Arkadaşlar merhaba.
Forumda takip ettiğim kadarıyla (farklı yerlerde de denk geldim) birçok arkadaş okula yemek götürmeye çekiniyor ya da üşeniyor.
Çekinenlere şahsi önerim, biri bir şey derse gülüp geçelim arkadaşlar neyi tartışıyoruz Allah aşkına? Tamam sizinle fast food yemeye gideyim nasıl olsa hayatım boyunca hep 20 yaşında delikanlı kalacağım ben. Bu tarafı atlatalım bir an önce derim.
İkinci grup. Üşenenler. Aktı, koktu, bozuldu, ne yapayım, nasıl hazırlayayım, olur mu olmaz mı derken bu grup da yemek götürmekten vazgeçiyor.
Ben birkaç soruyla başlatayım öneri avını. Sizlerden de katkı bekliyorum arkadaşlar.
Yaptıklarım:
Forumda takip ettiğim kadarıyla (farklı yerlerde de denk geldim) birçok arkadaş okula yemek götürmeye çekiniyor ya da üşeniyor.
Çekinenlere şahsi önerim, biri bir şey derse gülüp geçelim arkadaşlar neyi tartışıyoruz Allah aşkına? Tamam sizinle fast food yemeye gideyim nasıl olsa hayatım boyunca hep 20 yaşında delikanlı kalacağım ben. Bu tarafı atlatalım bir an önce derim.
İkinci grup. Üşenenler. Aktı, koktu, bozuldu, ne yapayım, nasıl hazırlayayım, olur mu olmaz mı derken bu grup da yemek götürmekten vazgeçiyor.
Ben birkaç soruyla başlatayım öneri avını. Sizlerden de katkı bekliyorum arkadaşlar.
Yaptıklarım:
- 200 ml ya da 500 ml sütü geceden buzdolabına koyuyorum. Ertesi sabah çıkarken yanıma alıyorum. Çay, kahve, kola vs yerine sütümü içiyorum.
- Hazır kekler gofretler vs yerine atıştırmalık olarak kuru incir, fındık, fıstık, ceviz götürüyorum. Onları atıştırıyorum.
- Muz, elma, mandalin gibi soymaya gerek olmayan ya da soyulması nispeten daha kolay olay meyvelerden götürüyorum.
- Geceden sütle, protein tozuyla ya da lorla, muzla hazırlanan bir shake sabaha kadar bekletilirse sıkıntı olur mu? Olursa sabah yaparız, olmazsa geceden hazırladığımızı götürürüz. Peki 4-5 saat boyunca dışarıda nasıl saklamalıyız? Shaker kullanacaksak hangi özelliklere bakmalıyız? Özetle paketinden ve buzdolabından kurtulmuş süt, muz, lor gibi besinlerin karışımını nasıl saklamalıyız?
- Yine aynı şekilde süt ile yulaf ezmesi karıştırıp bu karışımı muhafaza etmek istiyorum, ne önerirsiniz?
- Akması, dökülmesi pek muhtemel olmayan makarna, pilav, tavuk gibi besinleri nasıl hazırlamamı & saklamamı önerirsiniz?
- Konservede bir ton balığı götüme fikrine nasıl bakıyorsunuz? Bir süre dışarıda kaldığında sıkıntı yaşar mıyız? Bir de süt ürünleri & balık ile ilgili birçok söylenti var ne diyorsunuz arkadaşlar sıkıntı çıkar mı? Ben buna hiçbir zaman dikkat etmedim hiçbir zaman da problem yaşamadım ancak bu bana "bir şeycik olmaz" deme yetkisi vermiyor tabii ki.
- Farklı öneriler var mı? Ne götürüyoruz okula?