
Bu tarif gerçekten çok hafif ve lezzetli, sindirimi oldukça rahat. Her saatte yenebilecek bir yemek.
Malzemeler :
Zeytinyağı
Yarım kuru soğan
2 adet yumurta ( Değişebilir isteğe göre)
Yarım domates
4-5 adet kabak
Baharatlar
Soğanlarımızı kare kare kestikten. Soğanlarımızın kızarmasına yetecek kadar zeytinyağına atıyoruz. Biraz pembeleştikten sonra yumurtalarımızı kırıyoruz soğanların üstüne yumurtalarımız biraz piştikten sonra küp küp doğradığımız kabaklarımızı ve domatesi atıyoruz 1-2 kere karıştırdıktan sonra kapağımızı kapatıp pişmesini bekliyoruz. İsteğe göre tuz-karabiber özellikle pul biber atmanızı tavsiye ederim.
Afiyet olsun.. Kabak yemeğinin yanına yoğurt çok yakışıyor demedi demeyin..