Yumurtaları sarısı ile beraber tüketin !!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 007EMRE
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ayrıca o aldığın yağların doğal değil etlerinde eskimoların yediği etler değil kendini kandırma zararlıysa senınkıler haylı haylı zararlı gdo lu mısırlar bunlarda yağ yapılıyor
meyve kadar değil meyvenın eksikliği her zmaan çıkar vitamınlerınerden alıyorsun hepsı sebzelerde yok sebzede yıyeceksın meyvede hepsı yenmelı ayrıca ip her reset atışta değişiyor bulunma ben zaten şikayet ettim diez e

köy tereyağını nerden alıyorsun bizede söyle

hehehe :)

bizim beslenme tarzımızı bilmeden konusuyorsun

bizim icin iyi yaglar

ic yag tereyagı kuyruk yagı zeytinyagı ve hindistan cevizi yagıdır.

kötü yaglar
mısırözü aycicek kalone soya gibi gdo lu yaglar bunları hic bir zaman yemeyiz. diez bakmalı tabiki :) ama birimize ceza versin hehe bana telefonumdan da ulasabilir öbür üyeye de ulasıp aynı anda konusabilir eger uye telefonunu vermek isterse :)

meyvede olup ta sebzelerde olmayan 1 tane vitamin yaz bana bende senden özür dileyip haklısın diyeyim

en son kars tan 5 kilo tereyagı getirttim bunu bulamadıgım zamanlar vakfikebir tereyagı alıyorum yada pazarda köylülerin sattıgı yaglardan

zaten kendime kısa zamanda mera yapma düsüncem var süt icin degil et icin yumurta ve sebzemi kendim yetistiriyorum su an

@heldic
1950'lerde dört temel gıda grubu kavramı geliştirildi. Amaç insanlara dengeli, sağlıklı bir diyetin temelini oluşturmak için uygun türleri ve miktarları seçmelerine yardımcı olmaktı. Bu gruplar şunlardır:

· Süt ve süt ürünleri
· Et, balık ve kümes hayvanları
· Sebze ve meyvelar
· Tahıllar (ekmek ve hububat gibi)

Kalori tüketimini arttırmak isteyen insanlar için beşinci bir grup da vardır. Bu grup yağlar, şekerler ve alkolden oluşur

linki: http://www.lokumhekim.com/tahillar/default.asp

anlayana: YAĞLAR ve şekerler sadece basit kalori artırıcılardır (yağların hormonların yapısına katılması durumu harici)

2. bir yazı:
Tahılların özellikle mide ve kolon kanseri ne ve kardiyovasküler hastalıklara karşı koruyucu olduğu ispatlanmıştır.

linki: http://www.hekimce.com/index.php?kiid=3097

Çok besleyici olan bulgur zengin bir folik asit kaynağıdır. Çocuklar ve hamile kadınlar için çok önemli bir besindir. Toplam yağ oranı düşüktür ve doymamış yağ asitleri içerir. Kolesterol içermez. Buğdayın sahip olduğu besinler pişirme işlemi sırasında tane tarafından emilen suyla tanenin içine nüfuz eder ve besin değeri kaybolmaz. Bulgur yüksek mineral ve posa nedeniyle besin emilimini hızlandırır, kabızlığı engeller ve kolon kanserini önler.

linki aynı

E vitamini eksikliği ile ilgili:
Bitkisel ve sıvı yağlarda, kırmızı et, karaciğer,tahıl,tahıl ürünleri vb. lerde bulunan E vitamini eksikliğinde kaslar gelişemez. Ve E vitamini yapıcı-onarıcı özelliğe sahip her şeyi yaptığı için, bazı kozmetik ürünleri de E vitamini içermektedir.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Vitamin

