Malum yaz geldi.. artık haşlanmış yumurtayı yiyemiyorum. onun yerine az yağda yapılmış lor peynirli omlet i tercih ediyorum.. Yumurtayı sonucta yağlı yapmak zorundayız peki omleti yaparken yumurtanın protein değeri düşermi? bunu merak edıyorum..
adanalısın herhalde kardeşim? =)suda da yapabilirsin.
lor peynirini suyla güzelce karıştırınca iyonize olur bembeyaz bir sıvı olur. yüksek ateşte suyunu biraz çektikten sonra yumurtaları kırarsan al sana yağsız lorlu omlet.
kırmızı biber de atmanı tavsiye ederim biraz da tuz. yoksa çok sası oluyor tadı.
ben bu aralar yağ da koyuyorum daha lezzetli oluyor meret![]()
suda da yapabilirsin.
lor peynirini suyla güzelce karıştırınca iyonize olur bembeyaz bir sıvı olur. yüksek ateşte suyunu biraz çektikten sonra yumurtaları kırarsan al sana yağsız lorlu omlet.
kırmızı biber de atmanı tavsiye ederim biraz da tuz. yoksa çok sası oluyor tadı.
ben bu aralar yağ da koyuyorum daha lezzetli oluyor meret![]()