Ürünler cok agır kilo ile satılıyor meretler nerdeyse
Yani yurtdısından sipariş işi aslında neredeyse sektor olmus durumda cok gelen giden arkım warda
Adama 10lbs yani 4.5 kilo malı al getir diyemiyorsun dedinmi birde creatin at yanına oldu okadar birde no explode oldumu sana 7 kilo
Saflastırılmıs urunler cıksın 
Saka bir yana millet elektronik işini çozmus durumda artık yurtdısı fiyatı üstüne %10 karla her ürünü getiriyor elektornik piyasası okadar düştü
Biraz daha ugrasırsak kesin bu işede el atan olucaktır beyler bavullar artık ipod yerine optimum ile dolucaktır 
Ya da aynı sekilde bizde ithalatcı firmalara mail atalım ozamna ürünlri hakkında sorgulayalım neden bu fiyatlarda seyrediliyor ogrenelim
Hayır ürünlerin linear bir fiyatlandırması yok
Mesala yurt dışındaki bir ürünlerden mesala a b c ürünlerini alalım a en pahalı b ortanca c en ucuzu ama tr de fiyatlar
A en pahalısı b en ucuzu c ortanca diye seyrediyor yani bunları gorebiliyoruz
Nerdeyse neye tuturursalar satıyorlar gibi bir durumda war
Bence kesinlikle keyfi bir fiyatlandırma politikaları war ülkedeki pahalı et fiyatlarına gore wheyler şişiriyorlar
Kısacası Supplement işi tr de lukse giriyor ve de ithalatcı firma buna gore fiyatlandırma yapıyor
Diğer bir secenekte GROUP BUY
Forum olarak mesala toplanıcaz 3 ayda bir kere 100 tane 10lbs 200 tane 5lbs alıcaklar toplanırki bence sayı az bile direk ithalatcı ile biz gorusuceğiz
Yurtdışında araba forumlarında group buy ile onceden sipariş werme sisitemi ile %30 lara hatta daha fazla oranlarda kar yapılınabiliyor
Yapıcagınız tek sey biraz planlı olup almak istediğiniz ürün için onceden karar wermek
Bir baslık acıcaz mesala Optimum baslıgı 1 ay sonra sipariş girilicek diye
İnsanlar 10 ytl depozito yatırıp listeye giricekler
Ve mesala 5lb yi 150ytl piyasa fiyatı olsun liste 20 kişi olursa fiyat 130 a eger 50 kişi olursak fiyat 110 ytl ye düşücek mesala
Bunlar yapılan sisitemler siz ne dersiniz aklıma yeni geldi ? Kendi malımızı toptan sekilde ithalatcı firmadan kendimizde alabiliriz
fikir güzel de olur mu acaba? ayrıca 5 lbs optimum whey bugun gecti elime, daha dogrusu, gecirttim. anladım ki normal posta yoluyla bu iş olmuyor. ptt'nin gumruk işiyle ugrasanı sizden biriyse deneyin. hersey dahil size en fazla 120 130 ytlye patlar, fakat gumruk calısanı bende oldugu gibi tanıdıgınız gibi değilse işiniz biraz agzınıza bakıyor.
bugun sabah 10'da ptt'deydim ve ilk girişimde anlattım durumu boyle boyle bi siparişim var, onun için geldim dedi. içeri aldılar beni gümrükç beyefendi bana "bu tozu alabilmen için bir doktordan recete alıcaksın hem bunu kullanabilecegine dair hem de ülkemize girmesinde bir sakınca yoktur diye, sonra aldıgın receteyi il sağlık müdürlüğünde damgalatcaksın biz de sana oyle vericez" dedi. ben saskın bi şekilde ne kadar tutacak bunlar dedim, bilmem dedi. en yakın sağlık ocagına gittim orada recete yazacak doktor bulunmuyormus, dondum ptt'ye bunu soyledim, özel hastanelere gittim. ilk önce andeva bir hastane var, oradaki bayan doktora anlattım bana protein tozmu vermiyorlar dedim vermeleri için sunlar sunlar olması gerekiyor dedim. bayan ne dese begenirsiniz? (ne dese begenmedim ben!) sen zaten gayet saglıklı adamsın kullanmana gerek yok dedi, o yuzden benim sana onu alabilmen verecegim recete ahlaki olmaz dedi! sasırdım sağlıklı olmak ek beslenme urunlerini almaya engel olmaz ki dedim. vucut fazla proteini atıyor zaten dedi. olsun dedim buraya kadar gelmiş alayım artık dedim, neyse fiyatı verin receteyi dedim, benim cebime para girecek diye sana recete veremem dedi. ok ucretsiz verin dedim :evil: yemedi kadın tabi, neyse ordan iş cıkmayınca karsısındaki ozele gittim o da 50 ytl olur diyince nasıl hızlı cıktıgımı ben bile hatırlamıyorum
şimdi en guzel bölüm geliyor. ptt' gittim içeri girer girmez hemen böle umutları bosa cıkmıs bir surat ifadesi ve ona uygun ses tonu takındım. gümrük memuru bana sordu "paşa ne yaptın" (adam bana paşa diyip durdu surekli) o ses tonuyla yapamadım dedim neden dedi cunku 50 ytl istiyorlar dedim bende de o kadr yok zaten onu karsılayabilecek olsam bu kadar ugrasır mıydım dedim. artık her şey sizin güzel ellerinizde dedim benim yapaacak baska bi seyim kalmadı dedim. adam soyle bi 5 saniye baktı bana. "ne iş yapıyon sen" dedi anlattım ne iş yaptıgımı falan konustuk baya, sonra ok al dedi ama bi daha getirtme boyle seyleri, sana bi sey olursaa bunun vicdani yanını nasıl tasıcam ben dedi? ben de bundan bi şey olmaz olsa millet kullanmaz dedim milli takım kullanıyor dedim bi de

sonra tam alıp cıkıcam asıl bomba burada patladı. diğer ptt calısacnı kalan işlemleri yaparken hesap cıkardı 2.75 ytl falan gordum ve sordum ne kadar diye "5 ytl" dedi. baktım ben adama garip garip, "3 ytl fazla alıyorum hakkını helal edeceksen alıyorum" dedi
artık o saatten sonra 3 ytl pesine dusmedim tabi verdim gecti. şimdi toplamda bana ne kadara mal oldu bu 50 dolar protein 40 dolar posta 15 dolar western union 10 ytl de alırken dolmusa oraya buraya "5 ytl" ye gitti. her halikar da buradaki fiyattan daha ucuz. ha bi eyi daha öğrendim bundan sonra Fedex olur o da böyle sorun yaparsa, kullanmam bi daha