C vitamini eksikliği ile ilgili:
C vitamini veya askorbik asit, turunçgiller, koyu yeşil sebzeler ve patateslerde bulunan ve kollajen sentezinde yer alan, antioksidan bir vitamindir. Ayrıca demir emilimini de olumlu etkiler. Yetersizliğinde eklem ağrıları, yaraların geç iyileşmesi, skorbüt gibi sorunlara neden olabileceği gibi enfeksiyonlara karşı kişiyi daha zayıf kılar. Küçük yaşlarda diş eti kanaması ve grip C vitamini eksikliğinde, fazlalığında da ishal görülür.

linki: http://tr.wikipedia.org/wiki/Vitamin

üzüm meyvesinin bazı yararları:
Üzümün; anti-oksidan, anti-aging, kan yapımına yardımcı ve kanserden koruyucu etkileri bilinmektedir. Siyah üzüm kabuğunda bulunan 'Resveratrol' maddesi, anti-kanserojen ve anti-oksidan olma özelliklerini taşımakta ve beyin hücrelerini korumaktadır. Üzümün çekirdeğindeki diğer bir madde olan 'Quersetin' ise, kan yapımına yardımcı olmaktadır. Bu yolla damarların sağlığını da olumlu yönde etkilemektedir.

kaynak: http://tr.wikipedia.org/wiki/Üzüm

ayrıca bir not : Üzümün güçlü anti-oksidan özelliği, E vitamininden 50, C vitamininden ise 30 kat daha fazladır. Üzüm şırasında; su (%70-80), karbonhidratlar (%15-25), organik asitler (%0.3-1.5), tanenler (%0.01-0.10), azotlu bileşikler (%0.03-0.17), mineral bileşikler (%0.3-0.5) bulunmaktadır.

kiraz ile ilgili : Kiraz kabuğu kabız ve ateş düşürücü, çiçekleri göğüs yumuşatıcı, yaprakları ise müshil olarak kullanılmaktadır

linki: http://tr.wikipedia.org/wiki/Kiraz

D vitamini eksikliği ile ilgili :

Kemik bozukluğu, diş bozuklukları, kemiklerin sertliğini yitirmesi, kas zayıflığı, yetersiz kalsiyum emilimi, böbreklerde fosfor retansiyonu görülebilir

Süt,yumurta, margarin, somon balığı, yulaf ezmesi gibi besinlerde de bolca bulunur

link: http://www.genetikbilimi.com/genbilim/vitamin.htm

Vitamin B6 eksikliğinde :

Sinirlilik,cilt hastalıkları, Kas zayıflığı, anemi, ağız içi hastalıkları, kol ve bacaklarda kramplar, saç dökülmesi, yavaş öğrenme,vücutta su tutulması görülebilir

bulunduran besinler: Muz, somon balığı, tavuk, hindi, patates, sığır eti, kavun ıspanak

link: http://www.genetikbilimi.com/genbilim/vitamin.htm

R10

burdan ne anlamamız gerektiginide sonuna yazsaydın keske

simdi tahıl ve meyve yemeyen ama et sebze yag yiyen birisi bu dediklerinden hangisinden mahrum kalır

hangi vitamini alamaz

link vermene falam gerek yok cevabını vermen yeterli

yaglar kilo yapmaz cünkü vucudda yag depolayan hormon insülin dir yagların insülin üzerine hic bir etkisi yoktur diyorum tersi ise onun icinde kaynak göstermeden yazsan bile yeter :)

Son düzenleme:
R10

simdi tahıl ve meyve yemeyen ama et sebze yag yiyen birisi bu dediklerinden hangisinden mahrum kalır

hangi vitamini alamaz

yaglar kilo yapmaz cünkü vucudda yag depolayan hormon insülin dir yagların insülin üzerine hic bir etkisi yoktur diyorum tersi ise onun icinde kaynak göstermeden yazsan bile yeter :)

büyüksün heldic, yendin hepimizi verdiğin bilimsel verilerle, biz bağımlıyız sen değilsin, sen doğal yaşama en uygun adamsın, sen süpersin hadi kal sağlıcakla

not: kişisel bir ricamdır, lütfen uğraşmayın ve kendi haline bırakın, et yiyip dursun.

