Kolesterolün Tehlike Sınırı

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Gio
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Verdiğiniz bilgiler çok önemli teşekkürler :) Ancak birşey daha soracağım.Ben v.g sporuna yeni başladım.3 ay oldu.Karbonhidrat ihtiyacımı kahvaltıda tahıl ekmekğinden vs. Antrenman öncesinde ve sonrasında da dengeleyerek bulgur,pirinç veya makarnadan artık annem ne yapmışsa ordan alıyorum.Ama bunun yanında bolca fındık,fıstık,ceviz tarzı kuruyemişler tüketiyorum.Zeytin yağınıda çok seviyorum,süt peynir gibi besinlerin illa yağsız veya yarım yağlı olmasına o kadar da dikkat etmiyorum acıkçası ve kilom 79- boyum 1.83 günlük 100 gr bazen dahada fazla protein alıyorum.Size bi sorum daha olacak forumda üye fotoğrafları kısmında samet diye bi arkadaş var 5 yıl boyunca bu işin içinde ilk önce kilo vermek için yağ yakımı için kardiyo çalışmış ve sonra v.g ye başlamış bu dönem içerisinden yağ ve şekeri hayatımdan çıkarttım sadece protein ve karbonhidrat ağırlık beslendim yazmış makarnayı yağsız,tuzsuz haşalayarak falan tamamen yağ çıkartmış hayatından ama resimlerine bakılacak olursa süper bi vücudu var.Sizde karbonhidratı kesip yağ arttırmamız gerekiyor diyorsunuz.Yine aynı sonuç olurmu ?

Proteinin artmasıda zaten benzer etkiyi yapıyor, dolayısıyla arkadaşımız çok büyük paraları harcamış durumda aylık 1500 tl gibi bir rakkam. Gözlerden kaçmaması gereken nokta bu ayrıca kendısı farkında olmadan yağı ve kolesterolü bulk dönemlerinde mutlaka almıştır.

İnsanoğlunun beslenme stilini anlattım ben, olması gereken beslenme stili. sonuçta eğer çok paranız yoksa gözle görülür bir kas yapılanması istiyor ve minimum sıkıntı yaşamak istiyorsanız mutlaka yağlardan faydalanmanız gerekiyor.

Bunu evinizdeki tam yumurtayla kaşar peyniriyle beyaz peynirle tavukla ve süt süt ürünleri ile yapan arkadaşlarımız var.

Herkezin yaşam şartları bir başkasının yaşam şartları gibi değil.

ancak arkadaşımızın parasal durumu çok iyi, ancak sizin parasal durumunuz nasıl?

bu iş sadece protein ve karbohidrat yağ işi de değil psikoloji çok önemli birşey.

ben sadece burada atletik bir vücut elde etmek ve kas geliştirmek için yapılması gerekeni anlatiyorum

Bodybuilder olmak ve atletik bir vücut sahibi olmak arasındaki fark sadece para beslenme ve çalışma stilleri ile ilgili.
 
Son düzenleme:
Simdi ben anlayamadim; bol bol yag mi tuketin diyorsunuz?
Eger oyleyse bence yanlissiniz;cunku ne kadar yag o kadar kilo ve denfinasyondan uzaklik.
 
Tam da tartışmalık bir konuyu hortlattığınız için teşekkür etmekle beraber :D

2009un yazısı arkadaşlar bu gerçekler değişti...

Yüksek kolsetrol zararlı değildir!
Damar influansına sebebiyet veren kolestrol değil, serbest radikallerdir!
Sağlıklı yağlar ne damar sertliği yapar ne de yağlanma!
Yağların glisemik indeksi sıfırdır! Yağlanma yapmaz ;)
Yağlanmayı yapan Kh dır ;)
 
kolestrol sınırı "total " biz de 200 altı optimum , abd de ise her şey ekstrem olduğundan 250 kabul edilir...

kolsetrolün en önemli temel sorunlarından birisi ; kalp krizleri, yani "taç damarlarının" tıkanması lezyonların oluşması konusudur... ,damarlarda herhangi bir anomali ,çatlak, yırtık, deformasyon olması halinde kümülatif şekilde çeperlerin arasında yığılma yaparak ,kesit daralması yaratır ve sorun oluşur...özellikle "ldl " (yani düşük yoğunluk kolsetrol günah keçisiidr bu konuda)

ve değeri ne kadar yüksekse o kadar hızlı ve çok lezyon oluşur...kısaca , miktar,konsantrayon burda tabi ki öenmli ...

