Hangi Sütü tercih etmeliyiz(Yağ oranına göre)

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Tun4
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Tun4

Üye
Ben yağsız ya da yarım yağlı süt alıyordum son zamanlarda ancak bir arkadaşım fazla katkı maddesi olduğunu, hatta bağışıklık sistemi için bile zararlı olduğunu söyledi bu sütlerin.Ne kadar doğrudur?Yağ fazlası olan biri olarak ne tür süt tercih etmeliyim en sağlıklı olarak?Ayrıca tam yağlı yarım litre sütten hatrı sayılır miktarda yağ alıyoruz.Bu durumda neyi tercih edeceğimi şaşırdım.
 
ben sürekli bimden dost yarım yağlı alıyorum. ama elimde olsa taze sağılmış çiğ sütü güzel kaynatıktan sonra üstünde biriken kaymağı alıp bir süre daha kaynatıp tekrar biriken kaymağı alıp yağsız süt elde edip tüketmek isterdim. yani demek istediğim ben çok kurçalamıyorum süt olayını. saygılar.
 
ben sürekli bimden dost yarım yağlı alıyorum. ama elimde olsa taze sağılmış çiğ sütü güzel kaynatıktan sonra üstünde biriken kaymağı alıp bir süre daha kaynatıp tekrar biriken kaymağı alıp yağsız süt elde edip tüketmek isterdim. yani demek istediğim ben çok kurçalamıyorum süt olayını. saygılar.

hazır sütleri kullanmanızı önermem ancak sek süt kullanıyorsanız eğer(günlük süt) pastörize edilmiş ürünler içerisinde besin değerleri en çok korunan ürün sek süttür.

AOÇ ve Sütaş gunluk sütte öyle.

Pastörizasyon ve Uht tekniğinden geçmiş hiç bir süt bir inekten sağılmış sütün yerını asla tutamaz. Bu yazıyı size Kutu sütü savaşları adı altında internette aratmanızı öneririm hatta siteyede koyalım.

Çiğ sütü çiğ içmeklede hasta olunmaz aslında çünkü süt kaynatıldığında içerisinde yararlı prebiyotik bakterleri kaybediyoruz ve besin değerlerini öldürüyoruz.

Ayrıca süt vücudumuz için gerekli herşeyi barındırıyor siz bu sütü yüksek bir sıcaklığa maruz bıraktıgınızda yüzde80 oranında her şey yok oluyor içinde.
 
o yuzden uht ve pastörize teknikleri kullanılıyor. yani bu sütteki zararlı organizmaları bilhassa brusella adıyla bilinen bakterilerden ve bagırsak enfeksiyonlarına yol açabilecek olan bakterilerden bu şekilde arındırılıyor. ben işlenmemiş bir sütü içtiğimde her seferinde miğde ağrısında oldüğümü soyleyebilirim. ancak bu kutu sütlerin çok sağlıklı olduğunuda göstermez tabiiki. sonuç ta birsuru katkılar falan.. saygilarimla...
 
Bimden Dost Yarım Yağlı Süt 1.19 :D

Ne Oldu Bana Anlamıyorum . Bu Sütten Başka İçince Kusasım Geliyor.

Ama Bu Dost Oturuşta 1 Lt. Bitiyor
 
sütle pek aram yok ama içersem...piyasadaki sütlerin içinde güvenerek içtiğim 3 marka var...dost , yörsan, aynes...en iyisi bunlar bence...
 
Doğduğumdan beri Pınar içerim. Coyote'nin yazısı üzerine günlük süte geçmeyi düşünüyorum bundan sonra. Peki günlük sütlerin yağ oranları nasıl?
 
bende pınar tercih ediyorum yagsız olan sütünden
 
Doğduğumdan beri Pınar içerim. Coyote'nin yazısı üzerine günlük süte geçmeyi düşünüyorum bundan sonra. Peki günlük sütlerin yağ oranları nasıl?
günlük sitlerde yağsız gibi bir seçenek olmuyo bildiğim kadarıyla amaçok fazla takma yağ oranını vücudunun yağa da ihtiyacı var(abartmadan) en sağlıklısı günlük süt
 
piyasada kutu ürünlerin zararlı olmaları üzerine bir önyargı var.

süt ürünlerini (peynir, süt, yoğurt) işlemeden içmek, size yarardan çok zarar getirir. brusella bunların en yaygın olanıdır ve taze peynirden bulaşır. çiğ olarak aldığınız sütün size yarar getirmesi -en azından zarar vermemesi- için kaynatmanız gerekir, ki bu zararlılar yanında yararlılar da ölecek demektir.

