Kızarmış piliçle haşlanmış pilicin besin değerleri.

Forumda daha önce tartışılmış fakat bir sonuca bağlanamamış . bende haşlanmış tavukla kızarmış tavuğun farkını araştırdım.

Ben hem zayıflama hem de bulk dönem diyetimde her gün spor sonrası kızarmış piliç yedim. Bu soruyu piliçci abimize de sordum neden haşlama gibi değil tadı çok güzel. Yağ mı sürüyorsun diye. Hayır yağ sürmüyorum kendi yağıyla pişiyor fakat haşlamada tavuğun tüm yağı suyuna aktığı için çok yağsız oluyor bu yüzden de tadı kötü dedi.

Daha yağsız istiyorsan kesinlikle haşlama ye daha yağlı istiyorsan da yağda kızart ya da fırına folyoyla koy fırında pişir o çok daha güzel oluyor dedi. Değerler aşağıda. İngilizce kaynak kullandığım için yanlış anlamış olabilirim diye yanlarına ingilizcelerini de yazdım.




------------------------------
Izgara veya fırında kavrulmuş tavuğun derisini yerseniz besin değerleri
Chicken, NS as to part, fried, no coating, skin eaten  )

100 gram için
Protein: 27.07 gram
Yağ: 13.49 gram
Karbonhidrat: 0
Yağ oranı: (3,7 gramı doymuş yağ) (5.2 tekil doymamış yağ) (2,9 gr çoklu doymamış yağ)
Kolestrol : 87 mg

Gelen pilici etini ayırarak tarttım. 175 gram tutuyor. 100 gramı göğüs 75 gramı but kısmı tutuyor. Tabi bu normal tavuğun yarısı değil pilicin yarısı. Malum kızarmış yapılanlar hep küçük tavuktan oluyor.

Mineraller:
Kalsiyum (mg)15
Demir (mg)1.25
Magnezyum (mg)23
Fosfor (mg)180
Potasyum (mg)221
Selenyum (mcg)23.7
Sodyum(mg)404
Çinko (mg)1.92

-------------------------

Izgara veya fırında kavrulmuş tavuğun derisini yemezseniz besin değerleri
Chicken, NS as to part, fried, no coating, skin not eaten  )

Protein:30,68
Yağ: 9,15 gram
Karbonhidrat:0
Yağ oranı: (2,3 gramı doymuş yağ) (3.2 tekil doymamış yağ) (2,4 gr çoklu doymamış yağ)

-----------------------------------



Haşlanmış tavuğun derisini yemezseniz besin değerleri (Chicken, breast, stewed, skin not eaten)

100 gram içindir derisi dahil değildir.

Protein: 28,74
Yağ: 3
Karbonhidrat: 0

Yağ asitlerini yazmıyorum 3 gr çok küçük bir değer olduğu için.

Mineraller vs.de aynı civardadır.

Kendi kalori cetvelimde göğüs kızarmış pilicimin yağı 100 gram için 4 gram yazıyordu onu değiştirdim. Meğer günde 45 kalori fazla yağ alıyormuşum :)

KAYNAK: http://199.133.10.140/codesearchwebapp/%282ds04nmiizncfturenlac255%29/codesearch.aspx

Çeviri inceleme vs. kendim yaptım. Sayenizde birçok şey öğrendim. Küçük birşey öğretebildiysem ne mutlu bana.
 
Son düzenleme:
O tarz ürünler zaten body cinin yemeği olmaz. Ne bulkta ne definasyonda. Kızarmış piliç bile fazla bence 175 gr piliçte 16 grama tekabül ediyor.

Wienerwald kızarmış tavuk değil grill tavuktur yani yağsız pişiriyorlar üstüne otlu tereyağlı sostan dökmezseniz gayet sporcular için uygun bir üründür bence..tavuktan nefret ederim ama wienerwald her zaman yerim :)
 
O tarz ürünler zaten body cinin yemeği olmaz. Ne bulkta ne definasyonda. Kızarmış piliç bile fazla bence 175 gr piliçte 16 grama tekabül ediyor.
kızarmışlarını veya kanatlarını yemiyorum sadece yarım tavuk yiyorum yanındada yağsız patates bide ayran :)

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 10:42 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 10:40 ----------

Wienerwald kızarmış tavuk değil grill tavuktur yani yağsız pişiriyorlar üstüne otlu tereyağlı sostan dökmezseniz gayet sporcular için uygun bir üründür bence..tavuktan nefret ederim ama wienerwald her zaman yerim :)

derisi fena şekilde bana bakıyor ama direk çöpe :) tabağın yanına dahi koymuyorum... göğüs kısmı yumuşacık ama tuzu fazla gibi geliyor nedense:confused:
 
Wienerwald kızarmış tavuk değil grill tavuktur yani yağsız pişiriyorlar üstüne otlu tereyağlı sostan dökmezseniz gayet sporcular için uygun bir üründür bence..tavuktan nefret ederim ama wienerwald her zaman yerim :)


Pardon ben nuggets tarzı yağda kızartılmış bir ürün zannettim. Belirttiğiniz ürün zaten yukarıda yazılı olan piliç çevirmedir. Ona gril denmesinin nedeni zaten ızgara olması. Izgaranın başka bir adı da gril diye biliyorum. Konu pek sapmasın ama bu ürünün içeriğini araştırdınız mı yağ tuz vs. ne durumda.