bu nedenle , bunu düşük tutmaya çalışmak riski de azaltmak tavsiye edilir...hdl (yüksek yoğunluk olanı" mümkünce yüksek tutmak 8tabi ki sısnırlar içinde)


yağlı besinler yemeye gelince:

" YAĞLAR YÜKSEK ENERJİ KAYNAKLARIDIR...VE YÜKSEK ENERJİLİ DİYETLERLE BESLENENLER HER ZAMAN KISA YAŞARLAR !...
 
gayet basit:

- kolsetrol vücut için gerekli bir malzemedir...çeşitli fonskiyonları vardır...zaten , belirli bölümü vücut tarafından üretilir...

-ancak, değerin sınırlar içinde kalması her zaman önemliidr...yüksek olması halinde , yani "dışardan alınan veya içerden üretilen " lerin yüksek miktarda olması , ve damarlarda "lezyon,anomali " oluşması halinde hayati riskler oluşur...

***kısaca , en azından "dışardan alınan miktarın" minimize edilmesi , ve "hdl " (yani yüksek yoğunluklu olanın) yükselten besinlerin tercihi ( somon, norveç uskumrusu vb) elverişlidir...


*** ama yine de bakış açışıyla tekrar etmekte fayda var:

"AZ KALORİLİ , YAĞLARDAN UZAK BESLENENLER HER ZAMAN GENEL SAĞLIK KRİTERLERİ AÇISINDAN ÇOK DAHA AVANTAJLIDIRLAR...YÜKSEK YAĞ ORANINA HAİZ VÜCUTLAR:

**BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ (KANSER VB)
**DAMAR LEZYONLARI AÇISINDAN

TEHLİKE BOYUTUNA GİRERLER...

konuyu şöyle zöetleyelim:

"SİZ HİÇ 70 YAŞ ÜZERİ SUMA GÜREŞCİSİ GÖRDÜNÜZ MÜ?!...VEYA 130 KGS LİK BİR KİŞİ ?!...

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 11:19 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 11:15 ----------

karatay hoca , eğer böyle bi şey diyorsa ( bence bi lise biyoloji dersine geri dönsün ,tabi ki diyorsa ?! demiyorsa sorun yok !) ...

eğer iddia etmekte israr ederse kendisini :

"Bİ BOL YAĞLI DİYETE SOKALIM, KARBONHİDRAT VERMEDEN ...PROTEİN VE SALT YAĞ , BAKALIM KAÇ KİLO OLACAK 1 YIL İÇİNDE ?!...HERHALDE Bİ 110 KGS OLUR "
 
Damar lezyonlarını yapan kolestrol müdür ???

Damarda o hasarı aşınmayı sebep vereni suçlamıyorsunuz (yani kh ları) gidiyorsunuz o hasar oldukdan oraya yapışıyor diye kolestrolü suçluyorsunuz...

Sizin yaptığınız bir dükkanı çalan hırsızı suçlamak yerine orada bekleyipte polisi çağıran masum adamı suçlamaya benziyor...

Dediğiniz şeylerin bilimsel bir yanı yok!!!
Bundan önce bu konunun tartışıldığı 5-6 başlıkta hiç bir şey koyamadınız biz ise bütün bilimsel gerçekleri döktük önünüze...

Bu anlattıklarınız 20-50 yıl öncesinin endüstri devlerinin öğrettiği hikayeler gerçekle alakası yok!
İnsanları yanlış yönlendirmeyin!!!
 
Bu ifade için kanıtınız nedir?

Vücut yağının az olması için tek yol yağlardan uzak kalmak mı?

Düşük yağ diyetinin, düşük karbonhidrat diyetine göre daha sağlıklı olduğuna dair bir bilimsel çalışma, kontrollü deney var mı elinizde? Aksini iddia eden bir çok çalışma ben de paylaştım forumda. Ama "düşük yağ, düşük karbonhidrattan daha iyidir" diyen bir araştırma paylaştığınızı görmedim.
"AZ KALORİLİ , YAĞLARDAN UZAK BESLENENLER HER ZAMAN GENEL SAĞLIK KRİTERLERİ AÇISINDAN ÇOK DAHA AVANTAJLIDIRLAR...YÜKSEK YAĞ ORANINA HAİZ VÜCUTLAR:

**BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ (KANSER VB)
**DAMAR LEZYONLARI AÇISINDAN

TEHLİKE BOYUTUNA GİRERLER...



