İdman Sonrası Protein Takviyesi [Doğal]

kepegin bir ton zararı var ayrıyeten farzedelim ki o doktorlar dan daha iyi doktorluk meslegini yapıp insanları teste tabi tuttunuz ve kan sekerini yavas yükselttigini ortaya cıkardınız.

kepegin mineraller üzerine olan etkisini neyle gidermeyi düsünüyorsunuz her yemekten 2 saat sonra vitamin mineral hapımı verelim insanlara ?

tabi gün icinde yenecek olan ekmek miktarı sizlerin ne kadar daha cabuk hasta olacagınızı etkiler

1 sene
3 sene
10 sene
kepeğin zararımı var neymiş bu zararlar şuraya koyda öğrenelim bunuda ilkez senden duydum kepek zararlıymış millet kepekli makarna kepekli bulgur esper prinç alıyor sen zararlı dıyorsun çık tv de haberlere aydınlat dünyayı

insanlar yüzyıllardır ekmek tüketiyor en eski besinelrden biri zararlımı oldu şimdi buraya sayfalarca ekmeğin kilo yapmadığı söyleyen yazılar koyarım netten sallamasyon yorumlara gerek yok
 
ekmekde ki karbonhidrat değerleri

378089_250479128345808_100001511685880_686347_400114905_n.jpg


18.3 gram nisasta 1.9 gram seker var bu 45 gr lık bir ekmekdeki degerler.


Nişasta suda çözünmez. Sindirilmesi hidroliz yoluyla olur, bu reaksiyonu katalizleyen amilaz enzimleri glikozlar arasındaki bağları keserler. Hayvan ve insanlar amilaz enzimlerine sahip olduklarından nişastayı sindirebilirler. Farklı tip amilazlar nişastayı farklı biçimlerde parçalarlar. Nişasta parçalandıkça dekstrin, maltoz ve nihayet glikoza dönüşür. Maltoz ayrıca maltaz enzimi tarafından da sindirilebilir.
İçerdiği glikoz monomerleri sebebi ile nişastanın kan şekerine doğrudan etkisi bulunmaktadır.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Nişasta


ayrı yeten baska bir konu bugday ve bugday kepegi omega 3 den fakir omega 6 dan zengindir

383186_250479228345798_100001511685880_686348_1116738990_n.jpg


insan da omega 6 omega 3 oran 1/4 olmalıdır. en az


Omega-6 dengesi çok önemli


İnsan bedeni yağ olmadan çalışmaz. Vücudumuz, ihtiyacı olan bazı yağları kendisi de üretebiliyor ama bir kısmının üretimi mümkün olmadığı için dışardan alınmaları gerekiyor.

Bu tür yağlara “temel yağ asitleri” deniyor. Temel yağ asitlerinin en iyi bilinenleri Omega-3 ve Omega-6 yağları denilen doymamış yağlardır.
Omega-3 yağlarının kısaca EPA ve DHA olarak bilinen iki tipi var. Omega-3 yağları bitkilerde de bulunuyor. Bitkilerde bulunan Omega-3 yağları ise ALA kısaltımı ile biliniyor. ALA en çok keten tohumu, ceviz, semizotu gibi yağlı tohumlarda ve yeşil yapraklı sebzelerde bulunuyor. ALA, vücuda girdikten sonra EPA ve DHA'ya dönüşüyor.
Mısır, ayçiçeği, susam çekirdeği, üzüm çekirdeği yağları ile pamuk yağı Omega-6 zengini yağlardır.

OMEGA-3 VE 6 DENGESı ÇOK ÖNEMLı

Omega-3 ve Omega-6 yağlarının vücuda belli oranlarda alınması gerekiyor. Beslenirken Omega-3 yağlarını daha fazla kazanmak, hiç olmazsa omega-3 ve 6'yı eşit miktarlarda vücuda dahil etmek şart! En kötü ihtimalle bu oranın (Omega-6/Omega-3 oranının) 4/1'i geçmemesi tavsiye ediliyor. Son yıllarda bitkisel yağ tüketiminin artması, margarin kullanımının yaygınlaşması gibi nedenlerle Omega-6 tüketimi çok fazlalaşmış, oran 30/1'e kadar yükselmiş durumda.

DENGE BOZULUNCA SAğLIK SORUNLARI BAşLIYOR

Bu durum bazı sağlık sorunlarını da beraberinde getiriyor. Omega-6 yağlarının tüketimi arttıkça cilt sorunlarından bağırsak problemlerine, sinir sistemi hastalıklarından kansere kadar değişen bir yelpazede sağlık sorunları başlıyor. Omega-6 tüketimi arttıkça, kronik iltihabi problemler, romatizmal sorunlar çoğalıyor.


her türlü zararlı sonuc olarak :)
 
Kepekli ekmeğin, mide ve bağırsak sağlığı açısından çok faydalı olduğu... Genelde rejim yapanlar tarafından tercih edilen kepekli ekmeğin, mide ve bağırsak sağlığı açısından çok faydalı olduğu bildirildi.
Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fahrettin Keleştimur, Türkiye'de ortalama kişi başına günde 350 gram ekmek tüketildiğini bildiren Keleştimur, çok fazla tüketildiği için insan sağlığı açısından ekmeğin besin değerinin büyük önem taşıdığını vurguladı.

