Barbell Training
Üye
20kg lik plakayla kaldiriyor iste. Yani standard deadliftteki plakalarin capi daha mi buyuk?
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
olimpik plakalardan çok daha kısa onlar o yüzden deficit oluyor yani , bir sürü ayrı salonda çalıştığımdan biliyorum hemen her fitness salonundaki plakalar kısa.20kg lik plakayla kaldiriyor iste. Yani standard deadliftteki plakalarin capi daha mi buyuk?
Allah allah bunu bilmiyordum. Olimpik plakanin capina 17.7 inch diyor. Salondakiler de herhalde 15.5
Arada 2 inch fark var. Bu da yaricapta 2.5 cm demek. Yani bir plaka kalinligi yapiyor.
Simdi bizim.neye gore antreman yapmamiz.dogru olur. Altina plaka koyalim mi koymayalim mi? Az degil 2.5cm bir fark var
Neden barin altina.plaka koyup yukseltiyorsun? Bu sekilde rom kisalmis olmuyor mu? Kolaylastiriyorsun yani.
140kg daki form da olmamis gibi sanki.
Abi flexible beslenmeye devammi ?günlük tutarsa süper olur
olimpik plakaların çapı 45cm.fakat benim salonumdaki plakalar 39.4 cm.eksik bile koyuyorum diyebilirim yükseltmek adına.2 inch deficit pull yapmış oluyorum altına bir şey koymazsam...
2 inch degil 1 inch. Yani dogru yapiyorsun. 1 tane daha plaka koysaydin fazla yukseltmis olurdun cunku cap 6cm kucuk ama yaricapa dusen miktar 3cm. Yani tek plaka yeterli oluyor.
Ben eskisi gibi devam ederim herhalde. Zaten 1x5 bir volume var [emoji23]
Anladım hocam .benim sorum var İİFYM yabanco ülkelerde baya popüler. Ama genellikle cutting de yapıyorlar. Ben bulk inde İİFYM yapılırmi? Sorum bu yani zaten kalori surplustayiz.aynı kalori aynı karb yulaf la bir dondurma aynı mı olurr bulkta ?yoksa kalori fazlası zaten vae o dondurma yulaf tan fazlami yaglandirir ?olimpik plakaların çapı 45cm.fakat benim salonumdaki plakalar 39.4 cm.eksik bile koyuyorum diyebilirim yükseltmek adına.2 inch deficit pull yapmış oluyorum altına bir şey koymazsam,ağırlık açısından da farkettirir de özellikle form açısından çok farkettirir,benim çekincem de formdu zaten.deficit form ile normal pullun formları çok farklı olur.oradaki video 6 aylık aradan sonraki idmana başlamamın ilk ayındandı.iyi bile çektim o ağırlıkları,160da dengem kaybolmuş sorun var orada fakat 140lar temiz gözüküyor.
şu an idman yapmıyorum,normal bir insan gibi takılıyorum,70 kg civarındayım aylardır sabitlendim.beslenmem de normal insanlar gibi.fakat okuyup araştırmaya devam...
Anladım hocam .benim sorum var İİFYM yabanco ülkelerde baya popüler. Ama genellikle cutting de yapıyorlar. Ben bulk inde İİFYM yapılırmi? Sorum bu yani zaten kalori surplustayiz.aynı kalori aynı karb yulaf la bir dondurma aynı mı olurr bulkta ?yoksa kalori fazlası zaten vae o dondurma yulaf tan fazlami yaglandirir ?
Biliyorum hocam. Cevabınız için teskkur ederim.bu arada karb Yağ ve proteın dağılımı nasıl olmalı sizce?kalori aynı kalıp yağı yükseltip karbonhidratı azaltabilirmiyim?dondurma yulaftan daha fazla yağlandırır diyemem fakat iifym demek nolursa olsun istediğini ye demek değil.tutturman gereken belli bir lif miktarı olmalı,tutturman gereken belli mineral-vitamin miktarları olmalı.diyetin büyük çoğunluğunun kompleks düzgün besinlerle kurulması taraftarıyım ben.ne tamamen junk food,ne de hayattan alınan zevki azaltacak şekilde strict diet.