130 kg'lik bir insanın bu sağlıksız hali, aşırı kilolu olmasındandır; yağ tüketmesinden değil. 130 kiloya düşük yağ, yüksek karbonhidrat ile de ulaşabiliriz. Bunun konuyla ne alakası var?
konuyu şöyle zöetleyelim:

"SİZ HİÇ 70 YAŞ ÜZERİ SUMA GÜREŞCİSİ GÖRDÜNÜZ MÜ?!...VEYA 130 KGS LİK BİR KİŞİ ?!...

 
gayet basit:

- kolsetrol vücut için gerekli bir malzemedir...çeşitli fonskiyonları vardır...zaten , belirli bölümü vücut tarafından üretilir...

-ancak, değerin sınırlar içinde kalması her zaman önemliidr...yüksek olması halinde , yani "dışardan alınan veya içerden üretilen " lerin yüksek miktarda olması , ve damarlarda "lezyon,anomali " oluşması halinde hayati riskler oluşur...

***kısaca , en azından "dışardan alınan miktarın" minimize edilmesi , ve "hdl " (yani yüksek yoğunluklu olanın) yükselten besinlerin tercihi ( somon, norveç uskumrusu vb) elverişlidir...


*** ama yine de bakış açışıyla tekrar etmekte fayda var:

"AZ KALORİLİ , YAĞLARDAN UZAK BESLENENLER HER ZAMAN GENEL SAĞLIK KRİTERLERİ AÇISINDAN ÇOK DAHA AVANTAJLIDIRLAR...YÜKSEK YAĞ ORANINA HAİZ VÜCUTLAR:

**BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ (KANSER VB)
**DAMAR LEZYONLARI AÇISINDAN

TEHLİKE BOYUTUNA GİRERLER...

konuyu şöyle zöetleyelim:

"SİZ HİÇ 70 YAŞ ÜZERİ SUMA GÜREŞCİSİ GÖRDÜNÜZ MÜ?!...VEYA 130 KGS LİK BİR KİŞİ ?!...

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 11:19 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 11:15 ----------

karatay hoca , eğer böyle bi şey diyorsa ( bence bi lise biyoloji dersine geri dönsün ,tabi ki diyorsa ?! demiyorsa sorun yok !) ...

eğer iddia etmekte israr ederse kendisini :

"Bİ BOL YAĞLI DİYETE SOKALIM, KARBONHİDRAT VERMEDEN ...PROTEİN VE SALT YAĞ , BAKALIM KAÇ KİLO OLACAK 1 YIL İÇİNDE ?!...HERHALDE Bİ 110 KGS OLUR "


haftalardır kaynaklar göstererek" dışardan alınan gıda ile kolestrol yükselemez" dedi canan karatay ve ahmet aydın ..ve karşılarındaki kardiyologlar sadece ama bu risktir, neden riske girelim diyebildiler..kaynak gösteremediler ve göstermeye çalıştıkları da ilaç şirketlerinin finanse ettikleri araştırma sonuçlarıydı..

siz inadına lise biyolojisine havale ediyorsunuz bilim adamını..

lise yıllarında biyoloji olimpiyatlarına hazırlanmış bir ukela bana "sizin aldığınız kreatin değil keratin" diyordu inadına.."hadi ordan" diyince de ben olimpiyatlara hazırladım diyordu..
sonra diyalog şöyle devam etmişti..

-kazandınız mı peki olimpiyatları?
-hayır
-şimdi anladın mı neden kazanamadığınızı!
 
pekala konuya o zaman şu açıdan bakın sn administörler:

**ben hiç kolestrol direkt öldürür dedim mi?!...)

**sadece , "damar, özellikle "taç damarlarında "herhangi "lezyon ya da anomali " olması halinde kolsetrol zaralıdır dediğimi hatırlamaktayım...

