jimraynor
Üye
Forumda daha önce tartışılmış fakat bir sonuca bağlanamamış . bende haşlanmış tavukla kızarmış tavuğun farkını araştırdım.
Ben hem zayıflama hem de bulk dönem diyetimde her gün spor sonrası kızarmış piliç yedim. Bu soruyu piliçci abimize de sordum neden haşlama gibi değil tadı çok güzel. Yağ mı sürüyorsun diye. Hayır yağ sürmüyorum kendi yağıyla pişiyor fakat haşlamada tavuğun tüm yağı suyuna aktığı için çok yağsız oluyor bu yüzden de tadı kötü dedi.
Daha yağsız istiyorsan kesinlikle haşlama ye daha yağlı istiyorsan da yağda kızart ya da fırına folyoyla koy fırında pişir o çok daha güzel oluyor dedi. Değerler aşağıda. İngilizce kaynak kullandığım için yanlış anlamış olabilirim diye yanlarına ingilizcelerini de yazdım.

------------------------------
Izgara veya fırında kavrulmuş tavuğun derisini yerseniz besin değerleri
Chicken, NS as to part, fried, no coating, skin eaten  
100 gram için
Protein: 27.07 gram
Yağ: 13.49 gram
Karbonhidrat: 0
Yağ oranı: (3,7 gramı doymuş yağ) (5.2 tekil doymamış yağ) (2,9 gr çoklu doymamış yağ)
Kolestrol : 87 mg
Gelen pilici etini ayırarak tarttım. 175 gram tutuyor. 100 gramı göğüs 75 gramı but kısmı tutuyor. Tabi bu normal tavuğun yarısı değil pilicin yarısı. Malum kızarmış yapılanlar hep küçük tavuktan oluyor.
Mineraller:
Kalsiyum (mg)15
Demir (mg)1.25
Magnezyum (mg)23
Fosfor (mg)180
Potasyum (mg)221
Selenyum (mcg)23.7
Sodyum(mg)404
Çinko (mg)1.92
-------------------------
Izgara veya fırında kavrulmuş tavuğun derisini yemezseniz besin değerleri
Chicken, NS as to part, fried, no coating, skin not eaten  
Protein:30,68
Yağ: 9,15 gram
Karbonhidrat:0
Yağ oranı: (2,3 gramı doymuş yağ) (3.2 tekil doymamış yağ) (2,4 gr çoklu doymamış yağ)
-----------------------------------

Haşlanmış tavuğun derisini yemezseniz besin değerleri (Chicken, breast, stewed, skin not eaten)
100 gram içindir derisi dahil değildir.
Protein: 28,74
Yağ: 3
Yağ asitlerini yazmıyorum 3 gr çok küçük bir değer olduğu için.
Mineraller vs.de aynı civardadır.
Kendi kalori cetvelimde göğüs kızarmış pilicimin yağı 100 gram için 4 gram yazıyordu onu değiştirdim. Meğer günde 45 kalori fazla yağ alıyormuşum
KAYNAK: http://199.133.10.140/codesearchwebapp/%282ds04nmiizncfturenlac255%29/codesearch.aspx
Çeviri inceleme vs. kendim yaptım. Sayenizde birçok şey öğrendim. Küçük birşey öğretebildiysem ne mutlu bana.
Ben hem zayıflama hem de bulk dönem diyetimde her gün spor sonrası kızarmış piliç yedim. Bu soruyu piliçci abimize de sordum neden haşlama gibi değil tadı çok güzel. Yağ mı sürüyorsun diye. Hayır yağ sürmüyorum kendi yağıyla pişiyor fakat haşlamada tavuğun tüm yağı suyuna aktığı için çok yağsız oluyor bu yüzden de tadı kötü dedi.
Daha yağsız istiyorsan kesinlikle haşlama ye daha yağlı istiyorsan da yağda kızart ya da fırına folyoyla koy fırında pişir o çok daha güzel oluyor dedi. Değerler aşağıda. İngilizce kaynak kullandığım için yanlış anlamış olabilirim diye yanlarına ingilizcelerini de yazdım.

------------------------------
Izgara veya fırında kavrulmuş tavuğun derisini yerseniz besin değerleri
Chicken, NS as to part, fried, no coating, skin eaten  

100 gram için
Protein: 27.07 gram
Yağ: 13.49 gram
Yağ oranı: (3,7 gramı doymuş yağ) (5.2 tekil doymamış yağ) (2,9 gr çoklu doymamış yağ)
Kolestrol : 87 mg
Gelen pilici etini ayırarak tarttım. 175 gram tutuyor. 100 gramı göğüs 75 gramı but kısmı tutuyor. Tabi bu normal tavuğun yarısı değil pilicin yarısı. Malum kızarmış yapılanlar hep küçük tavuktan oluyor.
Mineraller:
Kalsiyum (mg)15
Demir (mg)1.25
Magnezyum (mg)23
Fosfor (mg)180
Potasyum (mg)221
Selenyum (mcg)23.7
Sodyum(mg)404
Çinko (mg)1.92
-------------------------
Izgara veya fırında kavrulmuş tavuğun derisini yemezseniz besin değerleri
Chicken, NS as to part, fried, no coating, skin not eaten  

Protein:30,68
Yağ: 9,15 gram
Karbonhidrat:0
Yağ oranı: (2,3 gramı doymuş yağ) (3.2 tekil doymamış yağ) (2,4 gr çoklu doymamış yağ)
-----------------------------------

Haşlanmış tavuğun derisini yemezseniz besin değerleri (Chicken, breast, stewed, skin not eaten)
100 gram içindir derisi dahil değildir.
Protein: 28,74
Yağ: 3
Yağ asitlerini yazmıyorum 3 gr çok küçük bir değer olduğu için.
Mineraller vs.de aynı civardadır.
Kendi kalori cetvelimde göğüs kızarmış pilicimin yağı 100 gram için 4 gram yazıyordu onu değiştirdim. Meğer günde 45 kalori fazla yağ alıyormuşum

KAYNAK: http://199.133.10.140/codesearchwebapp/%282ds04nmiizncfturenlac255%29/codesearch.aspx
Çeviri inceleme vs. kendim yaptım. Sayenizde birçok şey öğrendim. Küçük birşey öğretebildiysem ne mutlu bana.
Son düzenleme: