Okula Yemek Götürüyoruz

Arkadaşlar merhaba.

Forumda takip ettiğim kadarıyla (farklı yerlerde de denk geldim) birçok arkadaş okula yemek götürmeye çekiniyor ya da üşeniyor.

Çekinenlere şahsi önerim, biri bir şey derse gülüp geçelim arkadaşlar neyi tartışıyoruz Allah aşkına? Tamam sizinle fast food yemeye gideyim nasıl olsa hayatım boyunca hep 20 yaşında delikanlı kalacağım ben. Bu tarafı atlatalım bir an önce derim.

İkinci grup. Üşenenler. Aktı, koktu, bozuldu, ne yapayım, nasıl hazırlayayım, olur mu olmaz mı derken bu grup da yemek götürmekten vazgeçiyor.

Ben birkaç soruyla başlatayım öneri avını. Sizlerden de katkı bekliyorum arkadaşlar.

Yaptıklarım:
  1. 200 ml ya da 500 ml sütü geceden buzdolabına koyuyorum. Ertesi sabah çıkarken yanıma alıyorum. Çay, kahve, kola vs yerine sütümü içiyorum.
  2. Hazır kekler gofretler vs yerine atıştırmalık olarak kuru incir, fındık, fıstık, ceviz götürüyorum. Onları atıştırıyorum.
  3. Muz, elma, mandalin gibi soymaya gerek olmayan ya da soyulması nispeten daha kolay olay meyvelerden götürüyorum.
Sorularım:
  1. Geceden sütle, protein tozuyla ya da lorla, muzla hazırlanan bir shake sabaha kadar bekletilirse sıkıntı olur mu? Olursa sabah yaparız, olmazsa geceden hazırladığımızı götürürüz. Peki 4-5 saat boyunca dışarıda nasıl saklamalıyız? Shaker kullanacaksak hangi özelliklere bakmalıyız? Özetle paketinden ve buzdolabından kurtulmuş süt, muz, lor gibi besinlerin karışımını nasıl saklamalıyız?
  2. Yine aynı şekilde süt ile yulaf ezmesi karıştırıp bu karışımı muhafaza etmek istiyorum, ne önerirsiniz?
  3. Akması, dökülmesi pek muhtemel olmayan makarna, pilav, tavuk gibi besinleri nasıl hazırlamamı & saklamamı önerirsiniz?
  4. Konservede bir ton balığı götüme fikrine nasıl bakıyorsunuz? Bir süre dışarıda kaldığında sıkıntı yaşar mıyız? Bir de süt ürünleri & balık ile ilgili birçok söylenti var ne diyorsunuz arkadaşlar sıkıntı çıkar mı? Ben buna hiçbir zaman dikkat etmedim hiçbir zaman da problem yaşamadım ancak bu bana "bir şeycik olmaz" deme yetkisi vermiyor tabii ki.
  5. Farklı öneriler var mı? Ne götürüyoruz okula?
 
Protein tozunu içmeden yarım saat önce sıvıyla karıştırman daha uygun olur hele ki sütle karıştırıyorsan kesinlikle uzun süre beklemesin bol proteinli besinler bakterilerin ürümesi için mükemmel yerler. (Tozda sıvı ortam oluşmadığı için kuru yerde bakteri üreyemiyor)
Süt ile yulaf olabilir güzelce ağzını kapatıp buzdolabında saklarsan çok sorun olmaz. Fakat ben bunu daha önce denedim yulaf oranını cok iyi ayarlamak gerekiyor yoksa içilecek bir şey olmuyor.
Tavuk makarna pilav olayını ben akşamdan hazırlıyordum kaba koyuyordum soğuduktan sonra dolaba atıyordum sabah cıkarken alıyordum bunları eğer istersen 4 günlük olarakta yapabilirsin dört günden fazla beklemesi ne kadar sağlıklı olur bilmiyorum çünkü gün geçtikçe besin değerlerinde azalma oluyor.
Ton balığını ben 1 gün dışarda bekletmiştim sıkıntı olmuyor fakat çok yağlı ya onu okulda açıp yemek çok sorun oluyor o yağı süzmesi falan çözüm bulursan sorun olmaz o da he tabi bir de kokusu var kapalı ortamda yememek lazım.
Süt balık olayı bu olay yine bakterilerle alakalı ben çok araştırmıştım kapsülsüz bakterilerin sütteki kapsüllü bakterilerle yer değiştirmesi falan filan bir açıklaması var fakat sonuç şuna çıkıyor eğer o balık bozuksa ve üstüne süt içersen yani bozuk balık yiyip süt içtiğinde zehirlenme oranı çok yükseliyor ama balıkta sorun yoksa zehirlenme ihtimalin yok denecek kadar az çünkü ortamda yoğun bakteri olmuyor yani balık bozuksa zaten zehirleniyorsun sütü içtiğin zaman sadece bu zehirlenme oranın artıyor.

