Yumurtayı nasıl tüketiyorsunuz?

Ben genelde ayçiçek yağını tavaya döküp üste 2-3 yumurta kırıp tavada pişirerek yiyiorum.Bazende cezveye suyu doldurup yumurtaları suda haşlayarak yiyorum işin doğrusu yumurtanın sarısını ve beyazını ayırt etmeden yiyorum.Doğru yada yalnıştır hatta sanırım yalnış.Kimseye kötü örnek olmasını istemem belkide biraz kilo almak istediğimden böyle yapıyorumdur.

Acaba siz yumurtayı nasıl tüketiyorsunuz?
 
bende hiç kilo sorunu olmadığı için ya haşlayarak yada yağda patates karıştırarak yada sosis karıştırarak yiyorum
 
Ben genelde ayçiçek yağını tavaya döküp üste 2-3 yumurta kırıp tavada pişirerek yiyiorum.Bazende cezveye suyu doldurup yumurtaları suda haşlayarak yiyorum işin doğrusu yumurtanın sarısını ve beyazını ayırt etmeden yiyorum.Doğru yada yalnıştır hatta sanırım yalnış.Kimseye kötü örnek olmasını istemem belkide biraz kilo almak istediğimden böyle yapıyorumdur.

Acaba siz yumurtayı nasıl tüketiyorsunuz?

kilo sorunun yoksa istediğin gibi tüketebilirsin ancak kilo problemin varsa yumurta sarısını sınırlamanı ve haşlama yemeni öneririm. thums:
 
kilo sorunun yoksa istediğin gibi tüketebilirsin ancak kilo problemin varsa yumurta sarısını sınırlamanı ve haşlama yemeni öneririm. thums:
Çok şükür kilo sorunum yok ama işin doğrusu karnımda biraz yağlanma var otururken çok az katlanır gibi oluyor :) Bende bundan sonra haşlayıp yemeyi düşünüyorum çünkü tavada yerken ekmekle yediğimden çok ekmek tüketiyorum buda tabi yağlanmanın baş sebebi benim için çok ekmek yemek :)
 
Çok şükür kilo sorunum yok ama işin doğrusu karnımda biraz yağlanma var otururken çok az katlanır gibi oluyor :) Bende bundan sonra haşlayıp yemeyi düşünüyorum çünkü tavada yerken ekmekle yediğimden çok ekmek tüketiyorum buda tabi yağlanmanın baş sebebi benim için çok ekmek yemek :)

ekmek ama nasıl ekmek dostum tam buğday gerçekten besin değerleri açısından mükemmelken, beyaz ekmek yüksek glisemik indeks sayesinde çok acıktırıyor ayrıca karbonhidrat çok önemli belirli miktarda almak lazım sen kaliteli karbonhidrat alımına bak yağlanma olmayacaktır ayrıca oturunca neredeyse herkesin göbeği çıkıyor çok takmamak lazım :)thums:
 
Rafadan tüketiyorum , bence en lezzetli hali rafadan halidir. Yumurtadaki protein ağırlıkla beyazındadır bildiğiniz gibi..
 
Haşlıyorum sarısını ayırmak da çok rahat oluyor böylece thums:
evet bak oda var haşlamadan ayırması kabus. ama ben sarısını ziyan etmem zaten sabah 3 tam yumurta 100 gram lor ve yulaf ezmesi yiyorum günün başka saati yumurta ymem 3 gram için uğraşamam yani gider direk tavuk haşlar yerim daha iyi.
 
ben pancakes olarak tüketiyorum açıkçası tadına doyum olmuyor .d

malzemeler ;

5 yumurta akı 1 sarısı
yarım bardak süt
80 gr yulaf
bir avuç kuru üzüm

tarifi ;

bütün malzemeleri blender'den geçirip püre yapıp az yaglanmış teflon tavada 3'e bölüp sırayla pişirip üzerlerine biraz fıstık ezmesi yada dondurma sosu'da olabilir az miktarda döküp afiyet ile yiyorum. TAVSİYE EDERİM
 
Sade Haşlanmış yumurtadan sıkıldıgım için, haşladıktan sonra beyazlarını(2-3 adet sarısıda) dilim dilim kesiyorum üzerine taze sogan, karabiber ve limon çok az zeytin yagı dökere Yumurta salatası yapıyorum harika oluyor.
 
Çoğu zaman haşlayarak ama bazen zor geliyo tavada kırıyorum keşke çiğ içmenin bi zararı olmasa hep izlerdik rocky nin filmlerinde çiğ yumurta yediğini görürdük adam yanlışmı yapıyormuş yani :)
 
ekmek ama nasıl ekmek dostum tam buğday gerçekten besin değerleri açısından mükemmelken, beyaz ekmek yüksek glisemik indeks sayesinde çok acıktırıyor ayrıca karbonhidrat çok önemli belirli miktarda almak lazım sen kaliteli karbonhidrat alımına bak yağlanma olmayacaktır ayrıca oturunca neredeyse herkesin göbeği çıkıyor çok takmamak lazım :)thums:
Valla genelde bakkalda satılan normal ekmeklerden alıp yiyorum oda sanırım beyaz ekmek :) Takma diyorsunuzda oturunca azda olsa göbek çıkmış gibi durunca biraz rahatsız oluyorum :)
 
Çiğ yumurtanın beyazındaki avidin, sarısında bulunan B grubu vitaminlerden biyotini bağlayarak kullanılmasını engeller. Pişirme ile bu olumsuz etki önlenir.. Yumurtanın pişirilme süresinin iyi ayarlanması gereklidir. Örneğin; yumurtayı haşlama süresi uzarsa ve yumurta bayatsa sarıdaki demir, beyazdaki sülfür ile birleşerek yumurta sarısının etrafında yeşil bir halka oluşur.
 
Çiğ yumurtanın beyazındaki avidin, sarısında bulunan B grubu vitaminlerden biyotini bağlayarak kullanılmasını engeller. Pişirme ile bu olumsuz etki önlenir.. Yumurtanın pişirilme süresinin iyi ayarlanması gereklidir. Örneğin; yumurtayı haşlama süresi uzarsa ve yumurta bayatsa sarıdaki demir, beyazdaki sülfür ile birleşerek yumurta sarısının etrafında yeşil bir halka oluşur.

ayrıca çiğken salmonella bakterisi aktif halde bulunur fakat pişirince bu bakteri ölür.salmonella zararlı bakteriler grubunda zaten bilmeyen yoktur ama ek bilgi geçeyim dedim :)
 
Valla genelde bakkalda satılan normal ekmeklerden alıp yiyorum oda sanırım beyaz ekmek :) Takma diyorsunuzda oturunca azda olsa göbek çıkmış gibi durunca biraz rahatsız oluyorum :)

beyaz ekmek vücut geliştirmeci için zehirdir dostum kesinlikle kaçınılması farz olan yiyeceklerin başında gelir yüksek glisemiks endeksiyle gün boyu acıktırır insülinini tavan yaptırır heleki bir insanın günlük insülin salgısı sabahları büyük ölçekde belirlenir yani sabah yediklerimiz bizim gün içinde ne kadar acıkacağımızı belirler aslında bu yüzden tam buğday ekmeği,çavdar ekmeği ve kepekli ekmekten 2-3 dilim kadar kahvaltıda yemek gerekir ancak beyaz ekmek olmamalı kesinlikle
 
Back
Yukarı