ACİL CEVAP arkadaşlar geçen sormuştum tam bilgi istiyorum . bodybuilding.com dhl seçeneği ile gelen kargolar hangi yollan geliyor ve geldikleri gümrük neresi . kargomu araştıroyrumda maile cevap yazmam gerek...
teşekkürler , istanbul gümrük bunu soran ben gecen sordugumda istanbul ataturk denmişti. ondan dolayı tekrar sordum ...
6. Kaliteli ürün Hiç Bir zaman ucuz Olmaz . Örneğin Optimum whey 116 tl weider Premıum whey 260 tl.
Yazmayım dedim ama Kendimi tutamadım,
1. Gıda takviyesi Grubundaki tüm ürünler tarım ve köy işleri bakanlığından onay almak zorunda.
2.İthal Edilen Her Ürün için 5 adet Gumruk Labaratuarlarına 5 adet Gdo analızı için ayrı labaratuara Gırmek zorunda.
3.Gumruk Memuru Isterse Bır urunun ıcındekı tum bileşenler ıcın ayrı analız ısteyebılır.
4.100 gr Proteın tozunda net % 70 ( ve fazlazı ) proteın var ıse ıthal eden fırma 5 dolar tarım katkı payı oder.
5.Amerıka Harıcınde Tum ulkelerde suplement daha pahalıdır.
6. Kaliteli ürün Hiç Bir zaman ucuz Olmaz . Örneğin Optimum whey 116 tl weider Premıum whey 260 tl.
( Örnek : Bugun buyuk bır markete gırın kılosu 7-8 lıraya sucuk var 45 lırayada sucuk var neden ıcınde katkı var )
7. standart proteın - isole proteın - consantre proteın - cfm proteın farklıdır ( Aradakı Farkı Öğrenin )
8. Dıstırıbutorler gumruk musavırlerını tanıyor ve para yedırebılıyor olsalardı gelen urunler gumrukte aylarca beklemezlerdi ( örneğin unıversal anımal grubu 3 aydır gumrukten onay beklıyor )
9. Yurtdısından getırmekte oldugunuz urunlerde 100 dolar 100 euro degıl gıda takvıyelerınde 10 liralık bile getırme hakkınız yok.Kimseye şikayet edemezsınız etsenızde takmazlar.
10.Dıstrıbutorlerın bu ısın uzerıne gıtmelerının en buyuk sebebi Bazı kullanıcıların amacını asıp urunu pazarlamaları ve bu ısten vergısız cok ıyı paralar kazandıkları ıcın artık yasal satıcıları zorlamasıdır.
11. Eger uygun fıyatlı urunler ıstıyorsanız shoplara gıdın nakıt veya tek cekımle odeyın ındırım ısteyın.
Hiç bir internet satıcısı Ithalatcı fırmanın ıznı olmadan urun fıyatını dusurup internette lanse edemez.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar devamını yıne yazıcam
1. Gıda takviyesi Grubundaki tüm ürünler tarım ve köy işleri bakanlığından onay almak zorunda.
2.İthal Edilen Her Ürün için 5 adet Gumruk Labaratuarlarına 5 adet Gdo analızı için ayrı labaratuara Gırmek zorunda.
3.Gumruk Memuru Isterse Bır urunun ıcındekı tum bileşenler ıcın ayrı analız ısteyebılır.
4.100 gr Proteın tozunda net % 70 ( ve fazlazı ) proteın var ıse ıthal eden fırma 5 dolar tarım katkı payı oder.
( Örnek : Bugun buyuk bır markete gırın kılosu 7-8 lıraya sucuk var 45 lırayada sucuk var neden ıcınde katkı var )
7. standart proteın - isole proteın - consantre proteın - cfm proteın farklıdır ( Aradakı Farkı Öğrenin )
8. Dıstırıbutorler gumruk musavırlerını tanıyor ve para yedırebılıyor olsalardı gelen urunler gumrukte aylarca beklemezlerdi ( örneğin unıversal anımal grubu 3 aydır gumrukten onay beklıyor )
9. Yurtdısından getırmekte oldugunuz urunlerde 100 dolar 100 euro degıl gıda takvıyelerınde 10 liralık bile getırme hakkınız yok.Kimseye şikayet edemezsınız etsenızde takmazlar.
10.Dıstrıbutorlerın bu ısın uzerıne gıtmelerının en buyuk sebebi Bazı kullanıcıların amacını asıp urunu pazarlamaları ve bu ısten vergısız cok ıyı paralar kazandıkları ıcın artık yasal satıcıları zorlamasıdır.
11. Eger uygun fıyatlı urunler ıstıyorsanız shoplara gıdın nakıt veya tek cekımle odeyın ındırım ısteyın.
Hiç bir internet satıcısı Ithalatcı fırmanın ıznı olmadan urun fıyatını dusurup internette lanse edemez.
kardeşim geçmiş olsun. bence malı geri gönder hic bir sekilde vicdana gelmezler parayla alablrsn bisuru arkasndan kostrman gerek ve daha da pahlıya gelcek.
bugün itibariyle 5LB optimum proteinime gümrükte el konuldu!
Forumda gördümki herkes "distribütörlerin ekmek parası" edebiyatı yapıyor..
Sizce kimin ekmek parası daha önemli.. Maddi zorluklarından dolayı binbir zorlukla internetten sipariş veren binlerce sporcunun ekmek parasımı? Yoksa 1e 1000 katıp ürün satan 2-3 distribütörün ekmek (hatta fırın) parasımı daha önemli..
İnternetten alışveriş bütün Dünyada kültürken bizde bu hale gelmesi çok üzücü..
Bu arada spor yaptığım Hillside Trio'da bu işi ticaret haline getiren bazı hocalarda bi taraflarına kına yaksınlar..
İşte binbir zorlukla isteyip ilk defa internetten sipariş verdiğim proteinimin son hali aşşağıda..
![]()
Yarın gümrük müdürlüğüne gitmek istiyorum.. Önerisi olan ve daha önce bunu deneyip sonuç alan varmı arkadaşlar?
Topluca birşeyler yapılsa? Bundan önce geçen mallar örnek gösterilse af istense? Sizce napılabilir?