Haşlanmış Tavuk Nasıl Lezzetlendirilir

Herkes haşlanmış tavuk yemekten bıkmıştır.Izgara yapmayada ortam müsait olmayabilir.Ben de 7 aydır haşlanmış tavuk yemekten bıktım.Kavurmasını yapıncada protein kaybediyor yüksek ateşe maruz kaldığı için.Ama ben ufak bi lezzetlendirme yapıyorum.Deneyip görebilirsiniz.

Günde ortalama 1 kilo tavuk yediğim için sabah kahvaltısından sonra 1 kilo tavuğumu 15 dakika haşlıyorum.Tam pişmiş ama sert oluyor.İşime geliyor.Sonra parçalamadan ayırmaya çalışıyorum.4-5 öğüne bölüp part part ayırıyorum.Yiyeceğim zaman illa ki soğuk oluyor.Hemde lezzetsiz.

Benim tarifim şöyle;

Tava dibine 1 çay kaşığı kadar zeytinyağını döküyorum.Onu iyice yediriyorum.Maksat tavaya yapışmasın.Sonra ayırdığım tavuğu küp küp kesiyorum.Zaten haşlanmış olduğu için hafiften dağılır.Sorun etmeyin.Hafif yağladığım tavanın içine atıyorum.Altını yakıyorum ocağın.İçine pul biber, tuz ve kimyon atıyorum.Yaklaşık 1-1.5 dakika pişiriyorum.Fazla ateşe maruz kalmadığı için proteinleri ölmüyor.Zaten et pişmiş olduğu için sadece ısıtmak ve baharatları yedirmek yeterli olacaktır.Haşlanmış tavuğa göre 1000 kat iyi geliyor.Lapa pilavla bile yeniliyor.Antreman olmadığı zamanlar içine yarım diş rendelenmiş sarımsakta atıyorum.O size kalmış.Baharat zevkinize göre deneyin görün.
 
Tam da aradığım şeydi diyebilirim. Sürekli haşlanmış tavuk yemekten gına gelmişti hayattan soğutmuştu beni bu tavuk artık :D Tam da böyle bir şey arıyordum. Kızartma vs olmadan. Teşekkürler
 
Izgara yapamıyorum müsait olmuyor ortam demişsin

Daha sonra tavuk haşlayıp bildiğin yine ızgarada pişirme tarifi vermişsin.

Bu kadar uzun yönteme başvurmak yerine tavuğu direk tavaya at baharatları ekle farkı olmayacaktır.
 
tavuk göğsünü flato şeklinde ince ince kes yaprak gibi
bir tavaya yerleştir
tavukların boyunu aşmayacakkadar su ve çay kaşığı zeytinyağı koy çok az da tuz isteeğe göre baharat(ben koymuyorum)
kapağını kapat
2 üç kere kızaranakadar çevir
süper bir tat veriyor
 
tatlı biber,domates,soğan,nane,pul biber,kekik ve haslanmıs tavugu tavaya koyup bıraz kavurdum böylede güzel oldu isteğe baglı mantarda koyulabılır .bench_O
 

Eklentiler

  • 20130608_182653.jpg
    20130608_182653.jpg
    82,6 KB · Görüntüleme: 757
Bende tavuk göğsünü mutfak makasıyla kesip küp küp bir kapta yıkayıp sonra güzelce yağsız dibinde kalan suyu ile baharat karışımı ile terbiye yapıyorum sonra teflon tavanın aldığı kadar koyuyorum sonra tupperwarelere gram gram ayırıp 7 güne yiyorum 1 kg tavuk göğsünü yanına haşlanmış bulgur,pirinç makarna çokda iyi oluyor
 
7 günde bozulabilir tavuk dikkat et
 
Bazı arkadaşlar demiş.Aynı şeyi haşlamadan yaparsın diye.Fakat haşlama ile kızartma arasında protein kayboluyor.Herkes kızartma yapabilir.Çok az bi yağla tavaya yapışır.Tavuk dağılır.Yüksek ateşe direkt temasta bi çok besin değerini kaybeder.Bunu araştırın bi derim.Ben artık böyle yiyorum.İsterseniz normal yeşil biberi kavurun.Sonra tavukları atın.Yine güzel bi lezzet çıkıyor.Ama tavuklar en son.Sadece sos üstüne yesin.2 dakika ateşte bekletmekle 20 dakika kavurmak arasında dünya kadar fark var.
 
bende sana 1 tarif vereyim yağsız

1 gece önceden tavuğu süt ile terbiyele baharatını felan koy sonra tavaya koy pişir ( yağ koymaya gerek olmuyor böyle tavaya )
 
ben spora ilk başladığımdan beri bu şekilde tüketiyorum tavuğu . 15 dk. haşlayıp sonra tavada az zeytinyağı , pul biber ve kekik ile 3-4 dk. aromalandırıyorum gayet lezzetli olur .
 
Arkadaşlar birşey sorabilir miyim, tavuk göğsünü kemiksiz fileto şeklinde alıp yemek mi daha iyi yoksa kemikli olarak alıp yemek mi? Siz hangi şekilde alıyorsunuz?

Ben kemiklisinden yani bütün göğüs kısmı olarak alıyorum, üzerinden derisini çıkarıp haşlıyorum. Bu şekilde daha lezzetli olduğunu söyleyebilirim neticede kemiğinde tadı geçiyor.

İkinci soru, tavuk suyunu ne yapıyorsunuz haşladıktan sonra?
 
ben knorr un karisik baharatlarindan kullaniyorum, kalorisinin cok oldugunu dusunmuyorum fakat tuz fazla oluyor, ama tadini cok guzel yapiyor ;)
 
Back
Yukarı