Yumurtalı Kabak

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Sainted
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
kabak.jpg

Bu tarif gerçekten çok hafif ve lezzetli, sindirimi oldukça rahat. Her saatte yenebilecek bir yemek.

Malzemeler :
Zeytinyağı
Yarım kuru soğan
2 adet yumurta ( Değişebilir isteğe göre)
Yarım domates
4-5 adet kabak
Baharatlar

Soğanlarımızı kare kare kestikten. Soğanlarımızın kızarmasına yetecek kadar zeytinyağına atıyoruz. Biraz pembeleştikten sonra yumurtalarımızı kırıyoruz soğanların üstüne yumurtalarımız biraz piştikten sonra küp küp doğradığımız kabaklarımızı ve domatesi atıyoruz 1-2 kere karıştırdıktan sonra kapağımızı kapatıp pişmesini bekliyoruz. İsteğe göre tuz-karabiber özellikle pul biber atmanızı tavsiye ederim.

Afiyet olsun.. Kabak yemeğinin yanına yoğurt çok yakışıyor demedi demeyin..
 
1. yumartalı kabak degıl kabalık yumarta
Anlamadıgım sey ıse kabak ve domatesi yumartadan sonramı atıyorsun?
 
Tavuk eklersek bence daha güzel olur.
Ayrıca kabağı rendelemenizi öneririm, önceden rendeleyip yağda kızartıp yerdim çok güzel olurdu.
 
Back
Yukarı