Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Yumurtayı haşlama yerine omlet yapsam protein değeri azalır mı?
Arkadaşlar ben sabahları yumurtayı haşlama olarak yerken midem bulanıyor özellikle kokusu midemi zorluyor. Bunun yerine 3-4 yumurtayı omlet olarak yesem , protein ve besin değerleri azalır mı?(pişirmekten dolayı)
herhangi bir degisim olmaz protein miktarlarında eger diet uyguluyorsanız teflon tavaya az su koyun üzerine biraz lor peyniri onların üstünede yumurtaları kırın ve agzını bir kapakla kapatın karıstırmadan buharla üstteki yumurtalar pisicektir hem pratik hemde doyurucu
böreklik lor peynirinden 100-150gr al, teflon tavaya at, pişir, lor peyniri pelte kıvamına gelince 3 yumurtayı üzerine kır, güzelce karıştır. 1 dilim köy ekmeği ve söğüş 2-3 domates ile afiyetle götür...yaklaşık 55-60gr civarı protein :
"Sağlık Bakanlığı Kanserle Savaş Derneği Başkanlığı" ile "Kanser Hastaları Derneği" tarafından hazırlanan "kanser ve beslenme" konulu broşürde yumurta konusuna da yer verilmişti.
"Yumurta ne kadar çok pişirilirse sindirimi de o ölçüde zorlaşıyor.
Ayrıca yumurtayı yağda pişirmek de yine protein değerini azaltıyor. Bunun yerine yumurtanın haşlanarak yenmesi tavsiye ediliyor. Yumurtanın bozulmadan saklanması için de buzdolabında yıkanmadan saklanması, pişirilmeden önce yıkanması ve 3 haftada tüketilmesi öneriliyor."
Süt için de bazı bilgiler yer alıyor;
"Örneğin süt'ün pişirilmesi konusunda sık yapılan bir yanlışın altı çiziliyor.
Sütün mama ya da tatlı yapılırken şeker ilave edilerek kaynatılmasının sütün içindeki proteini büyük ölçüde azalttığı belirtiliyor.
Sütün kaynadıktan sonra şeker ilave edilmesinin sütteki protein miktarının korunmasında önemli rol oynadığı vurgulanıyor."