Çökelek

RaPPeRuA

Üye
Bildiğim kadarıyla 100gr/51gr proteini var ve yağ yok denecek kadar az. Neden kimsenin beslenme programında görünmez kendisi? Ege bölgesinde çok tüketilir. Bilinmediğinden mi acaba? Çünkü bazı arkadaşlarım var akdeniz ve karadenizden. Adını dahi duymamışlar.
 
Kokusu ağır gelebiliyor bazı insanlara ve tuzlu olabiliyor yoksa ucuz ve kaliteli bir protein kaynağı.
Anladım. Kokusunun ağır geldiğini hiç duymamıştım çevremden ve kendimde böyle düşünmüyorum. Anlaşılan bölgeye göre gerçektende değişiyor damak tatları ciddi ölçüde :)
 
her sabah omletimin içine çökelek koyarım tek başına yemek zor olabiliyor fiyatıda gayet ucuz.
 
e Ben günde 150 gr bundan yesem birde protein tozunu içsem günlük protein tozu ihtiyacımı neredeyse karşılamış olucam vay be . :D
 
Evet fakat ben büyük marketlerde hiç görmedim yahut bakkallarda... Pazarlarda oluyor daha çok. bilen varsa paylaşsın
 
Tuzuna dikkat :) protein alacam derken su toplamasin vucudumuz :)

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 08:45 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 08:38 ----------

En temizi tuzsuz, yagsiz lor peyniri ortalama 100gramda 20-22 gr protein :)
 
Protein değeri inanılmaz yüksek ama tadı kötü.Nasıl yememi tavsiye edersiniz ?
 
çökelekle lor farklı gıdalardır arkadaşlar..çökelek için yağı alınmış ayran kestirilir ve kurutulur.lor ise daha yağlı ve daha az tuzlu bir peynir. iki farklı yöntemle yapılabiliyor, ya sütü kaynatıp kestirirsniz (ki evlerde genelde böyle yapılıyor. kestirmek için limon kullanılır) ya da sanayide en yaygın şekli ile peynir altı suyunu kestirerek yaparsınız.lorla çökelek arasındaki en temel fark içindeki su miktarıdır çökelek daha kuru ve yoğun olduğundan birim hacimdeki pretein daha fazladır. lor'un yağ miktarı arttıkça daha çok böreklik hale geliyor.bence lor çökelekten daha avantajlı. sanırım %22-23 protein oranının %16-17 si wheyproteindir.
hem lordan hem de çökelekten aynı miktarda proteini alırken aldığınız yağ ve kalori miktarları eşit gibidirlordan daha fazla miktarlarda tüketmeniz gerekir ki bu miktarm diğer birçok protein kaynağına göre son derece düşüktür ve son derece hesaplıdır
 
kuru çökelek olacak tülbente sarıp suda bekletirseniz (sıcak) tuzu gider ama tercih edilmemesinin nedeni kasein olabilir ilk başta whey e sonra kasein e yöneliriz biz vg ciler o nedenle olabilir yoksa bence lordan iyi bir kaynak. programa adaptasyon dönemlerinde gelişmenin en hızlı olduğu zamanlar yiyorum
 
Ben salataya karıştırıyorum, kahvaltıda yiyorum, hatta bazen bir kasenin içine koyup yanında domates salatalık söğüşle bile yiyorum.
Ama bu forumda biyerde lor peynirin geç sindirildiğini ve proteinlerin kana geç karıştığını okumuştum.
 
Ben salataya karıştırıyorum, kahvaltıda yiyorum, hatta bazen bir kasenin içine koyup yanında domates salatalık söğüşle bile yiyorum.
Ama bu forumda biyerde lor peynirin geç sindirildiğini ve proteinlerin kana geç karıştığını okumuştum.

Lor, yogurt casein grubu proteinler gec sentez olurlar. Bu yuzden yatmadan once aliriz ornegin. yada gune yayilimi icin sabahtan. 4-8 saat sindirim sureleri vardir. Tum peynir secenekleri bu gruptadir.
 
Lor, yogurt casein grubu proteinler gec sentez olurlar. Bu yuzden yatmadan once aliriz ornegin. yada gune yayilimi icin sabahtan. 4-8 saat sindirim sureleri vardir. Tum peynir secenekleri bu gruptadir.

Ben antrenmandan sonra 160gr ton balığı yiyorum. Sindirim süresine baktım 8saat yazıyordu. Sanırım hata yapıyorum :) Antrenmandan sonra en kısa sürede sindirilen nedir? Ton balığını yatmadan öncemi yemeliyim yoksa ara öğün olarakmı eklemeliyim?
 
Ben antrenmandan sonra 160gr ton balığı yiyorum. Sindirim süresine baktım 8saat yazıyordu. Sanırım hata yapıyorum :) Antrenmandan sonra en kısa sürede sindirilen nedir? Ton balığını yatmadan öncemi yemeliyim yoksa ara öğün olarakmı eklemeliyim?

Antremandan hemen sonra hizli kana karisacak proteinler tercih edilmeli, antremandan sonraki yemekte ise et, balik urunleri rahatlikla alinabilir. Antreman sonrasi whey protein en hizli kana karisandir. Ancak dogal olma yonunden sanirim yumurta tercih edilebilir.

Yatmadan once lor peyniri. yogurt turu urunleri ye, balik et, tavuk ana ogun yemekleridir.
 
Back
Yukarı