**ayrıca, kilolu alma konusuna gelince , besinler arasında yağlar en yüksek spesifik enerji " ihtiva ettiğinden ek kolay "kilo alınacak " maddelerdir...diğerelerinin 2 katından daha fazla...şimdi böylesi bi malzemenin , kaldı ki proteinlerden çok daha önce " stoklanan" , bir malzemenin yağlanma konusunda masum olduğunu düşünmek szö konusu dahi olamaz...kısaca ve kısaca "yağı alırsanız bolca " , "kiloyu da 2 misli "zahmetsizce almış olursunuz !...tabi , bu arada "hayvansal olanlardan" bolca "kolestrol "de ...ve bu aldığınıız yağlar ve kolsetroller "yol ,su ,elektrik olarak sağlık hanenize geri dönecektir " hiç şüphesiz...ve hele , herhangi bir "lezyon,anomali "durumunda misli misli !...)

**130 kgs insanların , "vg ci dahi "olsalar , definisyon dahi olsa (kladı ki "hiperrofilerini bu ölçülerde salt proteinle,antrenmanla doğal yoldan sağlanamayacağı bilindiği halde ,olduğunu varsayalım ) uzun süre ve /veya sağlıklı yaşamayacakları " bilinen bir konudur...

bugün haber gözüme çarpmıştı: "arnold ve stallone " aynı yerde klinikte yatmaktalar ,,,yaşaları 60 civarında oysa...

-----------------------------------

not: bu arada "sportif başarı söz konsu olunca " , o konuda merak etmeye gerek yok ,salt akademik kalmayarak " ulusal dereceli , avrupa şampiyonu ve dünya 3 ncüsü sporcu vb" yetiştirebilerek , saha prataiğini de gerçekleştirebildik allahtan..:)
 
Son düzenleme:
Okuyucu arkadaşlara yararlı tartışma sunmak adına birde işin uzmanlığını okumuş tahsis etmiş kişilerin bu konu üzerindeki tartışmasını sunalım!

Verdiğim link de iki görüşü savunan taraf dan da uzman kardiyolog var.

Hangisi daha bilimsel ve bağımsız araştırmalar gösteriyor, hangisi şirket araştırmalarını anlatıp aynı yerde dönüp duruyor izleyin ve kendiniz karar verin :)

http://tvarsivi.com/player.php?i=2011110781733
 
"Kolesterol direk öldürür" dediğinizi iddia eden olmadı.

Yağ ve proteinler, sindirim sırasında daha fazla termojenik etki gösterirler. Salt içerdikleri kaloriyi karşılaştırmak doğru değil.

Buna rağmen, aynı enerji tüketimiyle sindirildiklerini kabul etsek bile;

Yağlardan zengin, düşük karbonhidratlı diyetleri tercih edenler, aldığınız kaloriyi karbonhidrat yerine yağlardan almanızı öneriyorlar. Daha fazla kalori almanızı söyleyen yok. Aynı miktar kaloriyi, karbonhidrat değil de yağdan alan biri neden daha fazla yağlansın? Neden daha fazla stok yapsın sizin tabirinizle. Hele hele karbonhidrat tüketimi sınırlandırıldığı için, insülin salınımı minimumdayken.

130 kiloluk insanla ilgili verdiğiniz örneğin hala yağ tüketimiyle bir alakası yok.



pekala konuya o zaman şu açıdan bakın sn administörler:

**ben hiç kolestrol direkt öldürür dedim mi?!...)

**sadece , "damar, özellikle "taç damarlarında "herhangi "lezyon ya da anomali " olması halinde kolsetrol zaralıdır dediğimi hatırlamaktayım...

**ayrıca, kilolu alma konusuna gelince , besinler arasında yağlar en yüksek spesifik enerji " ihtiva ettiğinden ek kolay "kilo alınacak " maddelerdir...diğerelerinin 2 katından daha fazla...şimdi böylesi bi malzemenin , kaldı ki proteinlerden çok daha önce " stoklanan" , bir malzemenin yağlanma konusunda masum olduğunu düşünmek szö konusu dahi olamaz...kısaca ve kısaca "yağı alırsanız bolca " , "kiloyu da 2 misli "zahmetsizce almış olursunuz !...tabi , bu arada "hayvansal olanlardan" bolca "kolestrol "de ...ve bu aldığınıız yağlar ve kolsetroller "yol ,su ,elektrik olarak sağlık hanenize geri dönecektir " hiç şüphesiz...ve hele , herhangi bir "lezyon,anomali "durumunda misli misli !...)

**130 kgs insanların , "vg ci dahi "olsalar , definisyon dahi olsa (kladı ki "hiperrofilerini bu ölçülerde salt proteinle,antrenmanla doğal yoldan sağlanamayacağı bilindiği halde ,olduğunu varsayalım ) uzun süre ve /veya sağlıklı yaşamayacakları " bilinen bir konudur...

bugün haber gözüme çarpmıştı: "arnold ve stallone " aynı yerde klinikte yatmaktalar ,,,yaşaları 60 civarında oysa...