Beslenmeyle.ilgili sorularin varsa ilgili yerde baslik acip sor lutfen.Biliyorum hocam. Cevabınız için teskkur ederim.bu arada karb Yağ ve proteın dağılımı nasıl olmalı sizce?kalori aynı kalıp yağı yükseltip karbonhidratı azaltabilirmiyim?
Biliyorum hocam. Cevabınız için teskkur ederim.bu arada karb Yağ ve proteın dağılımı nasıl olmalı sizce?kalori aynı kalıp yağı yükseltip karbonhidratı azaltabilirmiyim?
Bulk yaparken karb i arttırmak daha mantikli olucak ozaman.saolun hocam.antremanlara dönmeyi düşünüyormusun ?birde normal insan gibi besleniyorum derken kalori saymıyorum u kasteddiniz heralde.genel uygulama yukarıdaki gibi fakat bünyeden bünyeye çok farkettirdiğine de şahit oldum,gördüm duydum.bazı bünyeler yüksek karbda bazı bünyeler düşük karbda daha iyi sonuç alabiliyor(hem performans hem de özellikle yağ kaybı açısından).deneyip görmek lazım diye düşünüyorum.
Bulk yaparken karb i arttırmak daha mantikli olucak ozaman.saolun hocam.antremanlara dönmeyi düşünüyormusun ?birde normal insan gibi besleniyorum derken kalori saymıyorum u kasteddiniz heralde.
Tabi bu cok detayli bir konu. Onlarca diyet ve yuzlerce beslenme teknigi var. Simdi bunlarin hepsini burada tek tek sorup tartismaya baslarsak senin deadliftler arada kaynar
Formunu nasıl hocam ?yağ oranınız vs?ekstrem cılız demişsiniz kilo alma döneminde kaç kLori ile beslendiniz saydin izmi yada direk dirty bulkmu yaptiniz?hem kalori saymıyorum hem de yüksek proteinli beslenmiyorum.günlük 50-60gram alıyorumdur,normal insan nasıl alırsa50kg ile başladığım serüvenimde 78-79kg lara çıkmıştım,diyet ile 75e düşmüştüm.sporu uzun süredir yapmıyalı beri de 70kg a sabitlenmiş vaziyetteyim.hayatım boyunca extreme cılız bir insan olarak yaşadım,şu an normal bir insan gibi olmak bile bana yetiyor.idmanlara başlama hevesim var fakat şuan bulunduğum yer açısından zamanım açısından sorunlarım var.yeterince istekli olsam bunlar çözülebilir fakat demek ki değilim.zamanı gelecek elbette.
bilgi paylaşımı açısından farklı konuda olmasında yarar var,bu konu altında insanların bu mesajlara ulaşması zor çünkü.forum kurallarında da bunlar belirtilmiş vaziyette.fakat benim konularımda ben her türlü konuyu konuşmaktan mutlu oluyorum,yeter ki bir şeyler öğrenelim bilgi akışı olsun.benim açımdan sorun yok yani.
Formunu nasıl hocam ?yağ oranınız vs?ekstrem cılız demişsiniz kilo alma döneminde kaç kLori ile beslendiniz saydin izmi yada direk dirty bulkmu yaptiniz?
deadlift ile ilgili kitapta baska bir konuya bakarken bu konuyla ilgili bir cumleye denk geldim. aslinda kitabi okurken altini cizmisim ama aklimda kalmamis.
Mark Rippetoe, Starting Strength'de barbellin alti ile zemin arasindaki mesafenin 8" yani 205mm olmasi gerektigini soyluyor. standard mesafe bu yani.
benim salondaki duzenegi olctum. 197 mm geliyor. arada 8-10 mm civari bir fark var. tek basina onemli bir fark gibi gozukmuyor.
sebep nedir peki neden standardı öyle olması gerekiyormuş?sen powerliftersan yarışmalarına bakacaksın,yarışma standartların neyse ona yakın çalışman gerek.yarışma standartlarında da olimpik plakalar kullanıldığına göre senin standardın da 45cm olmalı,205mm yapmak gayet saçma olur.fakat yarışmacı değilsen de standartlara uygun çalışabilmek için gene yapılabilir,bence en mantıklısı öyle yapmak.