ZMA'nın Testosteron Artışına Etkisi...

Bozokaydin da bir yazisinda ZMA'nin etkileri kanitlanmis bir testo booster oldugunu soylemis, tribulus'u balon olarak niteleyen basligin altinda. :)

Kalsiyum magnezyum çinko hapı kullandığımda enerjim artıyor, sabahları dinç kalkıyorum. Sürekli kullanmayı düşünüyorum aslında. ;)

Doğrudur. Daha derin uyutuyor genelde.

ZMA Kullanım da enteresan etki-tepkiler alınıyorsa , beslenmeyi 1 kere daha gözden geçirmekte fayda var.. Benim gibi genç parlak istikbal vaad eden arkadaslarda pek etki yaratmıyor herşey yolundaysa. 3 sene kullandım sorsanız niye , hiç bi fikrim yok.
Ancak cinko cok onemli bi mineral vg cıler ıcın, ara vermeden kullanmaya gayret edıyorum.
Bir arkadasımn sac dokulmesını bıle durdurdu , sanırım cogu kısıde cınko eksılıgı var.

NİKE , bazen denk gelıyorumda kür boyunca cinko alanlar var anti-aromatz etkisinden dolayı , bunun bir faydası varmı?

El Diablo da alıyor 100-150mg arası anti-aromatase olarak.

D3 vitamini için ortaya atılan iddalar hakkında ne düşünüyorsunuz peki ?

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/d-vitamini-do-al-steroid-t30748.html

Bunun hakkında bi yazı eklemeyi bile düsünüyodum bu aralar.
Bence toplum olarak D vit eksiği var...
Kış aylarında muhakkak takviye olarak alınmalı.

Ben 1.5 ayda bir D3 ampülü almaya basladım , Hep gece takılan biri olaraktan baya d vit eksiligi söz konusuydu ki sanırıım olumlu etkiler aldım .

Moothy , şu yazıyı okumakta fayda var..

okuyorum hemen

önerebileceğiniz bir marka varmı,bende son günlerde almayı düşünüyordum
Solgar'ın var ucuzda gibi sanki,mesela gnc nin var aşırı pahalı

okuyorum hemen

önerebileceğiniz bir marka varmı,bende son günlerde almayı düşünüyordum
Solgar'ın var ucuzda gibi sanki,mesela gnc nin var aşırı pahalı

yok onlara gerek yok.
Eczaneden 1.5 liraya D3 ampulu alıcaksn , oral olarak alınan. (Tek kullanımlık)
Zaten 1 tane var.
300.000 UI/ml oldugu ıcın 1.5 2 ayda bir alınması öneriliyor.(d vit eksikligi olmayan normal bireyler için)

ZMA'nın içerisindeki Çinko, anti-aromatase; Magnezyum ise anti-SHBG etki gösteriyor.

Yani, aromatase enziminiz ya da SHBG değerleriniz yüksek değilse zaten mevcut testosteron büyük ölçüde östrojene dönüşmediği ve SHBG'ye bağlanmadığı için, yani ortada serbest testosteron değerlerinizi düşüren bir etken olmadığı için ZMA'dan etki görmezsiniz.

SCHWARZXXL, açıklama için teşekkürler.

Benim total testosteron oranım düşük ve östrojen oranım yüksek (3.68 t.testo, 43 östrojen son ölçümlerde çıkan sonuçlardı) sanırım testosteronumun çoğu östrojen e çevriliyor. önceden kilolu biriydim (128kg) test yapıldığında 110kg idim. şuan 90kg civarıyım. Hormanlarda değişim oldumu bilmiyorum.

ZMA bende işe yarar mı peki?

Back
Yukarı