Genellikle kepeği ayrılmış beyaz undan yapılan ekmeğin daha fazla tercih edildiğini kaydeden Keleştimur, şu bilgileri verdi: ''Beyaz undan yapılan ekmek daha çok tercih edilmesine rağmen, kepekli ekmek sağlık açısından daha faydalıdır. Çünkü, sağlık açısından çok faydalı vitaminler içeren buğdayın besin değeri, öğütülme sırasında dış kabuğunun kepek olarak ayrılması nedeniyle azalıyor. Buğday, insan sağlığı açısından çok faydalı olan B2 ve B6 vitaminleri ile niyasin, folik asit, demir ve çinko içeriyor. Bu maddelerin daha çok yoğunlaştığı buğdayın dış kabuğu un yapımı sırasında ayrıştırılıyor. Yani ekmeğin besin değeri düşüyor. Bu nedenle, beyaz ekmek yerine kepek ekmeğinin tercih edilmesi daha sağlıklıdır.''

Genellikle rejim yapanların tercih ettiği kepekli ekmeğin, herkes tarafından tüketilmesi gerektiğini ifade eden Keleştimur, kepekli ekmeğin şeker hastaları, kilo sorunu olanlar, mide ve bağırsak rahatsızlığı olanlar tarafından daha çok tercih edilmesi gerektiğini söyledi.

Kepekli ekmeğin oldukça zengin vitamin kaynağı ve besin değeri yüksek bir yiyecek olduğunu belirten Keleştimur, un yapılırken dış kabuğu kepek olarak öğütüldüğü için buğdayın içeriğinde bulunan B2 vitamininin yüzde 50, B6 vitamininin yüzde 77, niyasinin yüzde 65, folik asitin yüzde 60, demirin yüzde 65 ve çinkonun yüzde 85 oranında azaldığını bildirdi. Keleştimur, şunları kaydetti:

''Kepekli ekmek, mide ve bağırsak sağlığı açısından çok faydalıdır. Kepek ekmeği, sadece kilo sorunu veya şeker hastalığı gibi rahatsızlıkları olanlar için değil, aksini gerektiren bir sağlık sorunu olmayan tüm insanlar için faydalıdır. Sindirimi kolay olan kepek ekmeğini tercih eden insanlar, hem bol miktarda vitamin almakta,hem sindirim yollarını rahatlatmaktadırlar.''
Kaynak: Star Gazetesi
 
Kepekte bulunan fitik asit, kalsiyum, demir ve çinko elementlerinin fazla emilimini azaltır.


Demir İçeren Besinler – Demir Eksikliği İçin Ne Yenmeli?

Kırmızı et (etin rengi ne kadar koyuysa demir oranı o kadar fazladır), sakatatlar, pekmez, yumurta, soya fasulyesi, kuru meyveler, kuru kayısı, kuru üzüm, kuru erik, kuru incir, roka, maydanoz, yeşil yapraklı sebzeleri demir içeren gıdalar arasında sayabiliriz. Çay demirin emilimini azaltacağı için birlikte alınmamalıdır. C vitamini demirin emilimini artırır. Kalsiyum içeren besinlerin fazla tüketilmesi ise demirin emilimini azaltır. Kepek ekmeğinde bulunan fitat adlı madde vücutta demir emilimini engellediği için kansızlık proplemi olan kişilerin sürekli kepek ekmeği yemeleri önerilmemektedir.


Çinko Eksikliği:

Çinko eksikliğinde şu belirtiler oluşur:

· Büyümede gecikme
· Kıllarda dökülme ve saç dökülmesi (alopesi), saç renginde değişiklik
· İshal
· Ergenliğe girememe,
· Seksüel gelişim bozukluğu (hipogonadizm)
· Penis sertleşmesinde zorluk (empotans)
· Sperm sayısında azalma (oligospermi)
· Göz ve deri yaraları
· İştah kaybı
· Kilo kaybı
· Yaraların iyileşmesinde gecikme
· Ağız tadında bozukluk
· Bağışıklık sisteminde zayıflık ve kolay hastalanma
· Gece körlüğü
· Cilt hastalıkları
Demir Eksikliği Belirtileri

Her birey demir eksikliği anemisine karşı farklı tepkiler verebilir. Buna bağlı olarak demir eksikliği anemisinde en sık rastlanan belirtiler aşağıda sıralanmıştır.

  • Ciltte beyaz bir görünüm, anormal renksizlik durumu
  • Asabiyet, alınganlık gibi aşırı hassaslık durumu
  • Halsizlik, çabuk yorulma bitkinlik
  • Taşikardi, kalp çarpıntısı
  • Şişkin veya acıya duyarlı dil
  • Dalak büyümesi
  • Tebeşir veya kül ve çamur gibi yenmez şeylere karşı duyulan anormal iştah
yukarda demir ve cinko emilimi eksikliginin zararlarını da yazdım bir daha yazmama gerek yok sanırım okuyabilirsiniz.

tahılları neden yememiz gerektigi ile ilgili makale de var okuyabilirsiniz

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/tah-llar-neden-yememeliyiz-t44859.html


Fitat
Fitatlar tahıl ve tohumlarda bulunuyor ve metal iyonlarına (kalsiyum, magnezyum, demir, çinko gibi) bağlanırlar. Bu ne anlama geliyor? Bu metallerin bağlanıp sindirime katılamadığı anlamına elbette. Hani bir türlü iyileşmeyen kansızlığınız ve yorgunluğunuz, kalp rahatsızlıklarınız falan hep bu metallerin eksikliğinden kaynaklanıyor olabilir.

kan sekerine olan etkisini gectik diyelim hadi öyle olsun. bu bile muammadadır 2 farklı bilim adamı farklı birsey iddaa ediyorsa gi si ne yuksek nede düsük diyemeyiz

fitrat ve insan vucudundaki omega 3 ve omega 6 dengesini omega 6 dan yana bozmasını nasıl acıklayabilecegiz ?
 