R10

hangi vitamini alamaz

aslında soru gayet basit cevabıda basit

et sebze yag yiyen birisi vucudun ihtiyaclarını fazlası ile alır ama yazmak zor geliyor :)

tesekkur ederim :)

Son düzenleme:
keto diyetle hiç kas kazanabildiniz mi? delikanlı gibi konuşun ama. yağ yakımıydı zart zurttu diye bıdı bıdı yapmayın. vg bazında bir faydasını gördünüz mü? ben de öyle düşünmüştüm zaten...

meyve, pirinç, makarna sen bunları doğru zamanlarda tüketmezsen kusura bakma ama 140 kilo olursun, sonra da ne diyeti yapsan vücuduna yarar.

Benim sporum koşu ve yüzmeden ibaret :) 6 ayda özellikle bacaklarım ve omuzlarım iyi gelişti. Vg için uygun olmayabilir heltic'e sormak lazım.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 23:49 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 23:47 ----------

lif alıyoruz nasıl almıyoruz ? et ve cig yesil sebzelerde lif yok mu ?

Heltic bişey sormuş yanıt yok mu? Havada kalmasın sorular. :)

vg icin yapılacaksa eger tabiki 0 karbonhidratsız olmaz

antreman öncesi karb almamız lazım ki antremanı daha iyi cıkaralım biz meyve öneriyoruz antreman sonrası gene meyve ve kefir öneriyoruz

fakat tartıstıgımız konular sadece yag yakımı ve saglıklı beslenme

vg yapmayan birinin bunların hic birine ihtiyacı yok

R10 bizden öncede 3-5 sayda öncede onlarca saygın üye tartışdı heldic le adam at gözlüklü 1 tane elinde yazı var oda doğruluğu benim gözümde asla olmayan bir yazı birde tutturmuş eskimo kızılderili ne yazsak boş çünkü işine gelmiyor forumda böyle beslenen 1 tane kendi var dünyada örneğini görmedim artık ben birşey demiyorum bir yere varılmaz işine geleni kabul ediyor işine gelmeyeni yok sayıyor bana göre çok yanlış bir hayat biçimi bunu kimseye önermiyorum.

• Like
Reactions: R10
R10 bizden öncede 3-5 sayda öncede onlarca saygın üye tartışdı heldic le adam at gözlüklü 1 tane elinde yazı var oda doğruluğu benim gözümde asla olmayan bir yazı birde tutturmuş eskimo kızılderili ne yazsak boş çünkü işine gelmiyor forumda böyle beslenen 1 tane kendi var dünyada örneğini görmedim artık ben birşey demiyorum bir yere varılmaz işine geleni kabul ediyor işine gelmeyeni yok sayıyor bana göre çok yanlış bir hayat biçimi bunu kimseye önermiyorum.

benim önermeme gibi bir lüksüm olamamaz halkın cogu sizin gibi ve cogu hasta :)

at gözlüklü sizsiniz istemediginiz kadar calısma getirirm tek dediigniz inanmıyorum banane

dünyada 1 tek ben degilim :) tabiat ana bizle beraber :)

bana görede sizin beslenmeniz cok yanlıs bir hayat bicimi bu yanlıs beslenmeyi her önerinizde karsı cıkacagım

heldic'in azmine ve inadına hayran kaldım resmen. adam ne denirse densin, ne olursa olsun 1 adım geri atmıyor. resmen bütün foruma karşı tek başına savaşıyor. :D bence tartışmayı bırakalım ve dağılalım. heldic bu zaferi sonuna kadar hak etti. :D

heheh :)

gerek yok eger bir tartısma ise bilimsel verilerle cürütülebilir kaynak gösterip cürütsünler

başta Cidade de Deus ,lordmarvel ve R10 ve benzer üsluba sahip diğer üyeler.. karşınıza aldığınız üye size bilimsel cevaplar veriyor ve karşılığında sorular soruyor fakat siz inadına bilimsellikten ve dayanaktan uzak, gayri ciddi, konuyu değil kişiyi hedef alan cevaplar veriyorsunuz..buna daha ne kadar devam etmeyi düşünüyorsunuz..Zira artık tolerans gösterilecek sınırı aştınız..

