Hamsi Haşlama

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Azi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Azi

Yeni Üye
Artık günlük protein ihtiyacımı karşılamak için,haşlama tavuktan haşlama hamsiye yönelmek istiyorum.Arkadaşlar balık yedikten sonra susama hissi oluşuyor.Balık vücutta su tutar mı?Her gün 750 grm hamsi tüketmeyi düşünüyorum.
 
balık yenebilir ama haşlamak ? duydugumda bile tiksindim daha alternatif yollar bul, fırın gibi mesala ...
 
  • Like
Reactions: Azi
aliminyum folyeye sar veya fırın poşetlerine daha lezzetliolur.

yada kılçığını sıyır soğanlı sote vs. yapabilirsin haşlamadan daha iyi görünür.
 
  • Like
Reactions: Azi
konu yanlış yerdemi yoksa bana mı öle geldi? balık haşlama derken bugulamadan mı bahsediyorsun?

baklıkların her birini tek tek asma yaprağına sar sonra ızgara da pişir. hem çok lezzetli olur hemde yağsız olur. ;) malum hamsi istavrit ve sardalya ufak balıklar olmasına rağmen haddiden fazla yağlı balıklardır.
 
  • Like
Reactions: Azi
Pişirme yöntemleri için verdiğiniz önerilere teşekkür ederim ama tam sorumun cevabını alamadım.Balık yedikten sonra çok su tüketmeye başlıyorum.Vücudum su tutar mı.7/24 hamsi tüketmeyi düşünüyorum.

Saygılarımla
 
7/24 hamsi mi :S gerek yok ki zaten su tutmaz vücut öle. 7/24 hamsi yemek için vereceğin paraya gidip creatin monohydrat al hem su tutar hemde ağır antreman çıkarabilmeni sağlar.

ayrıca şu var su tuttuğunda hacimli gözüküceksin ama su tutmasını bıraktığın zaman ölçün düşecek ozman da psikolojik olarak çöküceksin
 
  • Like
Reactions: Azi
aliminyum folyeye sar veya fırın poşetlerine daha lezzetliolur.

yada kılçığını sıyır soğanlı sote vs. yapabilirsin haşlamadan daha iyi görünür.
alüminyum folyoda yemek pişirmek sağlıklı değil.Çünkü ısı nedeniyle alüminyum folyodaki ağır metaller yiyeceğinize karışıyor.En mantıklısı ızgara gibi görünüyor.Hem yağsız hem pratik.

vücudun su tutsa ne olacak 1 ay sonra yarışman falan mı var definasyona mı girmen lazım? Balık ve su tutumu arasında bi ilişki olduğunu sanmıyorum.
 
7/24 hamsi mi :S gerek yok ki zaten su tutmaz vücut öle. 7/24 hamsi yemek için vereceğin paraya gidip creatin monohydrat al hem su tutar hemde ağır antreman çıkarabilmeni sağlar.

ayrıca şu var su tuttuğunda hacimli gözüküceksin ama su tutmasını bıraktığın zaman ölçün düşecek ozman da psikolojik olarak çöküceksin

Hamsinin kilosu 2 TL ucuz protein kaynağı diye aldım 5 kilo,buzluğa attım :)
Normal kilo almak istiyorum,vücudumun su tutmamasını istiyorum :)

alüminyum folyoda yemek pişirmek sağlıklı değil.Çünkü ısı nedeniyle alüminyum folyodaki ağır metaller yiyeceğinize karışıyor.En mantıklısı ızgara gibi görünüyor.Hem yağsız hem pratik.

vücudun su tutsa ne olacak 1 ay sonra yarışman falan mı var definasyona mı girmen lazım? Balık ve su tutumu arasında bi ilişki olduğunu sanmıyorum.

Ben normal kilo almaya çalışıyorum.Kış gereği bir kaç ay bulk takılacağım(ilk bulk olma maceram :) ) Su ile kilo almak istemiyorum.Eğer vücudum su tutacaksa tavuğa döneceğim :)
 
Bu gün balığımı bitirdikten 2.5 saat sonra antrenman yapmaya gittim.Her nefes alışverişimde balığın tadı ağzımdaydı.Performansımı da etkiledi,karnımda hafif şişkinlikte yaptı.Balığı bir daha antrenman öncesi tüketmeyeceğim.
 