Son düzenleme:
omega 3 ü ekmektenmi karşılamamız gerekiyor omega3 istiyorsan zaten balık mve kuruyemiş yiyeceksin ekmekle omeganın ne alakası var

ekmekte şeker yoktur neyden yapıldığını araştır ekmekteki şekerden hem ne olucak meyvedede şeker var o zaman obez olucaz dimi ne mantıkla düşünüyorsunuz

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 17:24 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 17:21 ----------

“Genelde kepeği ayrılmış beyaz undan yapılan ekmek tercih ediliyor. Halbuki,kepekli ekmek hem bol miktarda vitamin içeriyor hem de sindirim yollarını rahatlatıyor.Kepekli ekmek, sadece kilo sorunu veya şeker hastalığı gibi rahatsızlıkları olanlar için değil, bir sağlık sorunu olmayan tüm insanlar için faydalıdır.”

‘Buğday, sağlık açısından yararlı olan B2 ve B6 vitaminleri ile niyasin, folik asit, demir ve çinko içeriyor. Bu nedenle kansızlık yapmaz. Bu maddelerin daha çok yoğunlaştığı kısım olan buğdayın dış kabuğu, un yapımı sırasında ayrıştırılıyor ve bu yüzden ekmeğin besin değeri düşüyor. Bu nedenle, beyaz ekmek yerine kepekli ekmeğin tercih edilmesi daha sağlıklı’. açıklamalarını yaptı.

Kepekli Ekmek Kaç Kalori?
Eğer kepekli ekmek yerseniz ister istemez daha çok çiğneyeceksiniz.Tükürük salgınızın artmasıyla birlikte de daha fazla besin almanız önlenmiş olacak.Midede sindirilmeden daha uzun süre duracağı için kolay kolay acıkmayacaksınız.Kabızlığa faydası vardır.

Kepek, vitamin ve minerâl madde bakımından pek çok zengindir. İşte kepekli ekmeğin bazı faydaları..
Kepekli ekmek, çiğneme müddetini uzatır.
Tükürük salgısını da arttırdığı için fazla gıda alımını önler.
Midede fazla kalacağı için çabuk acıktırmaz.
Bağırsaktaki geçişleri ise hızlandırır.
Kabızlığa faydası olur.
Kepek suda çözülmez.
Gıdalar içerisinde karbonhidrat ve yağlı maddelerin emilmesine kısmen mani olur.
Kan şekeri ve kan yağları üzerine müsbet tesir yapar.
Kepek ve posalı gıdalar sindirim sisteminde kanserin meydana gelmesini azaltır.
Kepekteki fitik asit, kalsiyum, demir ve çinko elementlerinin fazla emilmesini azaltır.
Kepekli un mayalanırsa, bu zararlı etkisi kaybolur.

Bol kepekli ekmeklerin kalori değeri azalmakta, buna karşılık vitamin ve protein değeri artmaktadır. Bu sebeple şişmanlığı önlemektedir.
Gıdalar içerisinde karbonhidrat ve yağların emilmesine kısmen mani olur.
Kanda lipid ve kolesterol üzerine etkili olur.
 
Son düzenleme:
omega 3 ü ekmektenmi karşılamamız gerekiyor omega3 istiyorsan zaten balık mve kuruyemiş yiyeceksin ekmekle omeganın ne alakası var
hayır omega 3 ve omega 6 dengelenmelidir omega 6 dan zengin oldugu icin vucudun daha cok omega 3 alması lazım ki bu dengeyi kurabilsin

100 gr ekmek yediginiz zaman 2gr omega 6 almıs olursunuz bunu dengelemek icin omega 3 almalısınız

eger bu ekmek yenmemis olsaydı vucud bu omega 3 e ihtiyac duymayacaktı ve dengeli olarak gidecekti.



Kepekteki fitik asit, kalsiyum, demir ve çinko elementlerinin fazla emilmesini azaltır.
burda zaten bizi ilgilendiren kısımı kendiniz yazmıssınız.

kepekli ekmek mayalanmaz o yuzden icinde fitik asit kalır. fırınlarda seker pancarından yapılma yas hamur mayası kullanılır. eger analarımızın yaptıgı gibi evde hamuru mayalayıp eksi mayadan ekmek yapacaksanız fitik asit olayını cözmüs olursunuz yoksa vucudunuzda ki minerallerin emilimini azaltarak sizleri hasta olmaya aday hale getirir

bizler meyvelerin de asıırı tüketilmesine karsıyız ve sekeri az meyvelerin yenmesin den yanayız fazla fruktozun da insan vucuduna zararı var karaciger de direk trigliserid e donusup yag olarak depolanabiliyor

meyveler yemeklerden 2 saat önce yada sonra yenmeli en iyi yenecek zaman antreman öncesi ve sonrası glikojen depoları icin cok da meyve yemek zorunda degiliz

sebzeler hem sekerden daha fakir hemde vitamin mineraller den daha zengin.
 