bu başlık artık karşılıklı atışma ile yürüyemez..dayanaksız, sadece bi yerden duyduğunuz ya da size göre mantııklı fikirleri değil kaynaklı ve tutarlı bilgileri paylaşın..

kimse başlığı da germesin kimseyi kaynaklı fikirlerinden dolayı da itham etmesin..kişileri değil konuları tartışın..geçmişin intikamını almayı bırakın artık..şimdiden uyarayım ki yarın farklı tedbirler alındığında taraf tutuluyor denmesin..
bilginize..

başta Cidade de Deus ,lordmarvel ve R10 ve benzer üsluba sahip diğer üyeler.. karşınıza aldığınız üye size bilimsel cevaplar veriyor ve karşılığında sorular soruyor fakat siz inadına bilimsellikten ve dayanaktan uzak, gayri ciddi, konuyu değil kişiyi hedef alan cevaplar veriyorsunuz..buna daha ne kadar devam etmeyi düşünüyorsunuz..Zira artık tolerans gösterilecek sınırı aştınız..

bu başlık artık karşılıklı atışma ile yürüyemez..dayanaksız, sadece bi yerden duyduğunuz ya da size göre mantııklı fikirleri değil kaynaklı ve tutarlı bilgileri paylaşın..

kimse başlığı da germesin kimseyi kaynaklı fikirlerinden dolayı da itham etmesin..kişileri değil konuları tartışın..geçmişin intikamını almayı bırakın artık..şimdiden uyarayım ki yarın farklı tedbirler alındığında taraf tutuluyor denmesin..
bilginize..

sevgili diez, adam tutup doktorun birine şarlatan diyor

doktorları ilaç satmaya yönelik teşhis koymayla suçluyor

"Yag yakmak cok basit karbonhidratlari azaltirsiniz olabildigince dusuk kan sekerinde growth testesteron glukogan gibi yag yakma hormonlariniz tavan yapar ve yag yakarsiniz" gibi çok net söylemler kullanıyor, yani şunu diyorum, bunu okuyan ve ardından hastanelik olan birisi olabilir

"bu diyeti 2 3 hafta sürdürebilirseniz hersey degisecektir düsen insülin seviyesi faydalı hormonlar ve dahası vucudun glikojen depoları sınırsız yag depoları mantıken sonsuzdur haftalarca aylarca yetecek yakıtımız vardır." diyor yine aynı şahsiyet

" benim kendi yetistirdigim tavuklarım var 10 tane kadar onların yumurtalarını tabiki cig yiyorum tavuklarımın saglıklı olduguna inandıgım icin" diyor

"yumurta yada eti pisirdikce icindeki vitamin mineral amino asitler azalır eskiden tas devri zamanları ates bulunmadan önce yada bulunduktan sonra insanlar atıyorum martı nın yumurtalarını bulunca dur sunu eve götüreyim pisireyimmi diyolar dı ?

tekrar söyledigim gibi eger yumurtaya guveniyorsanız cig yiyebilirsiniz yoksa pisirmelisiniz"

"Tahillarin insan beynini kuculttugu ve beynin on bolgesinde bagimliligini arttirdigi soylenen bilimsel makaleleri paylastim dileyen diledigine inanir"

"kendi yetistirdigim tavugun yesillikle beslendigi icin besin degerlerinin yok olmasını istemiyorum omega 3 yuksek sıcaklıkta yok oluyor ve iyi bir bagısıklık sisteminiz varsa hastalıklar o kadar sorun degil grip i 1 gunde atlatabiliyorsunuz "

"15 yumurta yedigim gun oluyor bazen kuyruk yagi tereyagi bolca hic kilo almiyorum kalori saymadan"