UHT tekniğinde süt kaynatılmaz, bu çok yaygın bir yanlış bilgidir. çok hızlı bir şekilde yüksek bir sıcaklığıa çıkar ve yine çok hızlı bir şekilde düşük sıcaklığa iner. burda amaça yararlı bakterilerin sağ kalması ama zararlıların da ölmesidir ki bu başarılır. Ardında özel kutulara konur, kutuların içleri sütün uzun süre dayanıklı ve havasız kalmasını sağlayan malzemelerden üretilmiştir. bu yüzden adları "uzun ömürlü süt"tür.

Aynı önyargı maalesef yoğurt için de geçerli, dikkat ederseniz çocukluğumuzda (ya da yaşı benim gibi orta yaşa seviyesine gelmiş insanların çocukluğunda demeliyim) yoğurtları kendimiz mayalardık, ve en fazla ikinci günde yoğurtlar ekşirdi. e tam mayalanması için de uzun süre geçtiği için, ben küçükken tadı düzgün olan yoğurt yediğimi hatırlamam...bu mantıkla yola çıktığımızda şimdiki yoğurtlar ekşimiyor demek ki doğal değiller diyebiliriz, ama kazın ayağı öyle değil. bunu vatan gazetesindeki bir kadın yazar da yazı dizisi haline getirmişti, mutlu tönbekici'ydi galiba adı da, şu eski tuğçe bilmem ne adındaki kadın yazar...onu okumanızı salık veririm. birkaç yazıdan oluşuyor.
 
piyasada kutu ürünlerin zararlı olmaları üzerine bir önyargı var.

süt ürünlerini (peynir, süt, yoğurt) işlemeden içmek, size yarardan çok zarar getirir. brusella bunların en yaygın olanıdır ve taze peynirden bulaşır. çiğ olarak aldığınız sütün size yarar getirmesi -en azından zarar vermemesi- için kaynatmanız gerekir, ki bu zararlılar yanında yararlılar da ölecek demektir.

UHT tekniğinde süt kaynatılmaz, bu çok yaygın bir yanlış bilgidir. çok hızlı bir şekilde yüksek bir sıcaklığıa çıkar ve yine çok hızlı bir şekilde düşük sıcaklığa iner. burda amaça yararlı bakterilerin sağ kalması ama zararlıların da ölmesidir ki bu başarılır. Ardında özel kutulara konur, kutuların içleri sütün uzun süre dayanıklı ve havasız kalmasını sağlayan malzemelerden üretilmiştir. bu yüzden adları "uzun ömürlü süt"tür.

Aynı önyargı maalesef yoğurt için de geçerli, dikkat ederseniz çocukluğumuzda (ya da yaşı benim gibi orta yaşa seviyesine gelmiş insanların çocukluğunda demeliyim) yoğurtları kendimiz mayalardık, ve en fazla ikinci günde yoğurtlar ekşirdi. e tam mayalanması için de uzun süre geçtiği için, ben küçükken tadı düzgün olan yoğurt yediğimi hatırlamam...bu mantıkla yola çıktığımızda şimdiki yoğurtlar ekşimiyor demek ki doğal değiller diyebiliriz, ama kazın ayağı öyle değil. bunu vatan gazetesindeki bir kadın yazar da yazı dizisi haline getirmişti, mutlu tönbekici'ydi galiba adı da, şu eski tuğçe bilmem ne adındaki kadın yazar...onu okumanızı salık veririm. birkaç yazıdan oluşuyor.

Ya hocam anlattıklarınıza ben inanamıyorum. Süt içerisinde Proteinler ve prebiyotikler 4-5 saniyede ölmezken nasıl oluyorda mikroplar ölüyor. Proteinlerde canlı organizma mikroplar ve probiyotik bakterilerde. Şimdi siz 5-6 saniye yüksek sıcaklığa çıktınız ve sonra indiniz o arada mikrop öldü ama besin değeri ölmedi. Böyle birşey mümkünmü acaba?

Bir markanın süt ürünü 0.900 lirayken diğer bir markanın ürünü enden 1.750 öbürü neden 2 ytl.

Kutu sütü savaşları diye ara internette ve öğren.

Ayrıca hayatımda çiğ süt içmiş biri olarak söylüyorum o lezzeti hiç bir sütte bulamadım.
 
DOST az yağlı kırmızı olanından...

hesaplı ve taze...
 
donane yağsız sütü kullanıyorum tat olarak diğerlerinden daha güzel geldi bayadır kullanmaya devam ediyorum
 
Back
Yukarı