Yurtdışından Supplement Siparişleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hsd
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ya arkadaşlar netritiondan bir sipariş verdim.Airmail ile geliyor.Siparişimin bugun 10. gunu halan ses yok.Acaba geliyormudur paketim yoksa bir sıkıntı mı var bilmiyorum.PTT arayıp isimden sorgulatsam doğrumu yaparım bilmiyorum.Yardımcı olabilecek yada akıl verebilecek arkadaşlar varmı?

Airmaille sorgulama yapamazsın 1 ila 2 hafta arası gelme süresi sitesinde yazdığına göre bugünlerde gelir heralde bilmiyorum

Ya arkadaşlar netritiondan bir sipariş verdim.Airmail ile geliyor.Siparişimin bugun 10. gunu halan ses yok.Acaba geliyormudur paketim yoksa bir sıkıntı mı var bilmiyorum.PTT arayıp isimden sorgulatsam doğrumu yaparım bilmiyorum.Yardımcı olabilecek yada akıl verebilecek arkadaşlar varmı?

Yanlış hatırlamıyorsam AirMaille gelen ürünü track edemiyoruz.tracking numarası yok ise hiç bir şekilde ptt yardımcı olmaz .10 gün AirMail için erken bi süre 60 güne kadar yolu var bikeresinde AirMaille bir sipariş vermiştim.ekstıra 4-5 dolar ödedim tracking numarası için 4 günde Amerikayı terk etti.İstanbuldan oturduğum şehre 10 günde gelmedi.bide ürün takıldı.1 haftada onunla uğraştım.

Yanlış hatırlamıyorsam AirMaille gelen ürünü track edemiyoruz.tracking numarası yok ise hiç bir şekilde ptt yardımcı olmaz .10 gün AirMail için erken bi süre 60 güne kadar yolu var bikeresinde AirMaille bir sipariş vermiştim.ekstıra 4-5 dolar ödedim tracking numarası için 4 günde Amerikayı terk etti.İstanbuldan oturduğum şehre 10 günde gelmedi.bide ürün takıldı.1 haftada onunla uğraştım.

Siparişi verdikten sonra bir numara geçiyor sitede ama o da işe yararmı bilmiyorum.

Numara: [FONT=Verdana, Arial, Helvetica][SIZE=-1][FONT=Verdana, Arial, Helvetica][SIZE=-1][FONT=Verdana, Arial, Helvetica][SIZE=-2][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]200912250167[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT]

Siparişi verdikten sonra bir numara geçiyor sitede ama o da işe yararmı bilmiyorum.

Numara: [FONT=Verdana, Arial, Helvetica][SIZE=-1][FONT=Verdana, Arial, Helvetica][SIZE=-1][FONT=Verdana, Arial, Helvetica][SIZE=-2][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]200912250167[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT]

o kod invoice number yani fatura numarası, tracking number (takip numarası) daha farklı oluyor

Tracking no.: 424387929425, benim tracking mesela bu

İlk mesajım buraya kısmetmiş :)

Konuya mesaj yazan herkese çok teşekkür ederim. Buradan okuduklarım sayesinde Iherb sitesinden ilk alışverişimi(4,72 kg) yaptım. 5'inde yola çıktı, 7'sinde burada oldu. Birkaç saat içerisinde de inşallah elimde olucak :)

Iherb'in verdiği takip numarasıyla http://www.dhl.com.tr ye girerekte kargonuzu takip edebilirsiniz. Konu içerisinde göremediğim ve ingilizcesini anlayamıyorum diyenler için yazmak istedim.

arkadaşlar threadless.com adresli siteden 99usd lik bir alışveriş yapmıştım. airmail ile tamda umudumu kesmişken 34. günde geldi :) 4 tl de gümrük aldılar içine o kadar hediye notu eklememe rağmen :) airmail çok sakat bence bir iki sene önce aldığım 120usd lik ürün yalan olmuştu. tracking number veren servisleri tercih etmenizi tavsiye ederim.

Arkadaşlar hele şükür 25 Aralıkta netritiondan verdiğim sipariş airmail ile 13. gününde elime ulaştı

Arkadaşlar iherbden 4 parça sipariş verdim lcarnitine bcaa glutamine creatine aldım 136 dolar tuttu kargosuda 28 dolar tuttu 164 dolar toplamda ödeme yaptım gümrükte 150 dolar sınırı var kargo faturaya dahil ediliyormuydu ya?