"tum haberlerde bilim adamlari cayir cayir bagiriyor kolestrol ve yaglarin cok faydali oldugunu bunun dusmanligini yapanlarin insanlara ilac satmaya calisan ilac firmalari oldugunu"

"Bunlari goz ardi etmek gormemezlikten gelmek sadece ilac firmalari ile iliskisi olanlarin isine gelir"

"Meyve sekerli ve yemek zararli"

"sıcakta et yemenin ne gibi bir zararı olabilir gecirilen kalp krizlerinin yuzde 75 i karbonhidrat agırlıklı beslenmeden sonra yuzde 25 i yag agırlıklı beslenmeden sonra meydana gelmis."

"Taze sıkılmıs meyveler icinde fruktoz olayı gecerli meyveler metobolik sendrom a vucudu götüren etmenlerden birisi. Vucudun dısardan alınan sekere ihtiyacı yoktur."

"benim önermeme gibi bir lüksüm olamamaz halkın cogu sizin gibi ve cogu hasta

at gözlüklü sizsiniz istemediginiz kadar calısma getirirm tek dediigniz inanmıyorum banane

dünyada 1 tek ben degilim tabiat ana bizle beraber

bana görede sizin beslenmeniz cok yanlıs bir hayat bicimi bu yanlıs beslenmeyi her önerinizde karsı cıkacagım"

ben hukuktan gayet iyi anlayan birisiyim ve sana şu kadarını söyleyeyim, yetişkin ya da değil herhangi birisi bu net konuşmaları (çoğu öneri üslubuyla söylenmemekte) baz alıp hastalansa ve size (bftrye ve heldic isimli üyeye) dava açsa altından kalkabilecek misiniz? daha da kötüsü, genelleme yapılarak bahsedilen bu konuşmalar sonucunda bu yazılara uyup hastalanan birden fazla insanın size dava açması durumda ne yapacaksınız acaba? yaşı 18in altında olan, hatta 13 yaş altı olan ve kilo problemleri olan bir çocuk şiddetle savunulan bu beslenme düzenini denese ve hayatında kalıcı sorunlar olsa bu sorunun altından kalkabilecek misiniz?

sadece gözlemlediklerimden yola çıkarak söylüyorum, iş ciddiye binerse ortada ne a üyesi kalır ne b üyesi, ihale üstünüze kalır.

kalın sağlıcakla...

edit: bu arada "e biz şurda şurda belitmiştik çocuk forum kurallarını okusaydı" ya da "o zaman ailesi bu siteyi engelleseydi" tarzında savunmalar da gayet yetersiz kaçacaktır benden söylemesi. bu site herhangi bir yasaklı öğe içermediği için otomatikman bir çocuğun okumasına elverişlidir hukuken...

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 20:51 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 20:40 ----------

bu arada, hakaretamiz konuştuysam özür dilerim, zaten konuya da attığım son mesajdır bu...

Son düzenleme:
diez eski sayfalara dönerseniz orda birçok kaynak koydum faydaları diye ama heldic bey bunları yalanlıyor bizde doğal olarak onunkileri yalanlıyoruz kaynağı çokyetersiz hiçbirşey kanıtlamıyor eski bir kaynak sunmuş benim koyduklarım günümüzdeki yeni bilgiler

bal bile zarar diyor ama dünyanın en değerli besinlerinden biridir hiçbir doktor zarardır demıyor heldic dıyor sızınde mesajınız onu destekler oldu buraya küçük yaşta gelişme çağında olan üyeler okuyunca sizinde mesajını görünce heldicin yolundan gitmiycekmi? tartışdığım konuda bu bu yüzden 1 haftadır ısrarla cevap yazıyorum ama bundan sonra kimsenin işine karışmıycam sizden bunu beklemezdim diez.