Son düzenleme:
Doğrusu: Sizi asıl şişmanlatan kalorilerdir. Günlük kalori ihtiyacınızı 2000 olarak kabul eder; ancak bunun üzerine Günde karbonhidratlardan oluşan 1000 kalorilik bir ek kalori daha tüketirseniz ve aynı zamanda egzersiz yapmazsanız, şişmanlarsınız. Diyetisyenlere göre bu 1000 kalorilik ek, Protein ve yağlardan oluşa bile yine şişmanlarsınız. Yani karbonhidratlar diğer besinlerden tehlikeli değil.

alıntı.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 17:31 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 17:29 ----------

Çoğu kadın ekmek yemenin kilo aldıracağını ve şişmanlatacağını düşünüyor hatta kilo alıyorsun dikkat et dediklerinde ekmek yemeği bırakmam gerek diye söylediğimiz oluyordur. İşte ekmek yemek konusunda uzmanlar bakalım ne demişler, şişmanlatırmı şişmanlatmaz mı beraber öğrenelim;
Çorum Devlet Hastanesi Diyetisyen Hekim Serpil Ovalı, ekmeğin tek başına kilo yapmadığını belirterek, “Ekmek mutlaka tüketilmeli, ancak dengeli beslenilmelidir. Ekmek kan şekerini dengeler” diye konuştu.
Zayıflama diyetlerinde ekmek yerine yağlı ve aşırı şekerli gıdalardan uzak durulması gerektiğini anlatan Diyetisyen Serpil Ovalı, “Ekmek besin grubu 3. gruptur ve tahılların içerisinde yer alır. Buğday, bulgur, çavdar, pirinç mısır ve makarna bu gurup içerisindedir. Bu besin grubunun protein kalitesi düşüktür. Diğer besinlerle birlikte et, süt, yumurta gibi ürünlerle yenmesi halinde kilo alınmasına sebep olur. Ekmekte yağ oranı düşüktür. Ekmek yerken mutlaka buğdaydan yapılmış ekmek tavsiye edilir.” diye konuştu.
Halk arasında ekmeğin şişmanlık yaptığı belirtilirken bu fikrin doğru olmadığını ifade eden Serpil Ovalı, “Başta da söylediğim gibi ekmek tak başına kilo yapmaz, Toplum olarak çok fazla meyve ve sebze yemediğimiz için gerekli vitamin ekmekte alınabilir. Bu yüzden şişmanlamayalım diye ekmek yememezlik yapılmaması gerekir. Ekmekte dengeli ve oranlı yenmesi gerekir.” diye konuştu
Serpil Ovalı, “Ekmek sebzeyle, yoğurtla, et ürünleriyle yenirse şişmanlatmaz. Ama ekmeği makarnayla, pilavla, börekle yerseniz beslenmeyi tetikler. Artık memnuniyetle görüyoruz ki, diyetisyenlerin diyet programlarında ekmek var. Ekmek şişmanlama için potansiyel bir risk değil” dedi. Diyetisyen Ovalı, beyaz ekmekten kaçınılıp, kepekli, çavdarlı ekmek tüketimine yönlendirmenin nedenlerine de değinirken, “Çavdarlı, kepekli unla yapılan ekmekleri biz genellikle 40 yaş üstündekiler için tavsiye ediyoruz. Çünkü karbonhidrat, protein, amino asit, vitamin, mineral ve lifli maddeler buğday tanesinin tamamında mevcut. Beyaz ekmeğin yapıldığı 60-70-80 randımanlı unlarda öğütme sırasında bunların önemli bir kısmı kayboluyor. Yaşlılarda beslenme toplam kaloriden çok bağırsak fonksiyonları, mide fonksiyonları bakımından önem kazanıyor.” şeklinde konuştu
Ovalı, “Ekmek şişmanlatmaz. Günlük harcayacağı kaloriden daha fazla kalori alırsanız, bunu nereden alırsanız alın kilo alırsınız. Ekmek bileşiminde yağ olmadığı için beslenme açısından şişmanlatmayı en az tetikleyen bir madde. Ekmekte protein ve karbonhidrat var, bunların bir gramı 4 kalori veriyor. Yağ ise bunların iki misli, 9 kalori veriyor. Dolayısıyla ekmek yerken biz börek, makarna, pirinç, patates gibi karbonhidrat oranı yüksek gıdalarla birlikte alıyorsak doğal olarak beslenmemizi tetikliyor. Ama ekmek sebzeyle, yoğurtla, et ürünleriyle yendiği zaman kesinlikle şişmanlatmaz.” diye konuştu.

http://www.tugbam.com/kadinca/ekmek-yemek-sismanlatirmi-kilo-aldirir-mi.html

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 17:35 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 17:31 ----------

omega 6 omega 3 ü yanlış anlamışsın ben ekmek yedim diye onu hemen dengelenmeli diye birşeymi var? yediğin yumurtada bile omega6 var sen nasıl bunu dengeliyorsun açıkla bakalım bize şu yazıyı oku anlarsın diye ümit ediyorum

http://www.doktorsitesi.com/yazi/omega-3-ve-omega-6-yag-asitleri-ve-saglikli-beslenme/5137

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 17:38 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 17:35 ----------

çokg ereksiz bir tartışma var ekmeği biz ne için yıyoruz bır oraya dön yok omega yok şeker ekmekten ıyıce uzaklaştın ekmek en temel besinlerden biri herkez ekmek yer ekmeği karbonhidrat için yıyoruz bu akdar kurcalama sen ekmek yemıyorsun ne yıyorsun yulaf ezmesidemı yemıyorsun herekz o zaman hata içinde makarna yemıyormusun
 
eger dediginiz gibi olmus olsaydı

1100 kalori ile beslenen grup 1800 kalori ile beslenen grupa göre daha cok kilo vermis olurdu ki burda 1800 kaloriyi yag ve protein agırlıklı alan grup daha cok kilo vermis