-----------------------------------

not: bu arada "sportif başarı söz konsu olunca " , o konuda merak etmeye gerek yok ,salt akademik kalmayarak " ulusal dereceli , avrupa şampiyonu ve dünya 3 ncüsü sporcu vb" yetiştirebilerek , saha prataiğini de gerçekleştirebildik allahtan..:)
 
arkadaşlar damar çeperinde disfonksiyon oluşmasını tetikleyen nedenler kardiyovasküler risk faktörleridir. zaten ateroskleroz dediğimiz süreci de başlatan ilk durum bu damar çeperinin hasar görmesidir. bu faktörler diyabet,sigara,obezite,hipertansiyon ve dislipidemi gibi durumlardır. yani yağ alımını kesmek de bu durumu tetikliyor.
daha sonrasında ise bizim kötü kolesterol olarak nitelendirdiğimiz LDL(okside formu) bu hasar bölgelerinde birikiyor ve köpük hücre dediğimiz oluşumları yapıyor. daha sonra köpük hicrelerinde lipid çekirdeği oluşumu ve bu çekirdeğin fibröz başlıkla kapanması durumu meydana geliyor.


burada önemli olan şey ise bu sürecin 15-20 li yaşlarda başlan ve devam eden bir süreç olması. makroskobik olarak ilk belirtiyi köpük hücre oluşumuyla veriyor ki bu çoğu kişide 40-50 li yaşlarda oluyor. yani hepimizde bu süreç var ve bu süreci hızlandıran kötü kolesterol olarak nitelendirdiğimiz LDL(okside) molekülleri.
sağlıklı bir yaşam sürmek için yağ tüketimini kesmek veya çok fazla azaltmak bir çare değil tam tersine sağlığımızı bozucu bir etki gösteriyor. bu nedenle zararlı yağlardan uzak durup sağlıklı ve dengeli yağ tüketimi yapmalıyız. tabi alabaliceğimiz kalorinin çoğunu yağdan almak mantıklı bir durum değil. çünkü aşırı yağ tüketimi de belli sağlık sorunlarına yol açıyor. kolesterol, kardiyovasküler risk faktörlerinin olduğu durumlarda zararlıdır çünkü endotel disfonksiyonu daha fazla ortaya çıkıyor bu durumlarda.
bununla birlikte kolesterol vücut için gerekli olan ve vücut tarafından da üretilip birçok yerde kullanılan bir moleküldür. dikkat etmemiz gereken LDL değerinin yükselmemesidir bu noktada.
 
kısaca beslenme temayülü :

% 70 karbs , % 20 protein , % 10 yağ ( +/ - %10 değişkenlik , yapılan sporun, aktivitenin cinsine göre ) olması halinde fazla bi sorun kalmıyor genelde...)
 
kısaca beslenme temayülü :

% 70 karbs , % 20 protein , % 10 yağ ( +/ - %10 değişkenlik , yapılan sporun, aktivitenin cinsine göre ) olması halinde fazla bi sorun kalmıyor genelde...)


burda cakılırsınız

sumo gurescisi ne yer tabak tabak makarna arnold sizin onerdiginiz beslenme yuzunden 60 yasında hastahane de

ayrıyeten

vucudun yaglanma hormonu insulin degil mi ? Kan insulin seviyelerini ne yukseltir karbonhidratlar

Yaglar napar üstüne kan insulini dusurur

Yaglar yaglanma yapmazken

karbonhidratlar yaglanma yapar


Bu eksik bilgilerinizi kac kere paylastınız ve hic birinde kaynak gostermediniz

Fakat ben size pumbed linklerini cıkardım yuksek yag dusuk karbonhidrat tuketen grubun kan degerleri daha iyi iyi kolestrolunde yukselis kötu kolestrolunde ise dusus var

ayrıyeten trigliserid oranlarında iyilesme yuksek yag tuketen grupta

Antrenörsunuz bunları arastırmıs olmanız lazım

Profosor Doktor Karatay Universite kurmus bir kardiyoloji uzmanı aynı

Profosor Doktor Ahmet Aydın

Turkiyedeki tek beslenme ve metobolizma ana bilim dalı uzmanı

Sizlere yapılmıs bir suru calısma ile gelirken

Lisede ki biyoloji kitaplarından bahsediyorsunuz

Biraz gercekci olun

Sizi anlayabiliyorum burayı ögrencileriniz takip ediyordur ve yaptıgınız yanlısları onlara acıklayamama dusuncesindesiniz
 
yahu ,gerçekten ne entersan ?!...

oysa, as55 arkadaşımız da ,konuyu gayet güzel özetlemiş...

konu "lezyon ve anomaliler "ile ilgili...herhangi bir defect durumunda "exces kolestrol " durumu,miktarı kritik , öldürücü olur diye...