Ben şunu öğrendim boğazdan kaymak gibi kayan et yağlıdır.Aynı şekilde güzel olan herşey kalorilidir :)

Haşlanmış tavuk yada yağsız ton balığı ağızda büyürken piliç çevirme löp löp gidiyor. Tavukçu baki abimin de dediği gibi yağ içinde kalıyor çevirme bu yüzden güzel oluyor.
 
Son düzenleme:
Pardon ben nuggets tarzı yağda kızartılmış bir ürün zannettim. Belirttiğiniz ürün zaten yukarıda yazılı olan piliç çevirmedir. Ona gril denmesinin nedeni zaten ızgara olması. Izgaranın başka bir adı da gril diye biliyorum. Konu pek sapmasın ama bu ürünün içeriğini araştırdınız mı yağ tuz vs. ne durumda.

Ben şunu öğrendim boğazdan kaymak gibi kayan et yağlıdır.Aynı şekilde güzel olan herşey kalorilidir :)

Haşlanmış tavuk yada yağsız ton balığı ağızda büyürken piliç çevirme löp löp gidiyor. Tavukçu baki abimin de dediği gibi yağ içinde kalıyor çevirme bu yüzden güzel oluyor.

evet haklısın yağlı oluyor ama göğüs kısmı yağlı olmuyor ve daha lezzetli oluyor haşlamaya göre;)
 
kızartma vicudun insulin degerlerinde buyuk bir dalgalanma yaratıyor, ağır diyetler yaptığımda hipoglisemi ortaya çıktığı için, bunu biliyorum. kızarma yiyince 1-2 dakika içinde insulin deli gibi salgılanıyor vicutta, dikkatli olun.
 
Pardon ben nuggets tarzı yağda kızartılmış bir ürün zannettim. Belirttiğiniz ürün zaten yukarıda yazılı olan piliç çevirmedir. Ona gril denmesinin nedeni zaten ızgara olması. Izgaranın başka bir adı da gril diye biliyorum. Konu pek sapmasın ama bu ürünün içeriğini araştırdınız mı yağ tuz vs. ne durumda.

Ben şunu öğrendim boğazdan kaymak gibi kayan et yağlıdır.Aynı şekilde güzel olan herşey kalorilidir :)

Haşlanmış tavuk yada yağsız ton balığı ağızda büyürken piliç çevirme löp löp gidiyor. Tavukçu baki abimin de dediği gibi yağ içinde kalıyor çevirme bu yüzden güzel oluyor.

bu arada definasyon sayfandaki resimlerine baktım tebrik ederim seni güzel yol katetmişin !bench_O
 
Weinerwald kızarmış piliç besin değerleri

Firmada yetkili isimle e-mailleştim. Cevabı aynen aşağıdadır.

Sayın xxx,


100 gram derili çevirme piliç eti yaklaşık olarak 250 kalori civarında. Bu kaloriler 23-25 gram protein ve 16-19 gram yağdan gelmektedir.Yarım çevirme piliçin kemiksiz net etinin 200-225 gram olacağını varsayarsak yarım piliçte 500-575 kalori içermektedir.

Saygılarımla
Ceren Şenol
 
hocam kızarmış piliçin ayıklanmış eti 175 gr tutuyor demişsin de bu yarım tavuk için mi bütün tavuktan çıkan et mi?
 
Tavuğun aromasını kaybetmek için artık baharatı basıyorum. Belli bir zamandan sonra yerken kusacak gibi oluyorum.
 
Gelen pilici etini ayırarak tarttım. 175 gram tutuyor. 100 gramı göğüs 75 gramı but kısmı tutuyor. Tabi bu normal tavuğun yarısı değil pilicin yarısı. Malum kızarmış yapılanlar hep küçük tavuktan oluyor.


Şimdi 175 gr pilicin bir yarısı mı ? Yani 1 tam piliçte dersini yemezsek 350 gr et var dimi ?
 
Bu piliç yaklaşık 800-1100 gr ağırlığında tabi komple saf et değil çıksa çıksa en fazla 300-450 gr et çıkar antrenman sonrası için iyi bir öğün bence derisinide yemezsiniz olur biter.
 
Arkadaslar gayet guzel anlatmis lakin ben yine de sormak istiyorum kusurabakmayin; simdi, derisini yemedigimiz yarim pilic, 175 gr et cikartiyor, 30 gr protein ve 9 gr yag barindiriyor degil mi? Peki bu bahsettigimiz yarim pilici yedigim zamab kac kalori almis olurum? Butun degerleri not ettigim bir defterim var, kalorisini ogrenmek zorundayim..
 
Back
Yukarı