Son düzenleme:
Heldic detaylı araştırmaların ve düşüncelerini savunman güzel . Ben bu düşüncelerine kısmen katılıyorum fakat katılmadığım düşüncelerin çok daha fazla. Ama farz edelimki tüm yazdıkların doğru. Et ve hayvansal ürünleri temel gıda olarak besin piramidimizin temeline aldık. Ülkenin %50 sinden fazlasının maaşı açlık sınırında ( veya altında) etin kilosu 25 - 30 TL balıkların fiyatı kışın birkaç ay düşer gerikalan aylarda yanına yaklaşılmaz. Kemiksiz tavuk eti 9 TL .

Günlük maaşı 25 TL olan halk bu masrafı zaten karşılayamaz. Kısacası yazdıkların doğru olsa bile Türk halkı senin bu dediklerini yapamaz. Ama sağlıklı olsun , ama sağlıksız olsun Türk halkı zaten baklagil ve tahıl ürünlerini besin piramidin temeline koymaya mecburdur.

Belkide halkın yazdıklarını kabullenememe dürtüsü buradan kaynaklanıyordur. Umarız ki yazdıkların doğru değildir :) . Tüm forumdaş arkadaşlara saygılar , sevgiler..

Heldic detaylı araştırmaların ve düşüncelerini savunman güzel . Ben bu düşüncelerine kısmen katılıyorum fakat katılmadığım düşüncelerin çok daha fazla. Ama farz edelimki tüm yazdıkların doğru. Et ve hayvansal ürünleri temel gıda olarak besin piramidimizin temeline aldık. Ülkenin %50 sinden fazlasının maaşı açlık sınırında ( veya altında) etin kilosu 25 - 30 TL balıkların fiyatı kışın birkaç ay düşer gerikalan aylarda yanına yaklaşılmaz. Kemiksiz tavuk eti 9 TL .

Günlük maaşı 25 TL olan halk bu masrafı zaten karşılayamaz. Kısacası yazdıkların doğru olsa bile Türk halkı senin bu dediklerini yapamaz. Ama sağlıklı olsun , ama sağlıksız olsun Türk halkı zaten baklagil ve tahıl ürünlerini besin piramidin temeline koymaya mecburdur.

Belkide halkın yazdıklarını kabullenememe dürtüsü buradan kaynaklanıyordur. Umarız ki yazdıkların doğru değildir :) . Tüm forumdaş arkadaşlara saygılar , sevgiler..

evet o ayrı bir konu fakat meralarımızı acıp tarıma hayvancılıga daha cok destek verirsek et fiyatları inecektir etin bu kadar yüksek fiyatta olmasının sebebi de yemin pahalı olması.

birsey daha var eger düzgün beslenirsek sigorta ilac hastahane gibi toplumun giderleride düsecektir belkide daha ucuza cıkabilir :)

Güzel yazı olmuş sevgili R10 bende defalarca bu diyet düzgün şekilde anlatılsın ama tutup da bütün hayatınız boyunca böyle beslenin, yada yumurtayı çiğ yiyin gibi insanların sağlığını riske atıcı davranışlarda bulunmayalım, elimizden gelen en maks şekilde garantici tavsiye ve yazılarda bulunalım diye bende yazdım!
Bende defalarca siz bunun vebaline giriyormusunuz diye yazdım!
Karşı olduğumuz şeyin ketojen diyet olmadığı tepki gösterdiğimiz şeyin farklı şeyler olduğunu defalarca yazdım!

Ama hala daha 5-6 kişi bir araya gelmiş 1 kişiye yükleniyor gibi gözüküyoruz demek ki...
Yazdığım yazıların okunup okunmadığından şüphe etmeye başladım doğrusu...

Artık kaynaklı yada kaynaksız hiç bir şekilde tartışmak istemediğimi; artık sadece kendi günlüğümden konuşacağımı son mesajımda belirtmiştim.
Şuan sözümü bozmuş değilim, şuan bu mesajı atmamın tek amacı sevgili R10 destek vermektir :)

Herkese saygılar :)

Dn: Bu mesajın içerisinde tartışmaya girmek gibi amaç olmadığı belirtilmiş olunup, alıntı yapılarak tartışmaya malzeme edilmemesini rica ederim. Özen gösterileceğinden eminim çünkü bu tartışmayı kendi tarafımda bitirdiğimi daha öncede belirttim :)

• Like
Reactions: R10
sevgili diez, adam tutup doktorun birine şarlatan diyor

doktorları ilaç satmaya yönelik teşhis koymayla suçluyor

"Yag yakmak cok basit karbonhidratlari azaltirsiniz olabildigince dusuk kan sekerinde growth testesteron glukogan gibi yag yakma hormonlariniz tavan yapar ve yag yakarsiniz" gibi çok net söylemler kullanıyor, yani şunu diyorum, bunu okuyan ve ardından hastanelik olan birisi olabilir

"bu diyeti 2 3 hafta sürdürebilirseniz hersey degisecektir düsen insülin seviyesi faydalı hormonlar ve dahası vucudun glikojen depoları sınırsız yag depoları mantıken sonsuzdur haftalarca aylarca yetecek yakıtımız vardır." diyor yine aynı şahsiyet

" benim kendi yetistirdigim tavuklarım var 10 tane kadar onların yumurtalarını tabiki cig yiyorum tavuklarımın saglıklı olduguna inandıgım icin" diyor

"yumurta yada eti pisirdikce icindeki vitamin mineral amino asitler azalır eskiden tas devri zamanları ates bulunmadan önce yada bulunduktan sonra insanlar atıyorum martı nın yumurtalarını bulunca dur sunu eve götüreyim pisireyimmi diyolar dı ?

tekrar söyledigim gibi eger yumurtaya guveniyorsanız cig yiyebilirsiniz yoksa pisirmelisiniz"

"Tahillarin insan beynini kuculttugu ve beynin on bolgesinde bagimliligini arttirdigi soylenen bilimsel makaleleri paylastim dileyen diledigine inanir"

"kendi yetistirdigim tavugun yesillikle beslendigi icin besin degerlerinin yok olmasını istemiyorum omega 3 yuksek sıcaklıkta yok oluyor ve iyi bir bagısıklık sisteminiz varsa hastalıklar o kadar sorun degil grip i 1 gunde atlatabiliyorsunuz "

"15 yumurta yedigim gun oluyor bazen kuyruk yagi tereyagi bolca hic kilo almiyorum kalori saymadan"

"tum haberlerde bilim adamlari cayir cayir bagiriyor kolestrol ve yaglarin cok faydali oldugunu bunun dusmanligini yapanlarin insanlara ilac satmaya calisan ilac firmalari oldugunu"

"Bunlari goz ardi etmek gormemezlikten gelmek sadece ilac firmalari ile iliskisi olanlarin isine gelir"

"Meyve sekerli ve yemek zararli"

"sıcakta et yemenin ne gibi bir zararı olabilir gecirilen kalp krizlerinin yuzde 75 i karbonhidrat agırlıklı beslenmeden sonra yuzde 25 i yag agırlıklı beslenmeden sonra meydana gelmis."

"Taze sıkılmıs meyveler icinde fruktoz olayı gecerli meyveler metobolik sendrom a vucudu götüren etmenlerden birisi. Vucudun dısardan alınan sekere ihtiyacı yoktur."

"benim önermeme gibi bir lüksüm olamamaz halkın cogu sizin gibi ve cogu hasta

dünyada 1 tek ben degilim tabiat ana bizle beraber

bana görede sizin beslenmeniz cok yanlıs bir hayat bicimi bu yanlıs beslenmeyi her önerinizde karsı cıkacagım"

ben hukuktan gayet iyi anlayan birisiyim ve sana şu kadarını söyleyeyim, yetişkin ya da değil herhangi birisi bu net konuşmaları (çoğu öneri üslubuyla söylenmemekte) baz alıp hastalansa ve size (bftrye ve heldic isimli üyeye) dava açsa altından kalkabilecek misiniz? daha da kötüsü, genelleme yapılarak bahsedilen bu konuşmalar sonucunda bu yazılara uyup hastalanan birden fazla insanın size dava açması durumda ne yapacaksınız acaba? yaşı 18in altında olan, hatta 13 yaş altı olan ve kilo problemleri olan bir çocuk şiddetle savunulan bu beslenme düzenini denese ve hayatında kalıcı sorunlar olsa bu sorunun altından kalkabilecek misiniz?

sadece gözlemlediklerimden yola çıkarak söylüyorum, iş ciddiye binerse ortada ne a üyesi kalır ne b üyesi, ihale üstünüze kalır.

kalın sağlıcakla...

edit: bu arada "e biz şurda şurda belitmiştik çocuk forum kurallarını okusaydı" ya da "o zaman ailesi bu siteyi engelleseydi" tarzında savunmalar da gayet yetersiz kaçacaktır benden söylemesi. bu site herhangi bir yasaklı öğe içermediği için otomatikman bir çocuğun okumasına elverişlidir hukuken...

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 20:51 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 20:40 ----------

bu arada, hakaretamiz konuştuysam özür dilerim, zaten konuya da attığım son mesajdır bu...

dikkat ederseniz tartışmayın demiyorum benim itirazım tartışmanın şekline..
forum kurallarımızda dahi var " kabul görmüş bilgileri yıkmaya çalışmak kaynaksız ise kural dışıdır.." fakat burda gördüğüm kadarı ile heldic bir tezi savunuyor..yani bilim dünyasının da tartıştığı ve bilim adamı taraftarı olan bir konuda kaynaklarla cevap veriyor..fakat bunun karşısındaki arkadaşlarım sinirlerine hakim olamıyor, sanki verecek cevapları kalmamış gibi gayri ciddi cevaplar veriyor..
"sen psikoloğa git, boş konuşuyorsun,cahilsin" tarzı mesajlar artmaya başladı..

bftr.de kimse bilimsel tartışmalarda taraf oldu diye uyarılmaz hatta tebrik-teşekkür alır..tartışalım ki öğrenelim..ama düzeyli tartışalım..sakin tartışalım..

ayrıca forumun tıbbi sorumluluk reddi vardır ve yazılanlar üyelerin kendi yorumlarıdır..bunun dışında genel geçer kabul görmüş bilgileri kaynaksız çürütmeye çalışan üye kural çiğniyor demektir..
lütfen bu durumlarda şikayet ediniz..(ama dayanaksız gelmeyin lütfen)

iyi güzel de "bilimsel olsun " diye iddiada bulunacak kişilerin de önce bırakın "bilimselliği , akademsiyenliği " önce bi temel "fkb " bilgisi olması gerekmez mİ?!...hele böylesi bi konuda ...şu anda burda yapılan şey "ordan burdan etiketlenen bilgi kirliliğinden öteye gidemiyor ki?!...

gözlemlenen önemli birşey var . özellikle gençler bunu yapıyorlar, önlerine çıkan her bilgiyi bi şekilde sahipleniyorlar kolayca...(( hele bi de "abd tipi , kaynak ver kardeşim kaynak denmesi daha vahim bir nokta ....sanki kaynak verince iş kökten hallolmuş gibi?!...ortalık destan gibi bilgi kaynakları ile dolması ne ifade edebilir ki?!...açıkcası dramatik bir konu...

"bilgi, data "tabi ki önemli ,ama onu kullanabilmek , sentezlemek ,müspet bir anlamda kullanmak için yine temel, sağlam birikim gerektirmez mi?!...

özellikle ,sağlıklı yaşam konusu "şartlar, alışkanlıklar, kültürel, genetik "olarak tümüyle değişken olduğu bir dünyada kalkıp rijit-katı şekilde konuşmak ne derece doğru olabilir ki?!...bi de daha bilimsel diye formatlamaya çalışarak?!...((

kaldı ki "quote edilen " kaynaklardaki ifadeler,söylemler bile "söylem , iddia tezi "ile uyuşmadığı halde?!...(

Back
Yukarı