K.K.T.C de durum nasıl acaba?_
hemen söyliyim dünya üzerinde KKTC diye bir devlet yok sadece 1-2 ülke tanıyo ama amerikanın tanımaması herşeye yeterli zaten adres kısmında ülke seçerken KKTC diye bir seçenek yok , cyprus yazıyosun ve doğal olarak rum kesimine gidiyo onlarda aynen geri yollyuor adres yanlış diye
Diez Kardeş güzel konuşuyorsun forum paylaşım yeri firebird'in yaptığı gibi gıcık verme yeri değil. Benim bu bilgiyi paylaşmadığımı nereden biliyorsun? Bir iki farklı forumda bunu özel olarak paylaştım. Hatta BB com o zamanlar Türkiye'ye göndermiyordu yetkililerle uzun süre yazıştım. Arkadaşlara kredi kartıyla nasıl olduğunu anlattım. Bu sitenin bu topiğini bilseydim buradada anlatırdım ancak dediğim gibi daha yeni fark ettim. Ha şunu da söylemem gerek önüme gelen çaylaklara ve spora kısa vadeli bakanlara bu konuda bilgi vermemek gibi bir prensibe de sahibim yoksa iş böyle vahim hallere geliyor. Neyse olan olmuş ve herşeyin bir çaresi bulunur. Eğer bir yol bulursam alanen olmasa da en başta seninle paylaşacağım siteye verdiğin emekler için...
arkadaslar dün fe-dex in ufak bır bırosu var benım ıkamet etttıgım yerde oraa gıttım orda yaklasık 3 4 tane ınsanla bu konuyu konustum. deneyımlı yasını almıs bır gorevlı vardı orda once onunla sohbet ettım. dedıgıne gore bu bızım bıldıgımız 100 euro nun altında 5 kg nın altında aldıgın urunler cok rahat bır sekılde gecer dedı. bende kendısıne bu son 3 aylık durumu ızah ettım. sızın bu belırttıgınız kosullar ıcerısındekı urunler bıle artık gecemıyor gumrukten dedım. acaba bu fe-dexten kaynaklanan bır sorun olabılır mı dedım yanı baska bır kargo sırketını kullansam farklı bır sonuc olurmu dıye srdum. sorun kargo sırketınde degıl gumrukte oldugunu soyledı.
daha sonra fe-dexı aradım. musterı temsılcısıne baglandıktan sonra tel dekı kısıye bu durumu anlattım. dedım bu sıparıs ettıgım urunlerın gumrukten gecmemesı ıcın bır neden yok nıye gumruge takılıyorlar sızın fırmanızın bızım bıldıgımız bır kuralımı var dedım. bana dedıgı aynen su; getırıdıgınız bu sporcu besınlerının saglıga zararlı degıldır ıbaresını bulundurmak zorundadır dedı. yanı bır yerden onaylı saglıga zararı yoktur yazısını ıceren bır belge gereklı dedı. yoksa hıc bır sekılde gecmez dedı.
sımdı sanırım bızım tek sorunumuz bu belge bu belgenın nerden nasıl alındıgını bulmalıyız dıye dusunuyorum. sımdılık bu kadar bılgı edınebıldım.
bırde bu ebaydan alım yapsak daha oncede soylenılmıstı. bu kargoyu hedıyedır falan dıye kaplatsak yanı nebılım ıcerısınde proteın tozunun oldugunu kımsenın anlamayacagı bır sekılde kargolattırsak?
yapılabılır mı acaba ?
birde arkadaslar sımdı aklıma geldı bunuda soyleyeyım dedım. sımdı bızım bu sıparıs etıtıgımız urunler amerıka bazılı olup genellıkle thy nın c termınalımıdır nedır orda takılmıyor mu? eger bu sorunun cevabı evet ıse o zaman bızde baska bır sehıre sıparıs versek yanı aracı olacak bır sehır ve soyle fazla dıkkat cekmeyecek bır sehre ornegın; nebileyim atıyorum antalya, adana yanı sadece sehır ıcınde havalımanı bulunan bır sehre gondersek tabı orda kesın bır tanıdık olacak. sonra eger ordan gecebılırse istanbula yurtıcınden kargo ıle elımıze ulasabılır mı ????
Adana ,Antalya,Kars'a da versen tüm paketler önce İstanbul'a geliyor burda açılıp denetleniyor daha sonradan diğer illere yönlendirme yapılıyor.Anlıcan gibi hiçbirşey ifade etmez.
bır baska durum ıse su sımdı benım bır arkadasım yurtdısna hollandaya gıdıyor. acaba kendısı bana ordan aldıgı bır protein urununu getırırken herhangı bır sorun yasarmı yada nasıl getırılır neler gereklıdır bu işi bılen varsa yardımcı olabılır mı cunku kendısı bana soyledı bende bu fırsatı kacırmak ıstemıyorum ama aynı zamanda da kendısının gumrukle falan ugrasmasını ıstemıyorum. yoksa cok ayıp olur. tam olarak bılgı edınıp "evet abı bana sunu sunu alırmısın yada abı bana hıc bısı alma dıyecegım"dumbelllls
Arkadas olayi nedir, pek anlamadim. Hediye (gift) olayimi?
Eger öyleyse gift yazip gönderim yapabilecek cok kisi var, arkadasiniza falan gerek yok.
Supplement fiyatları Avurapada da pahalı aynı sekilde onlarda www.bb.com siparişlerinde sorun yasıyorlar ozellikle ingilterede cok pahlı supplementler
Arkadasın uzun sure kalmıcaksa ucuz yeri bulamaycaktır bence ama tr satılmayan birsey isticeksen olabilirthums:
----------------------------------------------------
Bundan bagımsız olarak aklıma 3 tane yontem geldi
1* BAKSA BİR SİTE denemek
Mesala baska bir site buluruz uygun fiyatlı yada 1-2 dolar oynayan oradan alıswerisimizi yaparız ki ww.bb.com dan 1-2 dolar pahalı 10 15 tane site war herkez ayrı siteden yapar alıswerisiniz her kutuda ayrı birsey yazar olmaz mı ? Belki rica edersek isimsiz kutulara koyduracagımız siteler bile buluruz
2* Siparişleri ABD deki bir arkadasa gondermek onun bize hediye paketi yapıp paketleride bolup geri yollamasınz guvenmek