Sizce Mantarın Vg'deki Yeri

Shredded

Yeni Üye
Arkadaşlar forumu biraz inceledim ve mantara dair herhangi bir biyolojik değer,kalite olarak referans alabileceğim bir kaynak bulamadım.
Mantar tüketen arkadaşlar varsa veya tecrübesi bizle paylaşabilirler mi?
 
(100 gramda) şöyle:

Mantar Et
Su 90.4 68.0 Enerji

(kalori) 28.0 190
Protein 2.7 19.1
Yağ 0.3 12.0
Karbonhidrat 4.4 0
 
(100 gramda) şöyle:

Mantar Et
Su 90.4 68.0 Enerji

(kalori) 28.0 190
Protein 2.7 19.1
Yağ 0.3 12.0
Karbonhidrat 4.4 0
Bende inceledimde mesela 1kg lor peyniri yenmez ama mantar için aynı şey söylenemez bence.Pişirildiğinde küçülüyor çünkü en azından benim tecrübem öyle yani su buharlaşıyor galiba.
1kg de 27 gr protein 3 gram yağ 44 gram k.hidrat gayet güzel oranlar

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 14:24 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 14:17 ----------

1kg pişirilmemiş mantar pişirildiğinde baya rahat yenebilir aslında,biyolojik değer olarak merak ediyorum ben aslında mesela wheyle kıyaslanabilir mi? Veya yumurta akı
 
Son düzenleme:
Bende inceledimde mesela 1kg lor peyniri yenmez ama mantar için aynı şey söylenemez bence.Pişirildiğinde küçülüyor çünkü en azından benim tecrübem öyle yani su buharlaşıyor galiba.
1kg de 27 gr protein 3 gram yağ 44 gram k.hidrat gayet güzel oranlar

1 kilo mantar mı :) hocan yenmez o yaw, şahsen bence 1 kilo hiç bir şey yenmez :)
 
bence mantar protein çeşitliliği için sporcunun vazgeçilmezi olmalıdır elbetteki protein oranı etkadar yüksek değildir ancak
sürekli aynı şeylerden beslenmek yerine çeşitli gıdalardan beslenmek gerekir
mantarı önermemin sebebi içinde yağ olmaması ve birçok aminoasit, b vitamini ve biraz protein bulunmasıdır
kültür mantarı hem ucuz hemde pişirince küçülmekte ve epey yenilebilmektedir
yağsız mantar yemeğinin tadı olmayacağından saf zeytinyağı ile veya mantarlı tavuk/et sote ile tercih edilebilir

not:Mantarlar kuru ağırlık üzerinden %20-35 (Yaş ağırlık üzerinden %1.5-8.0) oranında yüksek değerde protein içermektedir. Bu değer sebze ve meyvelerde bulunan proteinden daha yüksektir. Mantarın içerdiği proteinin önemi kolay sindirilebilir olmasının yanında, içerdiği amino asitlerin tümünün insan beslenmesi için son derece gerekli amino asitler olmasından kaynaklanmaktadır. Hayvansal gıdalar ortalama %16 protein içerirken, mantarların %1.5-8.5 oranında protein içermesine karşın, hayvansal proteine eşdeğer gösterilmesinin nedeni, bu özelliğinden kaynaklanmaktadır. Mantar proteinin sindirilebilme değeri %72-83 arasında değişmekte iken, hayvansal proteinin ancak %30-50’si tam olarak sindirilebilmektedir.
 
Son düzenleme:
1 kilo mantar mı :) hocan yenmez o yaw, şahsen bence 1 kilo hiç bir şey yenmez :)
Yok baktımda cidden yenir, 1 kg mantar alın pişirdiğinizde 1 tabak ya çıkar ya çıkmaz thums: harika bir kaynak cidden yağ yok, k.hidrat ve protein var yağsız kas kütlesi inşa etmek için tercih edilebilir.Ben şahsen yağlı yemek yemeyi unuttum :D ondan sorun olmuyor yemeklerin tadı.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 14:44 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 14:37 ----------

Bu öğrendiklerim beni direk mantara yönlendirdi hele sindirilme oranı ve biyolojik değerleri harika.
Günlük 1kg mantarı listeme ekledim .
 
bugün kremalı mantar çorbası + havuc ve haşlanmış patatesli mantar sote yanında pilav üstü kuru son olarak sütlaç yedim çok güzeldi yaklaşık tabkta 300 gram mantar vardı çok kolay yiğiliyor nasıl bittiğini anlamadım bile tadı nefisti..

(tablod yemek) 7tl 4-5 çeşit (yemekler protein ağırlıklı ve nefisss)
 
bugün kremalı mantar çorbası + havuc ve haşlanmış patatesli mantar sote yanında pilav üstü kuru son olarak sütlaç yedim çok güzeldi yaklaşık tabkta 300 gram mantar vardı çok kolay yiğiliyor nasıl bittiğini anlamadım bile tadı nefisti..

(tablod yemek) 7tl 4-5 çeşit (yemekler protein ağırlıklı ve nefisss)
Önceden bilen çok kişi var mıydı bilmiyorum ama mantar resmen benim için keşfedilmemiş bir hazine oldu.

Mantar ve lor peyniri vg nin vazgeçilmezleridir artık benim için . hyper_
 
Back
Yukarı