dalix içim rahat etmedi araştırdım.ilgili mevzuatı buldum baktım posta masrafı dahil değil ama 150 dolarda değil 100 euro diyor mevzuat.143 dolar falan ediyor 100 Euro.
İKİNCİ BÖLÜM
Önemli Değeri Olmayan Eşyaİlgili olarak bakınız: 07.06.2007 tarihli 017107 sayılı tasarruflu yazıA. Posta Yoluyla Gelen Eşya
MADDE 4- (1) Yurt dışından Türkiye Gümrük Bölgesindeki bir kişiye mektupla veya posta paketi ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gönderilen ve gerçek kıymeti gönderim başına toplam 100 AVRO’yu geçmeyen ve ticari miktar ve mahiyette olmayan alkol ve alkollü ürünler ile tütün ve tütün ürünleri hariç her türlü eşya gümrük vergilerinden muaftır.
(2) Müsteşarlık, posta yoluyla ithal edilecek eşyanın nitelik ve özellikleri ile miktar ve kıymetlerini belirlemeye, özel ve zaruri durumları incelemeye ve sonuçlandırmaya, bu hakkın suiistimalini önleyici tedbirler almaya yetkilidir.
Pulse benimde içim rahat etmedi iherb faturalarını dükkanda çöpe atmıştım karıştırdım buldum çöpü kutu üzerindeki gümrükçülerin gördükleri faturada fiyatlar olduğundan daha ucuz gösterilmiş mesela 21 dolarlı likit amino 16 dolar yazılmış ve kargo bedeli yansıtılmamış.