Yumurtayı Fazla Kaynatmak

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan zero59
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
yeşil bölgeler oluşursa içeriğindeki yağlar trans yağa dönüştüğünü okumuştum bir yerden kayısı kıvamı en iyisi tam 4 dk
 
önce su kaynıcak ondan sonra yumurtayı içine salıcaz 3 dk durucak dimi böyle en iyisi ?
Suyu aygaza koydugun an yumurtayi at.su kaynamaya basladiktan sonra 3 dk daha kaynar suda beklesin.en sağlikli ve en lezzetlisi bu sekilde
 
Son düzenleyen: Moderatör:
eğer yumurtanın etrafında o yeşil tabaka oluştuysa çok kaynatmışız demek.

ben haşlanmış yumurta konusunda biraz takıntılıyım,hem tamamen katı olmalı(sarısı da tamamen katı olmalı neredeyse ıslaklık olmamalı) hem de o yeşil tabaka oluşmamalı.o yüzden oda sıcaklığında beklemiş yumurtayı direk kaynar suyun içine atıp su kaynamaya devam edecek kadar ateşte 11-12 dakika civarı kaynatıyorum.tam istediğim gibi oluyor.benim gibi sevenlere söylemiş olayım.
 
Ben yumurta ve suyu oda sıcaklığında tavaya koyup normal ateşte kaynatiyorum ve kaynadiktan 5-6 dk sonra alıyorum ne yeşillik var nede ıslaklık benim ölçüm bu şekilde

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Back
Yukarı