Murat Cenk
Üye
MANTAR
Mantar çok az kalori içerir ve %80-90lık kısmı sudan oluşur. Ayrıca sodyum, karbonhidrat ve yağ açısından fakirdir; fakat bol miktarda lif içerir. Bu nedenle mantar kilo vermek isteyenlerin tercih etmesi gereken bir sebzedir.
Mantarda bol miktarda potasyum bulunur. Hatta bazı uzmanlar bu miktarın muzdan da fazla olduğunu belirtmektedir. Potasyum tansiyonun düşürülmesi ve kalp krizi ihtimalinin azaltılması için çok önemlidir. Yüksek tansiyonu olan kişilerin mantar tüketmesinde fayda vardır.
Mantar bakır açısından da zengindir. Bir porsiyon mantarda günlük bakır ihtiyacının %20-40 kadarı karşılanmaktadır.
Uzmanlar beyaz şapkalı mantarların göğüs ve prostat kanseri riskini de azalttığını belirtmektedir.
Mantar lif, protein ve B vitamini açısından yararlı olduğu için metabolizmayı da düzenler.
Malzemeler:
1kg mantar,
2 adet büyük boy kuru soğan,
4 adet yumurta
Yapılışı:
Soğanları küçük küçük kesip kavuruyoruz.Temizlemiş ve kesmiş olduğumuz mantarlarıda ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.İyice kavrulan mantarların üzerine çırpılmış yumurtayı döküp karıştırıyoruz.Afiyet olsun
Mantar çok az kalori içerir ve %80-90lık kısmı sudan oluşur. Ayrıca sodyum, karbonhidrat ve yağ açısından fakirdir; fakat bol miktarda lif içerir. Bu nedenle mantar kilo vermek isteyenlerin tercih etmesi gereken bir sebzedir.
Mantarda bol miktarda potasyum bulunur. Hatta bazı uzmanlar bu miktarın muzdan da fazla olduğunu belirtmektedir. Potasyum tansiyonun düşürülmesi ve kalp krizi ihtimalinin azaltılması için çok önemlidir. Yüksek tansiyonu olan kişilerin mantar tüketmesinde fayda vardır.
Mantar bakır açısından da zengindir. Bir porsiyon mantarda günlük bakır ihtiyacının %20-40 kadarı karşılanmaktadır.
Uzmanlar beyaz şapkalı mantarların göğüs ve prostat kanseri riskini de azalttığını belirtmektedir.
Mantar lif, protein ve B vitamini açısından yararlı olduğu için metabolizmayı da düzenler.
Malzemeler:
1kg mantar,
2 adet büyük boy kuru soğan,
4 adet yumurta
Yapılışı:
Soğanları küçük küçük kesip kavuruyoruz.Temizlemiş ve kesmiş olduğumuz mantarlarıda ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.İyice kavrulan mantarların üzerine çırpılmış yumurtayı döküp karıştırıyoruz.Afiyet olsun