FatihAYYILDIZ
Üye
Herkes haşlanmış tavuk yemekten bıkmıştır.Izgara yapmayada ortam müsait olmayabilir.Ben de 7 aydır haşlanmış tavuk yemekten bıktım.Kavurmasını yapıncada protein kaybediyor yüksek ateşe maruz kaldığı için.Ama ben ufak bi lezzetlendirme yapıyorum.Deneyip görebilirsiniz.
Günde ortalama 1 kilo tavuk yediğim için sabah kahvaltısından sonra 1 kilo tavuğumu 15 dakika haşlıyorum.Tam pişmiş ama sert oluyor.İşime geliyor.Sonra parçalamadan ayırmaya çalışıyorum.4-5 öğüne bölüp part part ayırıyorum.Yiyeceğim zaman illa ki soğuk oluyor.Hemde lezzetsiz.
Benim tarifim şöyle;
Tava dibine 1 çay kaşığı kadar zeytinyağını döküyorum.Onu iyice yediriyorum.Maksat tavaya yapışmasın.Sonra ayırdığım tavuğu küp küp kesiyorum.Zaten haşlanmış olduğu için hafiften dağılır.Sorun etmeyin.Hafif yağladığım tavanın içine atıyorum.Altını yakıyorum ocağın.İçine pul biber, tuz ve kimyon atıyorum.Yaklaşık 1-1.5 dakika pişiriyorum.Fazla ateşe maruz kalmadığı için proteinleri ölmüyor.Zaten et pişmiş olduğu için sadece ısıtmak ve baharatları yedirmek yeterli olacaktır.Haşlanmış tavuğa göre 1000 kat iyi geliyor.Lapa pilavla bile yeniliyor.Antreman olmadığı zamanlar içine yarım diş rendelenmiş sarımsakta atıyorum.O size kalmış.Baharat zevkinize göre deneyin görün.
Günde ortalama 1 kilo tavuk yediğim için sabah kahvaltısından sonra 1 kilo tavuğumu 15 dakika haşlıyorum.Tam pişmiş ama sert oluyor.İşime geliyor.Sonra parçalamadan ayırmaya çalışıyorum.4-5 öğüne bölüp part part ayırıyorum.Yiyeceğim zaman illa ki soğuk oluyor.Hemde lezzetsiz.
Benim tarifim şöyle;
Tava dibine 1 çay kaşığı kadar zeytinyağını döküyorum.Onu iyice yediriyorum.Maksat tavaya yapışmasın.Sonra ayırdığım tavuğu küp küp kesiyorum.Zaten haşlanmış olduğu için hafiften dağılır.Sorun etmeyin.Hafif yağladığım tavanın içine atıyorum.Altını yakıyorum ocağın.İçine pul biber, tuz ve kimyon atıyorum.Yaklaşık 1-1.5 dakika pişiriyorum.Fazla ateşe maruz kalmadığı için proteinleri ölmüyor.Zaten et pişmiş olduğu için sadece ısıtmak ve baharatları yedirmek yeterli olacaktır.Haşlanmış tavuğa göre 1000 kat iyi geliyor.Lapa pilavla bile yeniliyor.Antreman olmadığı zamanlar içine yarım diş rendelenmiş sarımsakta atıyorum.O size kalmış.Baharat zevkinize göre deneyin görün.