Bu gün balığımı bitirdikten 2.5 saat sonra antrenman yapmaya gittim.Her nefes alışverişimde balığın tadı ağzımdaydı.Performansımı da etkiledi,karnımda hafif şişkinlikte yaptı.Balığı bir daha antrenman öncesi tüketmeyeceğim.

balığın sindirimi yavaştır bendede aynısı oluyor, idmandan sonrası ideal
 
  • Like
Reactions: Azi
balık ürünleri tüketirken göz önüne alınması gereken önemli bir konu:

" ağır metaller ve kirlenme" ...((

özellikle "karadeniz " gibi kirli bir denizin ürünlerini "her gün yenmesi " ne kadar doğru?!...(

ancak, arada sırada yenmesi "kümülatif birikim etkisini" pek ön plana çıkarmaz..

ancak , hergün vb ?!...üzerinde bayağı düşünmen gerekir?!...((
 
  • Like
Reactions: Azi
balık ürünleri tüketirken göz önüne alınması gereken önemli bir konu:

" ağır metaller ve kirlenme" ...((

özellikle "karadeniz " gibi kirli bir denizin ürünlerini "her gün yenmesi " ne kadar doğru?!...(

ancak, arada sırada yenmesi "kümülatif birikim etkisini" pek ön plana çıkarmaz..

ancak , hergün vb ?!...üzerinde bayağı düşünmen gerekir?!...((

evet ağır metaller konusunu araştırdım,hayatımı kurtardınız :):) Bende balık tüketimini günlük değil de haftalık 750 grm şeklinde alacağım.
 
eger denizdeki kirliliğe dayanarak balığı az tüketin diyorsanız dünyada hicbir gıdayı tüketmemeniz gerekiyor.hepsi saglıgı hice sayan unsurlar var bunlardan en bilineni de gdo.yediğimiz tavuk hormonlar sayesinde hızlıca yetiştirilip kesiliyor.yumurta desen o tavugun yumurtası o da hormonlu.bence balık en gönül rahatlıgıyla tüketilecek bir protein kaynagıdır.
 
  • Like
Reactions: Azi
eger denizdeki kirliliğe dayanarak balığı az tüketin diyorsanız dünyada hicbir gıdayı tüketmemeniz gerekiyor.hepsi saglıgı hice sayan unsurlar var bunlardan en bilineni de gdo.yediğimiz tavuk hormonlar sayesinde hızlıca yetiştirilip kesiliyor.yumurta desen o tavugun yumurtası o da hormonlu.bence balık en gönül rahatlıgıyla tüketilecek bir protein kaynagıdır.

tamam da tavukta cıva yok kımse tavuk yıyerek cıva bırıkmesı sonucu hasta olup hayatı tehlıkye gırmez cunku tavuk etı asla cıva zehırlenmesıne yol acmaz ama balık acabılır
 
  • Like
Reactions: Azi
civa yanılmıyorsam konserve balıklarda sorun yaratıyor.taze balıkta daha sık tüketim yapılabilir diye biliyorum (emin değilim araştırmak lazım).geçtiğimiz pazar izmir kipada hamsinin kilosu 2tl idi.
tavuklara ise güvenemiyorum.çiftliklerde civcivler 15 günde tavuklaşıyor.besin değerinden geçtim içinde bilmediğimiz neler barınıyor acaba.
 
tamam da tavukta cıva yok kımse tavuk yıyerek cıva bırıkmesı sonucu hasta olup hayatı tehlıkye gırmez cunku tavuk etı asla cıva zehırlenmesıne yol acmaz ama balık acabılır
sen şanslısın tabi yeşillikte ağır metal birikmesi olmuyor ne de olsa :D
 
  • Like
Reactions: Azi
sen şanslısın tabi yeşillikte ağır metal birikmesi olmuyor ne de olsa :D


yeşilliklerde yani hayvansal olmayan ürünlerdede ağır metal birikmi olabilir.Sağlıklı yaşam için sebze ve meyveler fevkalade önemlidir. Sebze ve meyvelerin kalitesini, toprağın, kullanılan gübrenin ve sulama suyunun kalitesine bağlıdır. Dolayısıyla sebze ve meyve bahçeleri temiz su ile sulanmalıdır. Bahçe sahibi çiftçiler ürün kalitesine ve insan sağlığına önem veriyorsa sulamada kullandıkları suların temiz olup olmadığına dikkat etmelidirler. Ağır metal içeren endüstriyel atık sularla kirlenmiş suların sulama amacı ile kullanılması; sebze ve meyvelerde ağır metal birikmesine, toksik etkilere ve sağlık risklerine neden olabilir. Toprakta ve sulama suyunda sınır değerlerinin üzerinde bulunan ağır metaller direkt olarak sebze ve meyveleri olumsuz olarak etkiler.
kesin hatırlamıyorum ama balıkesir veya bursada şehir kanalizasyonundan sebze bhaçelrinde sulama denemesi yapılmış 70lerde sanırım.. sebzelerden insanlara sarlık vb. hastalıklar bulaşmaya başlamış( iyi yıkanmadan yendiği içindir.) ayrıca sebzelere bulaşık sularından ve diğer temizlik yapılan sulardan ağır metal(arsenik,kadminyum,krom,bakır,kurşun,nikel,çinko vb) kalıntıları görülmüştür.
 
Back
Yukarı