Ramazanda Eti Lifalif Ne zaman Yenmeli?

Ramazanda Yulaf Ne Zaman Yenmeli

  • 1. şık

    Votes: 1 10,0%
  • 2. şık

    Votes: 4 40,0%
  • 3. şık

    Votes: 5 50,0%

  • Total voters
    10
  • Poll closed .

RocKuN

Üye
Yulaf akşam yediğimizde mi yoksa yiyip yattıktan sonra mı yağ yapıyor tam bilmiyorum ama sabah ve öğlen yemek daha faydalı..
Peki ramazanda ne zaman yemeliyiz.?

1)İftarda
2)İftardan sonrakı antremandan 15-20 dk sonra
3)Sahurda
 
Bence de kesinlikle sahurda tam buğday makarna, yulaf ezmesi gibi düşük glisemik indeksli kompleks karbonhidratlar tüketilmeli.

İftarda da tüketilebilir ama iftardan sonraki antremandan sonra tüketmenin çok bir esprisi olmaz.
 
bende sahurda tüketmeyi düşünüyorum , uzun süre tok tuttuğu için...
 
Ben yulafın yağlanmayı artıracağını sanmıyorum açıkçası ...
Tek dezavantajı yiyip yatmamız ama onun da çaresi yok ne yazık ki ...
 
Besin öğeleri (100 gramda)
Enerji(kcal) 356
Karbonhidrat(gr) 60.7
Lif(gr) 7.6
Protein(gr) 12.6
Sodyum(mg) 4.1
Yağ(gr) 7
Ürün Adı, : ETİ LİFALİF YULAFLI 500 GR.
Marka, : ETİ.
 

Eklentiler

  • paket_yulafezmesi_müsli.jpg
    paket_yulafezmesi_müsli.jpg
    11 KB · Görüntüleme: 392
Son düzenleyen: Moderatör:
Çok özür dilerim arkadaşlar aklım tamamen yulaflı bisküvi eti burçağa gitti. Kendi yazımı report ediyorum silinmesi için. Kafalar karışmasın.

FB500344VB563_250.jpg
 
bencede ortada bir yanlış anlaşılma oldu sanırım jimraynor .
Eti lifalif yulaf ezmesinden bahsediyoruz , içinde şeker ilavesi yok bildiğim kadarıyla...
 
Estağfurullah , olur böyle durumlar :)
Konuya dönecek olursak arkadaşlar , ben lifalifi sahura kalkar kalkmaz yiyorum saat 03,00 gibi , yatmam da 04,10 04,15 bulduğu için karbo alımı açısından pek problem olmuyor ..
Size de tavsiyem sahurda tüketmeniz , iftarda pilav makarna nasılsa tüketiyoruz ...
 
Sahurda yiyip yatıyorsanız en güvenilir karbonhidrat kaynağı düşük gi'li yulaf ezmesidir. Yüksek gili karb tüketip yatarsanız yağlanma artabilir.

İftarda kan şekeri çok düştüğü için hem yüksek gili karbonhidratlar hem de 1-2 saat sonra yapılacak antrenman için düşük gili karbonhidratlar tüketmek gerekir. Yani yulaf ezmesi pekmez üzüm reçeli vs. ile karıştırılarak iftarda da yenebilir.

İftardan 1-2 saat sonra yapılacak idmandan sonra da tüketilebilir. Yüksek gili karbonhidratla birlikte tüketilmesi idman sonrası da doğru olur.

Yani sonuç yulaf ezmesiyse 3 şıkda doğru ramazanda bu 3 sürede de tüketilebilir. Ayrıca yulaf ezmesi en fazla testesteron tetikleyici gıdalar arasındadır.
 
Son düzenleme:
Back
Yukarı