"kosnantrasyon " diye bi kavram vardır tabiatta...herhangi bir anomali durumunda "yüksek konsantrasyon, sayıdaki malzeme " tabi ki o anomali ortamını çok daha fazla etkiler...

kısaca , "lezyon " durumunda "ldl si 300 ve hdl si 25 olan olan kişi " , ldl si 120 ve hdl si 70 olan kişiden 10 kat risk altına girer..


--------------------------

not: ARNOLD olayı: burda gerçekten koptum, yahu "arnold " acaba beslenme yüznden mi yoksa , denediği her türlü " ANABOLİZANLAR & STERDOİDLER , METODLAR " yüzünden mi hastaneden çıkmıyor acaba?!...adam kendini denek gibi her türlü açılıma açmış kişi...beslenmeye gelene kadar "elli tane (-) faktör "var.. ayrıca, çok önemli bi konu da mevcut "ARNOLD YAĞLARI BOLCA ALARAK MI BU VÜCUDU YAPACAKTI ?!..."

var mı böyle bi babayiğit tarihte ?!...
 
Son düzenleme:
Heldicin dedikleri doğru olsa benim kilo vermem imkansız olması gerekıyordu eskıden yaglı yerken spora basladım haşlama yaptım yıyeceklerı kompleks karbonhidratı artırdım 30 kılo verdım

Vücğüda fazladan alınan herşey yağ olarak depo ediliyorken yağın fazlası ne olarak depo ediliyor depo edilmıyormu dışarımı atılıyor?

ercan hoca boşun yazıyorsunuz valla bende artık yazmıyorum neasıl besllenmek ıstıyorlarsa bırakın beslensinler kimseye bırsey kanıtlamak zorunda degılız ileride yaptıklarının farkına varıcaklar.Body yapmayan biri gelmiş spor hocasına akıl vermeye çalışıyor

internette bulduğu her yazıyı buraya kopyalayarak biraz tecrübe et bakalım gerçekte işe yaramıyormu şahsen karbonhidrat yıyerek zayıfladım kesmem ıcın bır neden yok

ercan hocam sizde ne yazarsanız aksini kanıtlayan bir yazı sunucağı için boşuna zaman kaybetmeyin ne siz ne o yemek alışkanlığını değişmez.
 
Son düzenleme:
yoo neden imkansız olsun aldıgın kaloriyi dusurerek zahmet cekerek tabi kilo verirsin

fakat kilo almana sebeb olan insulin direncini kıramazsın

Buda ne demek verilen kiloların hemencecik geri gelmesi demek Sporu bırak bu beslenme tarzı ile 2 sene devam et bakalım nolcak Ergec sporu bırakacaksın o zaman bu söylediklerimizle yüzlesince dediklerimizi anlayacaksın

Yada ilerleyen yaslarda insulin direncinin sebeb oldugu hastalıkları anladıgın zaman

Daha yasın 18 bu yasa kadar sadece seker yesen sokakta yatsan gene de hasta olmazdın Bak ben saglamım demen hic bir dogruyu degistirmez

Siz nedene degil sonuca gidiyorsunuz

Biz ise nedene gidiyoruz

Kisi kolay kilo alıyorsa bunun sebebi hucrelerin insuline doymasıdır

Bu sorunu tedavi edebilmemiz icin insulin direncini yenmemiz lazım

insulin direncini nasıl yeneriz ?

paleo karatay gibi ketojenik yani yagdan bol karbonhidrattan kıt diyetler yaparak

Cunku yagların insulin uzerine etkisi yoktur aksine kan sekerini daha yavas yukseltirler ve bu yuzden insulin salınmasına da daha az ihtiyac dogar
 
Kolestrol yüksekligi degil kolestrol düsüklüğü tehlikeli Neden mi ? Cünkü kolestrol hasarlı bölgeye gider tamir amacı ile eger kolestrol düsükse vucudunuzda bir sorun var demektir Cünkü kolestrol kullanılmaktadır. Buna su örnek verebiliriz mahallede hırsızlar cogaldı polisler hırsızları yakalamak icin gittiler ve karakolda polis kalmadı Bu sefer suclu size göre polistir cunku karakolu terk ettiler Polislerin oldugu her yerde hırsızlar var o zaman polisleri yasaklayalım.