389786_250491188344602_100001511685880_686363_1459115394_n.jpg




uzatmanın anlamı yok icindeki fitat in insana olan zararını kendiniz yazmıssınız

omega 3 ve omega 6 dengesini omega 6 dan yana olmasını da ben yazdım.

karbonhidrat agırlıklı oldugu icin de kilo yapma kaygısı var gerisini herkes okuyup karar verebilir.

omega 6 omega 3 ü yanlış anlamışsın ben ekmek yedim diye onu hemen dengelenmeli diye birşeymi var? yediğin yumurtada bile omega6 var sen nasıl bunu dengeliyorsun açıkla bakalım bize şu yazıyı oku anlarsın diye ümit ediyorum
tabi dengeliyorum gün icinde yedigim yiyeceklere gore omega 3 alıyorum efa 1200 balık yagı gunde 1 tablet alıyorum eger tahıllardan bol besleniyorsam gunde 2 tablet almam gerekiyor du ki omega 6 ın omega 3 e olan oranını dengelemek icin

marketler de omega 3 den yuksek yumurtalar satılıyor onlardan yerseniz denge omega 3 den tarafa kayar.


çokg ereksiz bir tartışma var ekmeği biz ne için yıyoruz bır oraya dön yok omega yok şeker ekmekten ıyıce uzaklaştın ekmek en temel besinlerden biri herkez ekmek yer ekmeği karbonhidrat için yıyoruz bu akdar kurcalama sen ekmek yemıyorsun ne yıyorsun yulaf ezmesidemı yemıyorsun herekz o zaman hata içinde makarna yemıyormusun
evet icinde tahıl olan hic birsey yemiyorum.


konudan uzaklasmadık konumuz kepek ekmeginin zararlı olmasıydı.

icindeki fitat mineral emilimini engeller

kepek omega 6 dan yuksek oldugu icin de vucuddaki omega 3 ve omega 6 dengesini bozar.

bu yuzden insan saglıgına zararlıdır.

nokta :)
 
Son düzenleme:
Kepek ekmeği, ekmek yapılırken kepeği ayrılmamış un ile yapılan ekmek demektir. Kepek ekmeği denildiğinde ilk akla gelen zayıflamadır. Genellikle diyet listelerinde adını duyduğumuz kepek ekmeğinin aslında pekçok faydaları vardır. Hatta kepek ekmeğinin kanseri önleyici faydası bile vardır. Uzmanlar sadece kilo vermek isteyenlerin değil herkesin kepek ekmeği yemesi gerektiğini vurguluyor. Kepek ekmeğinin zayıflamadaki rolü hep yanlış anlaşılır. Kepekli ekmeğin daha az kalori içerdiği zannedilir. Oysaki kepek ekmeği ile beyaz undan yapılan ekmek kalorisi arasında pekte fark yoktur. Zayiflama diyet listelerinde hep kepek ekmeğinin tavsiye edilmesinin sebebi ise kepek ekmeğinin iştahı kesmesi ve bağırsakları çalıştırması sayesinde kilo vermeye yardımcı bir gıdadır. Gelelim kepek ekmeğinin diğer faydalarına: Kepek ekmeğinin faydaları:
* Kepekli ekmek bağırsakları çalıştırma özelliğinden dolayı, Bağırsak kanserine yakalanma ihtimalini yüzde 50 oranında azaltıyor.
* Safra kesesinde taş oluşması ihtimalini de azaltıyor. Çünkü, kepek ekmeği; beyaz ekmek, çavdar ekmeği ve mısır ekmeği gibi diğer ekmek türlerinde bulunan bütün vitamin ve mineralleri içerir.
* Kabızlığı önleyen, kepekli ekmek; iştahı keser kilo vermeye yardımcı olur. Kolay hazmedilir.
* Metabolizmanın çalışmasını hızlandırdığı için, sindirimle ilgili rahatsızlıklara ve kabızlığa da birebir çözümdür. Bağırsakların çalışmasını sağladığı gibi, bağırsak kanserini ve hemoroit oluşumunu da engeller.
* Kepek ekmeği; östrojenin ( kadınlık hormonu ) dolaşımını da azaltır. Bu da kadınlarda, göğüs ve rahim kanserini önleyen bir faktör oluşturur.
* Şeker hastalarının ve kilo problemi olan kişilerin rejim listelerinin başında olmalıdır.
* Kalp ve dolaşım hastalıklarına iyi gelir. Besin değeri yüksek, ekonomik bir gıdadır.
Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fahrettin Keleştimur:
“Genelde kepeği ayrılmış beyaz undan yapılan ekmek tercih ediliyor. Halbuki,kepekli ekmek hem bol miktarda vitamin içeriyor hem de sindirim yollarını rahatlatıyor.Kepekli ekmek, sadece kilo sorunu veya şeker hastalığı gibi rahatsızlıkları olanlar için değil, bir sağlık sorunu olmayan tüm insanlar için faydalıdır.”
‘Buğday, sağlık açısından yararlı olan B2 ve B6 vitaminleri ile niyasin, folik asit, demir ve çinko içeriyor. Bu nedenle kansızlık yapmaz. Bu maddelerin daha çok yoğunlaştığı kısım olan buğdayın dış kabuğu, un yapımı sırasında ayrıştırılıyor ve bu yüzden ekmeğin besin değeri düşüyor. Bu nedenle, beyaz ekmek yerine kepekli ekmeğin tercih edilmesi daha sağlıklı’. açıklamalarını yaptı.

