Bulunmaz Nimet Mantar

MANTAR

Mantar çok az kalori içerir ve %80-90’lık kısmı sudan oluşur. Ayrıca sodyum, karbonhidrat ve yağ açısından fakirdir; fakat bol miktarda lif içerir. Bu nedenle mantar kilo vermek isteyenlerin tercih etmesi gereken bir sebzedir.

• Mantarda bol miktarda potasyum bulunur. Hatta bazı uzmanlar bu miktarın muzdan da fazla olduğunu belirtmektedir. Potasyum tansiyonun düşürülmesi ve kalp krizi ihtimalinin azaltılması için çok önemlidir. Yüksek tansiyonu olan kişilerin mantar tüketmesinde fayda vardır.

• Mantar bakır açısından da zengindir. Bir porsiyon mantarda günlük bakır ihtiyacının %20-40 kadarı karşılanmaktadır.

• Uzmanlar beyaz şapkalı mantarların göğüs ve prostat kanseri riskini de azalttığını belirtmektedir.

• Mantar lif, protein ve B vitamini açısından yararlı olduğu için metabolizmayı da düzenler.

Malzemeler:
1kg mantar,
2 adet büyük boy kuru soğan,
4 adet yumurta
Yapılışı:
Soğanları küçük küçük kesip kavuruyoruz.Temizlemiş ve kesmiş olduğumuz mantarlarıda ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.İyice kavrulan mantarların üzerine çırpılmış yumurtayı döküp karıştırıyoruz.Afiyet olsun

kesınlıkle katılıyorum . sogan ısı bana zor geldıgınden . 150 gram mantarı elımle parcalayım yagsız sekılde suyu cekılınceye kadar kavuruyorum . uzerıne 6 yumurta beyazı 1 sarısı ıle pısırıyorum . pratık ve bol proteınlı az yag karblı . her gun yaptıgım sabah kahvaltısıdır. mantar bıttıgnde soya ıle yapıyorum oda fena olmuyor

kesınlıkle katılıyorum . sogan ısı bana zor geldıgınden . 150 gram mantarı elımle parcalayım yagsız sekılde suyu cekılınceye kadar kavuruyorum . uzerıne 6 yumurta beyazı 1 sarısı ıle pısırıyorum . pratık ve bol proteınlı az yag karblı . her gun yaptıgım sabah kahvaltısıdır. mantar bıttıgnde soya ıle yapıyorum oda fena olmuyor

Aynen öyle az bişey mısır özü koymanın bir etkisi olacagını sanmıyorum

mantarın tadı bambaşkadır, soğanla birlikte yenince tadı katlanarak güzelleşiyor ama tek kötü yanı var, hemen bitiyor... :)

büyük marketlerde istiridye mantarı, kestane mantarı, shitake mantarı falan da bulunuyor. benim gibi klasik kültür mantarından bıkanlara tavsiye ederim.

valla ben kuzugöbeği, çintar ve kabalak gibi yabani mantarları yiyorum.(yöreden yöreye bunların isimleri değişiyor) özellikle kuzugöbeği yer yüzündeki en lezzetli şey olabilir. bilinçli olunursa zehirlenme ihtimali 1000'de 1 bile değil. gene de dikkat etmek lazım.

valla ben kuzugöbeği, çintar ve kabalak gibi yabani mantarları yiyorum.(yöreden yöreye bunların isimleri değişiyor) özellikle kuzugöbeği yer yüzündeki en lezzetli şey olabilir. bilinçli olunursa zehirlenme ihtimali 1000'de 1 bile değil. gene de dikkat etmek lazım.

mantarcı dukkanı gıbısın mubarek :)
(Yanlıs anlasılmasın)

köye gittigimde sürekli mantar avına çıkarım yazları, bizim yörede kanlıca ve kayışgan mantarları bolca bulunur , özellikle kanlıca mantarının lezzeti gerçekten güzeldir , mantar seven arkadaşların denemesini tavsiye ederim

Ben de bir türlü alışamadım mantarın tadına. Nicedir Kendimi zorlayarak el emeği ayıklayıp pişirip öğün yapıyorum yeminle tabağın yarısına zar zor geliyorum arkadaş. Bütün suyunu bırakmamasına dikkat ederek pişiriyorum acaba orda mı bir yanlışım var benim?

Ben de bir türlü alışamadım mantarın tadına. Nicedir Kendimi zorlayarak el emeği ayıklayıp pişirip öğün yapıyorum yeminle tabağın yarısına zar zor geliyorum arkadaş. Bütün suyunu bırakmamasına dikkat ederek pişiriyorum acaba orda mı bir yanlışım var benim?

Yaparken ıyıce ceksın suyunu ıcıne de az kıyma at yenır hale gelır :)

Back
Yukarı