Bu mantıkla ne kadar gidebilirsiniz ?


Alın Sizi sasırtacak bir calısma daha önce yayınlamıstım

Japonya’ da Jichi Tıp Fakültesi tarafından takip edilen grupta yapılan ve yeni yayınlanan bir araştırmada da kolesterolü düşük olanlarda felç, kalp hastalıkları ve kanserlere bağlı ölümlerin daha fazla görüldüğü belirlendi.

Bu araştırma, kanda kolesterol seviyesi düşüklüğü ile ölüm arasında ilişkiyi ve bu ilişkinin ölüm sebepleri üzerine etkisi olup olmadığını belirlemek amacıyla plânlandı.

Japonya’ da 12 farklı kırsal alanda yaşayan 40-69 yaşlar arasındaki 12 334 sağlıklı erişkinin total kolesterol seviyeleri ölçüldü ve bunlar 1992-2005 arasında ortalama olarak 11.9 sene takip edildi.

Bu süre sonunda resmi ölüm kayıt belgelerinden bu kişiler içinden 635 erkek ve 423 kadının öldüğü belirlendi.

Analizlerde “düşük kolesterolün kanamalı felç, kalp yetersizliği ve kansere bağlı ölümleri artırdığı ama yüksek kolesterolün ölüm için risk faktörü olmadığı” sonucuna varıldı.
http://www.haberturk.com/haber/haber/704475-dusuk-kolesterol-olum-riskini-artiriyor

düsük kolestrol risk faktörü iken

Yüksek kolestrol ün bir risk faktörü olmadıgı ortaya konmus


Siz daha neyin Alt üst sırınından bahsediyorsunuz ?



KAYNAKLAR
1. Ueshima H, Iida M, Shimamoto T, Konishi M, Tsujioka K, Tanigaki M, et al. Multivariate analysis of risk factors for stroke. Eight-year follow-up study of farming villages in Akita, Japan. Prev Med. 1980;9:722–40.
2. Iso H, Jacobs DR Jr, Wentworth D, Neaton JD, Cohen JD. Serum cholesterol levels and six-year mortality from stroke in 350,977 men screened for the multiple risk factor intervention trial. N Engl J Med. 1989;320:904–10.
3. Cummings P, Psaty BM. The association between cholesterol
and death from injury. Ann Intern Med. 1994;120:848–55.
4. Lester D. Serum cholesterol levels and suicide: a meta-analysis. Suicide Life Threat Behav. 2002;32:333–46.
5. Epstein FH. Low serum cholesterol, cancer and other oncardiovascular disorders. Atherosclerosis. 1992;94:1–12.
6. Smith GD, Song F, Sheldon TA. Cholesterol lowering and mortality: the importance of considering initial level of risk. BMJ. 1993;306:1367–73.
7.Shepherd J, Blauw GJ, Murphy MB, Bollen EL, Buckley BM, Cobbe SM, et al; PROSPER study group. PROspective Study of Pravastatin in the Elderly at Risk. Pravastatin in elderly individuals at risk of vascular disease (PROSPER): a randomised controlled trial. Lancet. 2002;360:1623–30.
8. Sacks FM, Pfeffer MA, Moye LA, Rouleau JL, Rutherford JD, Cole TG, et al. The effect of pravastatin on coronary events after myocardial infarction in patients with average cholesterol levels. Cholesterol and Recurrent Events Trial investigators. N Engl J Med. 1996;335:1001–9.
9. Alsheikh-Ali AA, Maddukuri PV, Han H, Karas RH. Effect of the magnitude of lipid lowering on risk of elevated liver enzymes, rhabdomyolysis, and cancer: insights from large randomized statin trials. J Am Coll Cardiol. 2007;50:409–11.
10.http://www.jstage.jst.go.jp/article/jea/21/1/67/_pdf
 
Son düzenleme:
Back
Yukarı