bu test neye göre yapılmış bırsey anlasılmıyor ben ne bılım test yapan adam spor yapmış yapmamış saçma sapan bir test k.bakma

günde birkaç dilim ekmekle kansızlık olabilirmi mantığın alıyormu? uyduruk birşey bulmuşsun o zaman herekz kansız kansızlık nedeni ekmek değil beslenmedir ben yıllarca kepekli ekmek tuketıyorum kanım normal dilersen özelden buluşup kan testi yapalım foruma koyalım.

kız kuzenım yemegıne dıkkat etmeyen bırı pek ymekte yemıyor ne bulsa yer kansızlığğı var burda kansızlık asıl nedenı et yememektır et yıyen adam ekmek yese kansızlıkmı olucak ne saçma birşey bunun yuzunden ekmek yemıyelım taghıl tuketmeyelım ne yıyelım karbonhıdratı nerden alalım

Kansızlık Nedenleri: Yeterli ve dengeli beslenememek sonucu oluşan demir eksikliği, Aneminin en önemli nedenidir.

spor yapan biri dengeli beslenmek zorunda bu dengeli beslenen kişi kansızlık neden olsun? 2 dilim ekmek yedim kansızlık oldu gülerler
adama

Kan yapıcı gıdalar olarak üzüm, dut ve keçiboynuzu pekmezi, arı poleni, bal oldukça yararlıdır. Ayrıca, kansızlığa karşı alınabilecek önlemlerden biri de, vücudun demir emilimini azaltan çay, kahve, sigara,alkol ve koladan uzak durmaktır.

bir kepek ekmeğiyle sigara çay gibi şeyler eş değermi biz spor yapanlar yeterince beslenmıyormuyuz kansızlık neden olsun allah kepeğide yaratmış çayıda herşeyin doğru kullanılması gerek

Sürekli Tüketilen Kepek Ekmeği Kansızlık Yapıyormu?
Kepek Ekmeği Kansızlık Yapar Mı
Kepek Ekmeğinin Faydaları Zararları

Genelde kepeği ayrılmış beyaz undan yapılan ekmek tercih ediliyor
nokta.gif
Halbuki,kepekli ekmek hem bol miktarda vitamin içeriyor hem de sindirim yollarını rahatlatıyor
nokta.gif
Kepekli ekmek, sadece kilo sorunu veya şeker hastalığı gibi rahatsızlıkları olanlar için değil, bir sağlık sorunu olmayan tüm insanlar için faydalıdır
nokta.gif


Buğday, sağlık açısından yararlı olan B2 ve B6 vitaminleri ile niyasin, folik asit, demir ve çinko içeriyor
nokta.gif
Bu nedenle
kansızlık yapmaz
nokta.gif
Bu maddelerin daha çok yoğunlaştığı kısım olan buğdayın dış kabuğu, un yapımı sırasında ayrıştırılıyor ve bu yüzden ekmeğin besin değeri düşüyor
nokta.gif
Bu nedenle, beyaz ekmek yerine kepekli ekmeğin tercih edilmesi daha sağlıklı
nokta.gif
açıklamalarını yaptı
nokta.gif
 
Son düzenleme:
Cabarov

komik duruma düsüyorsun.

Kansızlık Nedenleri: Yeterli ve dengeli beslenememek sonucu oluşan demir eksikliği,


demirin emilimini azaltan cay ve kepek ekmegi

demirin emilimini arttıran ise c vitamini.

herkes senin gibi saglıklı olmak zorunda degil. yedigimiz kırmızı eti cvitamini kaynakları ile tuketirsek demir emilimi artarken

kepek ekmegi ile tuketirsek demir emilimi azalır ve kansızlık yapar.


fitat in minerallerin emilimini azalttıgını tüm doktorlar bilir ve kansızlık ceken kisilere kepek ekmegi önermezler

fitat minerallere baglanarak emilim yaptırmıyolar kepek de fitat dan zengin.


neyse benden bu kadar :) gerisini kendi calsın kendi söylesin

cümleten iyi aksamlar
 
Son düzenleme:
Demir Fazlalığı ve Zararları: Fazla miktarda demir almak damar sertliğine, hücrelerin erken yaşlanmasına ve yağlanmasına neden olmaktadır. Ayrıca, demir fazlalığı, kanser riskini arttırmasının yanı sıra, siroz, şeker hastalığı, kalp büyümesi, halsizlik, iştahsızlık ve kilo kaybı, bulantı, kusma ve nefes darlığı gibi sağlık sorunlarına yol açmaktadır.

Buda demirin fazlalığının zararları gelelim kepekteki demir sorusuna.

Kepek, vitamin ve minerâl madde bakımından pek çok zengindir
nokta.gif
İşte kepekli ekmeğin bazı faydaları
nokta.gif
nokta.gif

Kepekli ekmek, çiğneme müddetini uzatır
nokta.gif

Tükürük salgısını da arttırdığı için fazla gıda alımını önler
nokta.gif

Midede fazla kalacağı için çabuk acıktırmaz
nokta.gif

Bağırsaktaki geçişleri ise hızlandırır
nokta.gif

Kabızlığa faydası olur
nokta.gif

Kepek suda çözülmez
nokta.gif

Gıdalar içerisinde karbonhidrat ve yağlı maddelerin emilmesine kısmen mani olur
nokta.gif

Kan şekeri ve kan yağları üzerine müsbet tesir yapar
nokta.gif

Kepek ve posalı gıdalar sindirim sisteminde kanserin meydana gelmesini azaltır
nokta.gif

Kepekteki fitik asit, kalsiyum, demir ve çinko elementlerinin fazla emilmesini azaltır
nokta.gif

Kepekli un mayalanırsa, bu zararlı etkisi kaybolur
nokta.gif

Bol kepekli ekmeklerin kalori değeri azalmakta, buna karşılık vitamin ve protein değeri artmaktadır
nokta.gif
Bu sebeple şişmanlığı önlemektedir
nokta.gif

Gıdalar içerisinde karbonhidrat ve yağların emilmesine kısmen mani olur
nokta.gif


burda zararlı birşey varmı şimdi foruma soruyorum? ekmekten kansızlık olmaz cunku dengeli beslenıyoruz fazlasından korkalım bıraz
Kanda lipid ve kolesterol üzerine etkili olur
nokta.gif
 
Hocam arkadaş orda kepek ekmeğinden bir kaç dilim bahsetmiş.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 13:53 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 13:50 ----------




daha önce 3 aylık bi tecrübem var 5-6 aylık mecburi aradan sonra tekrar başladım şuan 3haftadayım yani ortalama 4aylık bi geçmişim var.

Fakat ; günlük alınması gereken protein miktarıyla kıyaslarsak antreman sonrası (haftada 4gün) 60gr protein hiç bişi.

Yaptığım araştırmalarda tavuk gögsünün 100gr 'ında 30gr protein mevcut olduğunu saptadım. bu şekildede her idman sonrası yaklaşık 90gr proteine eş değer.

Günde 200gr protein almak zorunda olan biri, bunu örneğin üç seferde verimli sindiremez. Gastroenterolojik sorunlar çeker. Ayrıca alması gereken toplam kaloriyi verimli sindiremez, boşaltım sistemi yoluyla bir kısmı sindirilemeden atılır.

tavuk ğösündeki protein miktarı her kaynakta değişklik gösterir, kimi yerde 19gr- kimisinde 33 gr. protein olarak belirtilir.

aşağıdaki lınki inceleyerek farkı anlayabilirsin.

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/tavu-un-b-lgesel-olarak-t20418.html?t=20418
 
  • Like
Reactions: Azi
Kepek ekmeğin beyaz ekmekten farkı yok
Diyabetlilerin ve diyet yapanların yoğun olarak tükettiği kepek ekmeğin beyaz ekmekten farkı olmadığı ortaya çıktı. Araştırmayı yapan bilim adamları, “kepek ekmeğin kilo ve kan şekeri kontrolü açısından ne yazık ki beyaz ekmekten farkı yok” diye uyardı.

İstanbul Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 60 kişi üzerinde yapılan araştırma sonunda kan şekeri ve kilo kontrolü açısından kepek ekmekle beyaz ekmek arasında bir fark bulunamadı.

Kliniğin şefi Prof. Dr. Aytekin Oğuz, araştırmayla ilgili şu bilgiyi verdi.
“Hastada beyaz ekmek-kepek ekmek kıyaslaması, 20 hastada beyaz ekmek- çavdar ekmek kıyaslaması, 20 hastada beyaz ekmek tam buğday ekmeği kıyaslaması yaptık. Kepekli ekmeğin verdiği kalori, kepekli ekmeğin şişmanlatma gücü, kepekli ekmeğin kan şekerini yükseltme gücün olarak değerlendirdiğimizde beyaz ekmekten çok büyük farkı olmadığını gördük.”

TAM BUĞDAY EKMEĞİ DAHA DOYURUCU
Kepek ekmekle ilgili sonuçlar hayal kırıklığı yaratsa da araştırmada tam buğday ekmeği lehine sonuçlar elde edildi. Prof. Dr. Aytekin Oğuz, şöyle konuştu:
“Tam buğday ekmeğinin doyuruculuğunu daha fazla bulduk, kepek ekmeğinin sindirim sistemi açısından katkıları var ama kan şekeri kontrolü açısından etkileri üçünün de birbirine benzerdi. Ekmek tüketiminin kontrollü olması gerekiyor. Özellikle obez olan hastaların diyet ekmek zannederek fazla miktarda kepek ekmek tüketmesi hem obezite hem de diyabet kontrolü açısından kötü olduğunu söylemek isterim. Önemli olan gün içinde yediğiniz toplam ekmek miktarıdır. Hangi cins ekmek olduğu çok ciddi fark yaratmaz.

-------------------------------- denmiş...!!!

bu yazıdan şu sonuçları sonuçları çıkaralım (:

1***") çok fazla farkı olmadığını gördük..." demek ki fark varmış !....

2)***) miktar ?!...tabi ki , miktar her zaman önemlidir, her yerde...

ancak burda göze çarpan karanlık noktalar (?!::) :

1) bu deneyi yaparken " ne uzunlukta bir periyod "kullanıldı...?!..
2) hastaların kan grupları nedir?!..
3) bu deney yapılırken ,hastalar sadece "ekmek türleri "ile beslenmeleri gerekiyor...bu yapıldı mı ?!...
4) aynı hastalar 2 farklı diyete mi tabi tutuldu , yoksa 10 luk gruplar arasında mı mukayese ,ya da 5 lik vb?!..
vb vb

*******************************


ÖNEMLİ NOT:
-------------------------------
" EKMEK TÜRLERİNDE ŞEKER MİKTARI SON DERECE DÜŞÜKTÜR...KALA DAHİ ALINMAYA GEREKMEYECEK ESER DÜZEYDEDİR...

ÖRNEĞİN: TAM BUĞDAY EKMEĞİNDE 100 GR DA "ŞEKER TÜREVLERİ "TOPLAM 0.41 GR 'DIR...BUNU 2 İLE ÇARPSANIZ DAHİ 1 GR DAHİ YAPMAZ !...

------------------

ayrıca, istatistiksel olarak beslenmesinde enerji gereksiniminin % 70- 80 "tam buğday ekmeği "ile beslenen , buğday alerjisi olamayan kişilerde "kolestrol düzeyi yükselmediği" gibi "koroner kalp rahatsızlıkları ,damar sertlikleri problemleri" son derece düşüktür...tabi ki "sağlıklı buğday, sağlıklı maya, katkısız ,organik " durumlardan bahis söz konusu..)


not:

"vaktiyle gazetelerde en uzun yaşayan köpek diye bir haber çıkmıştı...bu köpek 23 yaşında yaşında ölmüştü yanılmıyorsam?!...( bilindiği üzere köpekler normalde 9-13 sene falan yaşarlar )ve köpeğin sahibi köpeği " az miktarda et, kepek, sebze (havuç, lahana) ,meyva elma kabukları) vb ile beslemesine bağlı olduğunu söylemişti...))))))))))
 
ercan

özellikle birseyleri gözden kacırmayamı calısıyorsun ? ekmek nişasta dan bol degilmi ? nişasta vucudda şeker işlevi görmüyormu ?

al vikipedi


Nişasta suda çözünmez. Sindirilmesi hidroliz yoluyla olur, bu reaksiyonu katalizleyen amilaz enzimleri glikozlar arasındaki bağları keserler. Hayvan ve insanlar amilaz enzimlerine sahip olduklarından nişastayı sindirebilirler. Farklı tip amilazlar nişastayı farklı biçimlerde parçalarlar. Nişasta parçalandıkça dekstrin, maltoz ve nihayet glikoza dönüşür. Maltoz ayrıca maltaz enzimi tarafından da sindirilebilir.
İçerdiği glikoz monomerleri sebebi ile nişastanın kan şekerine doğrudan etkisi bulunmaktadır.

Buraya tam bugday ekmeginin besin değerlerini yaz icindeki karbonhidratın da nerden geldigini yaz lif şeker yada nişasta görelim.

Forumda zaten tahılların zararları var 10 kere yazdık. Eger o maddeler zararsızsa tahıllarda bulunan onların zararsız oldugunuda yaz okuyalım


yazman gerekenler

Lektinler

Çölyak

Fitat




bunların ne tür zararları vardır tahıl ürünlerinde ne kadar bulunurlar ?

tam bugday ekmeginde daha az nişasta olabilir ama var işte
 
Son düzenleme:
sayın ercan gürgöze sakın bu adamla atrtışmaya bile girmeyin haklıyken haksız duruma düşürüyor insanı herkez neyin doğru olduğunu biliyor bırak kendi bildiği gibi yaşasın kaç kişi tartıştık adamla hala aynı şeyleri savunuyor ne söylesek boş
 
aynı soru sizin icinde gecerli olsun :=)

Lektinler

Çölyak

Fitat

nedir nerde bulunur tahıllardaki oranları nedir zararlımıdır v.s :)

biz hic tartısmadık ki sadece mızmızlandınız :)
 
sana son bir cevap verip ,ondan sonra cevap verme ihtiyacımız KALMAYACAĞINI umarak son bi şeyler yazalım...))))):

** görünen o ki , biyoloji, organik kimya temeli konsunda bayağı bir sıkıntı mevcut....(( zira, herşey alıntı ve aralarda poitif bir sentez, korelasyon kurma temelinde sıkıntı had safhada gibi gözükmekte..( oysa, sağlam bir "orta ve lise "kb temeli "olan bir kişi bu tip kafa karışıklıklarına fazla alan yaratmazdı !...)))

** internette her görülen şeyleri, işin olursa olmazı diye koymak pek sağlıklı bir yöntem değildir ve hele sürekli olarak yapılıyorsa?!...(

**nişasta , şeker işlemi görmüyor mu , demeden önce "nişasta ve şeker (sanırım sofra şekeri "disakartit (oligosakarit grubu) ) kimyasal formül ve bağ yapısını , hatta "monosakarit grubu "ile de karşılaştırarak ,bu yapıları, zincir bağları, köprüleri vb biraz daha irdeleyerek bir yorumda bulunman gerekirdi...ÖNCE BUNLARIN YAPILARINI İNCELE , DAHA SONRA ENERJİ SİSTEM SÜREÇLERİNE ,BİOKİMMYASAL PROSESLERE OTURTUVER ...umarım o zaman aralardaki farkları daha iyi algılayabilirsin...

EĞER ARADAKİ FARKLARI ALGILAYIP ,SENTEZLEDİKTEN SONRA ZATEN BÖYLESİ BİR GENELLEMELERİ YAPMA İHTİYACI ORATDAN KALKAR !...)))

-veya, tahıllar zaralıdır diye ordan burdan alıntı yapıp kestirip , atmadan önce...

neticede bu konular herkes için bu kadar basit değil temelde!!!...(
 
Back
Yukarı