyice tiksindim. çiğnerken kusucak gibi oluyorum o yüzden ben sütle karıştırıp içiyorum akını. sabah 3 tane akşam 2 tane(tam). haşlamaya göre çok düşermi besin değeri

----

çiğ yumurta kullanmak doğru olmaz...mikrop, bakteriler yönünden ...)

tabi ki tüm besinler pişince besin değerlerinde kayıplar oluşur...özellikle "ısıya dayanıksız vitaminlerde" ...

ama, protin değerleri oynamaz...

buna karşı örneğin vücuttaki "c-vitaminini tahrip ettiği söylenen " ve ayumurta beyazında da bulunan "avidin"in bu olumsuz etkisi pişirme yoluyla bertaraf etmiş edilebilinir..))

Son düzenleme:
bakteri falan pek umrumda değil açıkcası. kokusundan bıktım artık inanın bana. bir süre böyle devam edicem. maksat protein

Olayı bu denli abartmaktansa hiç tiksinmeden düzgün bir sayıda tüketmek en doğru çözüm gibi görünüyor. Yumurta çok kaliteli bir protein kaynağı evet. Ancak tek protein kaynağı da değil. Öğünleri düzgün tutmak ve kaliteli beslenmek mühim olan.

Ben sadece sabahları XL boy 2 adet yumurta tüketiyorum. Şahsen yetersiz olduğunu düşünmüyorum. Öğle ve akşam yemeklerinde et tüketiyorum yatarken de casein proteini alıyorum lor gibi ürünlerden.

)))))

bazı noktalar:

**yumurta beyazı civcivin ana besin maddesi değildir...zaten olamaz da , zira besin olarak gerek miktar ,gerekse içerik olarak bunu sağlayamaz !...sadece , takviye besin olarak lagılanır ,ve ayrıca gerekli transfüzyonlar vb için ayrıca su kaynağıdır ...ayrıca, -bumin grubu tırnak, gaga ,tüy oluşumuna hizmet eden ve özellikle imun sistemine etki eden bazı protein türleri içerir...kas ,organlar vb yani ağırlıklı kısım sarıdan oluşur...

sanırım açık olmuştur...biyoloji 7 nci sınıf dersiydi yanılmıyorsam ?!...))

Yazılarımı ucundan kenarından çekiştirip kendi istediğin gibi kıvırmaktan başka bişey yapmıyorsun malesef. Sarıyla işaretlediğim bölümü iyi oku . Civcivin olşumu tam yumurtadan oluşur yazıyor , akından oluşur diye bir cümle mi kurdum ben.

Daha fazla polemiğe girip uzatmak istemiyorum çünki senin "Nuh deyip te peygamber demeyen" biri olduğunu iyi bilirim.

Sen istediğine inanabilirsin. Burada cicivin yaratılışını tartışmaya gerek yok. Ben bilimsel kaynaklarımı ortaya koydum aksini ispat edecek bilimsel kaynağın varsa paylaş bende birşeyler öğreniyim.

Hadi sağlıcakla kalın..

beachboy , biraz terbiyeli olsan ...)

neyi kıvırtacağım ...ayrıca, bana ne senin yazılarından...hangi bilimsellikten söz ediyorsun?!...ayrıca, bilimselliği acaba "fkb "okumamış bi kişiden mi öğreneceğim ?!...

vb vb vb (((

• Like
yumurtanın sarısı civciv değildir civcivin besinidir yani vitellus beyazıda civcivi dış etmenlerden sarsıntıdan koruyan kısım sizin yediğiniz tavuklar döllenmemiş tavuk yumurtasıdır yani içinde civciv yoktur zaten nasıl civciv oluştuğunu merak ediyorsanız videoyu izleyin http://www.oynat.tv/yumurta-icinde-civcivin-olusumu ayrıca yumurtanın beyazını yiyip sarısını atmak tavsiye edeceğim birşey değildir sonuçta para veriyorsun onu ziyan ediyorsun lezzetli kısmını atıyorsun ve içinde vitamin mineral ve omega 3 bulunan her yiyecekte olmayan kısmı atmak bence akıllıca değil

Back
Yukarı