Arkadaşlar iherbden 4 parça sipariş verdim lcarnitine bcaa glutamine creatine aldım 136 dolar tuttu kargosuda 28 dolar tuttu 164 dolar toplamda ödeme yaptım gümrükte 150 dolar sınırı var kargo faturaya dahil ediliyormuydu ya?

hayır edilmiyor

valla kardeş ben hiç yuz elli dolar sınırını aşmadım.ama i herb rewards ta reporta baktım benim indirim koduyla bi arkadaş ,kim tanımıyorumama muhtemelen bu forumdan,ayrıca kendisine teşekkür ediyorum :) ,200 usd nin üzerinde sipariş vermiş heralde bi bildiği vardır.

Bi keresindede ben çinden müzik sistemi getirdim (amplifier,effect eqipment,speakers) devlet benden bunun gümrük vergisini ve kdv sini alırken ürün fiyatı ile cargo ücretini topluyıp bu matrah üzerinden vergiye tabi tuttu.

işallah sıparişin sağ sağlim gelir ama bidaha 150 sınırını zorlama derim ben.

dalix içim rahat etmedi araştırdım.ilgili mevzuatı buldum baktım posta masrafı dahil değil ama 150 dolarda değil 100 euro diyor mevzuat.143 dolar falan ediyor 100 Euro.

İKİNCİ BÖLÜM
Önemli Değeri Olmayan Eşya​
A. Posta Yoluyla Gelen Eşya

MADDE 4- (1) Yurt dışından Türkiye Gümrük Bölgesindeki bir kişiye mektupla veya posta paketi ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gönderilen ve gerçek kıymeti gönderim başına toplam 100 AVRO’yu geçmeyen ve ticari miktar ve mahiyette olmayan alkol ve alkollü ürünler ile tütün ve tütün ürünleri hariç her türlü eşya gümrük vergilerinden muaftır.

(2) Müsteşarlık, posta yoluyla ithal edilecek eşyanın nitelik ve özellikleri ile miktar ve kıymetlerini belirlemeye, özel ve zaruri durumları incelemeye ve sonuçlandırmaya, bu hakkın suiistimalini önleyici tedbirler almaya yetkilidir.

o yasa değişti. http://www.ups.com.tr/07102009YeniGumrukKanunu.asp
Önemli Değeri Olmayan EşyaPosta veya hızlı kargo yoluyla gelen eşya
MADDE 45- (1) Türkiye Gümrük Bölgesindeki bir kişiye posta ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelen, gümrük kıymeti gönderim başına toplam 150 Avro’yu geçmeyen, ticari miktar ve mahiyette olmayan eşyaya muafiyet tanınır.
....
150 euro oldu. ama her 150 euro altı geçecek demek değil. siz 20 euroluk 7 ürün getirtirseniz ticari faaliyet şüphesi ile alıkonulabilir.

Son düzenleme:
o yasa değişti. http://www.ups.com.tr/07102009YeniGumrukKanunu.asp
Önemli Değeri Olmayan EşyaPosta veya hızlı kargo yoluyla gelen eşya

MADDE 45- (1) Türkiye Gümrük Bölgesindeki bir kişiye posta ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelen, gümrük kıymeti gönderim başına toplam 150 Avro’yu geçmeyen, ticari miktar ve mahiyette olmayan eşyaya muafiyet tanınır.
....
150 euro oldu. ama her 150 euro altı geçecek demek değil. siz 20 euroluk 7 ürün getirtirseniz ticari faaliyet şüphesi ile alıkonulabilir.

aslinda pek fazla değişmemiş eski maddede ürünün gerçek kıymeti diyor yeni kanundada gümrük kıymeti diyor.
gümrük kıymeti deyince kargo ücreti dahil.

gümrükten geçen siparişim (bilgi vermesi açısından, bu aylarda biraz sıkıdır) toplamda 4 lbs yi geçiyor çünki. Qty Item ID Price Total
1 270-0001 34.99 $34.99 Gaspari Nutrition SuperPump 250, Fruit Punch, (1.76 lb.) 800g
1 270-0007 43.99 $43.99 Gaspari Nutrition Size On, Arctic Lemon Ice, (2.84 lb.) 1290g
1 40-0593 0.00 $0.00 Netrition T-Shirt Tribal Design, Black

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı