Kuru çökelek 54 gr protein.

dha once acilan bir konudan alinti "Dostum doğru görmüşsün.100 gr da 54 gr protein var.Fakat bazı yönlerinden dolayı tercih edilmiyor.Bunlardan birincisi çok tuzlu bozulmasın diye tuzlandığından ileri geliyor.İkincisi kokusu çok ağır hayvansal kokuyor.Ben bundan 1 ay kadar önce 2 kilo aldım toplam 500 gr tüketebildim.Bu konulardada fazla hassas değilimdir aslında ne bulsam yerim yeterki besin değeri yüksek olsun.Ama düzenli tüketmeyi beceremedim. Bunlara rağmen denemek isteren kilosu 6 YTL civarı ve ben istanbulda tek Fatih de Malta pazarı diye bir peynircide buldum. Eklemeyi unuttum. Sorun tuzu da değil aslında tuzunu almak için eşarp gibi sık gözenekli temiz bir bezin inine koyup sıcak suda 3 saat beklediğinde tuzdan eser kalmıyor.Hatta ben suyu bi kaç kez değiştirip tamamen tuzunu alabildim.Tuzunu aldıktan sonra bezi biraz sıkıp içindeki suyu minimuma getirip 8 saat içinde eskisi gibi kurutabiliyorsun.Bu arad ilk aldığında taz gibi bişey bu."
 
Evet tadı güzel değil ve tuzluydu fakat aldırmadan yedim zaten benim günlük protein alımını büyük bölümünü bundan sonra kuru çökelek karşılacak gibi bi aksilik çıkmassa. Bunu tüketen arkadaşlar cevap yazarlarsa iyi olur.
 
Hayatım hiç çökelek yemedim; ama mutalaka deniyeceğim..
Tadı inşallah Lor peynirinden güzeldir :D
 
Evet tadı güzel değil ve tuzluydu fakat aldırmadan yedim zaten benim günlük protein alımını büyük bölümünü bundan sonra kuru çökelek karşılacak gibi bi aksilik çıkmassa. Bunu tüketen arkadaşlar cevap yazarlarsa iyi olur.

bizim yörede yaygındır bende severim ben büyük bi kaba 200 gr kadar koyup içine 3 yumurta kırıp pişirip yiyorum kokudan falan rahatsız olmuyorum dedigin gibi çok büyük bi kaynak:) kolayda bulunuyo çokta kolay hazırlanıyo maliyetide çok öenmli:);)
 
dha once acilan bir konudan alinti "Dostum doğru görmüşsün.100 gr da 54 gr protein var.Fakat bazı yönlerinden dolayı tercih edilmiyor.Bunlardan birincisi çok tuzlu bozulmasın diye tuzlandığından ileri geliyor.İkincisi kokusu çok ağır hayvansal kokuyor.Ben bundan 1 ay kadar önce 2 kilo aldım toplam 500 gr tüketebildim.Bu konulardada fazla hassas değilimdir aslında ne bulsam yerim yeterki besin değeri yüksek olsun.Ama düzenli tüketmeyi beceremedim. Bunlara rağmen denemek isteren kilosu 6 YTL civarı ve ben istanbulda tek Fatih de Malta pazarı diye bir peynircide buldum. Eklemeyi unuttum. Sorun tuzu da değil aslında tuzunu almak için eşarp gibi sık gözenekli temiz bir bezin inine koyup sıcak suda 3 saat beklediğinde tuzdan eser kalmıyor.Hatta ben suyu bi kaç kez değiştirip tamamen tuzunu alabildim.Tuzunu aldıktan sonra bezi biraz sıkıp içindeki suyu minimuma getirip 8 saat içinde eskisi gibi kurutabiliyorsun.Bu arad ilk aldığında taz gibi bişey bu."

Bu şekilde tuzunu almak besin değerlerinde bir değişikliğe yol açıyormu acaba? Sıcak suyla tuzunu alırken farketmediğiz başka mineraller de o suyun içinde kalıyor olabilir.

Evet tadı güzel değil ve tuzluydu fakat aldırmadan yedim zaten benim günlük protein alımını büyük bölümünü bundan sonra kuru çökelek karşılacak gibi bi aksilik çıkmassa. Bunu tüketen arkadaşlar cevap yazarlarsa iyi olur.

Lor ve Çökelek arasındaki farkı açıklayan şöyle bir yazı var;

"Çökelek, yağı çıkarılan ayranın kaynatılması sonucu geriye kalan kesilmiş yoğurt parçalarına verilen isim.
Lor ise, peynir yapıldıktan sonra süzülen mayalı sütün -peynirler, genellikle süt hayvandan sağıldıktan sonra ılıkken mayalanıp yapılıyor- kaynatılmasıyla ortaya çıkan kesilmiş süt parçalarına verilen isim."

Hayatım hiç çökelek yemedim; ama mutalaka deniyeceğim..
Tadı inşallah Lor peynirinden güzeldir :D

Çökelek ve lor ile ilgili bir konu mevcut. incelemeni tavsiye ederim

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/lor-mu-kelek-mi-tercihiniz-t19317.html

---------- Post added at 16:12 ---------- Previous post was at 16:01 ----------

ayrıca kekik ve pul biber eklenerek daha yenilebilir bir kıvama geleceğini düşünüyorum. bugün deniyicem bakalım nasıl olacak. hem pul biberin metobolizmayı hızlandırmasının ayrıca bir faydası olacağı kanaatindeyim
 
mrb arkadaslar ben alper aranıza yeni katıldım çökelik için tuzlu demişsiniz ama çökelik tuzlu satılmaz onu siz tuzlarsınız çok aldıgınızda saklayabilmek için tuzlamak doğru ama az tüketip tuzlamadan yiyebilirsiniz ayrıca çökelik sündürülmeden yenilmez yenilir ama zor yersiniz onu gercekten severek yemek isteyen arkadaslara tavsiyem tavaya yumurta pişirir gibi yapın yag koyun eriyince cökeliği içine dökün eger cökelik tazeyse fazla sünmez ama cökeliği 2 3 gün dısarda bekletirseniz göreceksinizki erimiş kaşar gibi sünecek inanın vazgecilmez bir ögününüz olarak secebilirsiniz ben içinde büyüdüm bunun çokta faydalı kışın fiyatı 6 tl civarı yazın ise 3 4 tl ye kadar düşer çökliği alırkende tadına bakın ekşimsi tadı olmasın ve tane tane durmasın top top lapa duran bogazda tıkanma yapmayan cökeliği alın ve iyice taşlanmışmı diye yani suyu süzülmüşmü diye sıkın öyle alın.. yardımcı olabildiysem ne mutlu bana başarılar diliyorum herkese..
 
yanına küçük küçük domates ve,yeşil soğan doğrayıp, biraz zeytinyağı ve limon eklerseniz sabah için mükemmel ve lezzetli bir salata oluyor.
 
Yağ Ve Tuz Oranını Çok Fazla Olduğu Aşikar.Bireyin Yağıyla Ve Fazlalıklarıyla Alakalı Sorunu Yoksa Yani Kilo Almaya Çalışıyorsa Kullanılabilir.Öbür Türlü Yağ Yakmaya Calısan Definasyon Döneminde Olan Biri İçin Pek Mantıklı Olmaz 200 GR Tüketse 22 Gr Yağ Demek Çok Fazla.Tuzdan Geleni Saymıyorum Bile.
 
Arkadaşlar bulk dönemindeyim kuru çökelek kullanmak istiyroum tavsiye edermisiniz günde 70 100 gr arası protein almam gerekiyor protein ihtiyacımın çok büyük bir kısmını karşılıyor onun yanında günde 3 yumurta 100 gr lor yesem süper olur acilen almam gerek ama nerde satılır bilmiyorum :( bilen varmı?
 
Adanada Nerede bulabiliriz . Ne tür yerlerde satılıyor bu kuru çökelek

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Back
Yukarı