Ben önceden yumurta yulaf peynir falan karıştırıp kek yapıyordum onu yiyordum okulda çok rahat oluyordu fakat yumurta proteinleri fırında uzun sure kalınca çok zarar görüyor yani 7 yumurta atıyorsam bana 3 tanesi kalıyor gibi bir durum oluyor bundan sonra peynir,muz,yulaf,bal karışımı yapacağım eziyorum çatalla bunları tadı fena olmuyor ve akşamdan hazırladığım tavuk göğüsünü ayrıca ekmek ve ceviz alacağım yanıma
 
kuru fasulye pilav 750 gram yoğurt götürüyorum ilk 1 hafta güldüler 2. Hafta kendileri de getirmeye başladı :D ama dalga geçenleri açıkçası ipledim mi hayir
 
Ben şöyle biseye karar verdim
tavuk pilav,muz,fındık fıstık,süt.bunları götürüp yerim okulda ama hergun ayni şeyi yemek istemiyorum.tavuk pilav yerine başka bir alternatif varmı ? folyo ya sarıp götürebilmem lazim
 
peki lor, muz, süt, yulaf gibi bir karışıma ne diyorsunuz? nasıl saklayalım? 3-5 saat dayanır mı? bir de shaker önerisi bekliyorum
 
Lor muz sut yulaf bu karisimin tadi bunlarin oranina gore degisir 100 gram yulaf 100 gram lor 500 gram sut koyarsan ne kadar muz da olsa kolay kolay yenecek bir sey olmaz bilmiyorum belki tad konusunda cok fazla dayanikisindir yiyebilirsin. Bir de shake yapilmis sutu 5 saat cantada tutmakta pek saglikli degil. Bence yulaf, lordan omlet yap aksamdan at dolaba sabah koy kaba gotur onu yanina da sut alirsin paketi acilmadiktan sonra 5 saat cantada bir sey olmaz
 
Süt ve yulafı karıştırıp (içine de istersen kuruyemiş ve kuru ya da taze meyve katıp) gece buzdolabına koy ağzı kapalı şekilde, sabah evden çıkarken alırsın. O sabaha kadar şişiyor ve lapa gibi bir şey oluyor. Hem yemesi daha kolay, hem de akma derdi olmuyor.
 
Tavuğu eti balığı pilavı makarnayı (artık her neyiyse :)) geceden pişirip buzdolabına koymak sabah saklama kanına koyup götürmek rahat oluyor. Kış günü kaloriferlerin yanmasını da yemekleri ısıtmak için kullanırsak tam bir devlet memur olmuş oluruz (aşağılama yok) :P. Ben şahsen yemeğin sıcaklığına aldırış etmeden yiyorum götürdüğüm zaman, soğuk oluyor ama sorun olmuyor.
Bi de plastik kaplara güvenmiyorum, onun için 18/10 paslanmaz çelikten yapılan saklama kapları var (sefer tası gibi ama farklı, akrilikten vakumlu kapağı oluyor mesela) onları kullanıyorum. İnternette satılıyor. Türk malı olanları tavsiye ederim zira Çin malı olunca çeliğin kalitesinden şüpheleniyo insan, kanserojen midir değil midir...
 
Tavuğu eti balığı pilavı makarnayı (artık her neyiyse :)) geceden pişirip buzdolabına koymak sabah saklama kanına koyup götürmek rahat oluyor. Kış günü kaloriferlerin yanmasını da yemekleri ısıtmak için kullanırsak tam bir devlet memur olmuş oluruz (aşağılama yok) :p. Ben şahsen yemeğin sıcaklığına aldırış etmeden yiyorum götürdüğüm zaman, soğuk oluyor ama sorun olmuyor.
Bi de plastik kaplara güvenmiyorum, onun için 18/10 paslanmaz çelikten yapılan saklama kapları var (sefer tası gibi ama farklı, akrilikten vakumlu kapağı oluyor mesela) onları kullanıyorum. İnternette satılıyor. Türk malı olanları tavsiye ederim zira Çin malı olunca çeliğin kalitesinden şüpheleniyo insan, kanserojen midir değil midir...
kardeşim saklama kabı konusu benim için de önemli. sorumda da geçiyor zaten. yapmak bir sorun olabilir ama götürmek bana daha büyük sorun. özel mesajla bir ürün linki, önerisi gönderirsen ya da yasak değilse buradan paylaş herkes görsün, en kötü bana bir arama sorgusu öner kap işini çözelim. shaker alırken nelere dikkat edeyim? var mıdır bu işin püf noktaları?
 
B'nde 2.5 yıldır sefer tasıyla üniye yemek götürenlerdenim ikinci öğretimimim 2 öğünümü okulda yiyorum bazen kantinin ortasında bazen boş bir sınıfta farketmiyor bunda utanılacak sıkılacak birşeyde yok tanımadığım kişiler ne yapıyo bu gibisinden bakış atıyorlar ama umursamıyorum bile. verdiğim emeklerinde karşılığını alıyorum spor yapmayana göre çok iyi spor yapanlara görede ortalamanın üstünde vücudum var yani demek istediğim birşeyi yapıyorsanız Hakkını verin başkalarının düşünceleri o kadarda önemli değil.


iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
 
Arkadaşlarında dediği gibi farklı bir iş sizi iyi gösterebilir denemeden bilemezsiniz . Ben götürmüyorum malesef eve zaten geç geliyorum eve gel yemeğinimi hazırla tavuğunumu yap dersine mi çalış antrenmanınımı yap bide gidip yarınki öğünü düşünücem bunları zor yapıyorum zaten ben hadi bir yapsam iki yapsamda alışkanlık zor benim için ondan genelde dışarıda tavuk köfte , döner , yoğurtlu vs . yiyorum .
 
derslerin yoğun olduğu zamanlarda kalabalık sınıfta çantadan eti lifafi çıkartıp bardağa döküp döküp yiyorum . kimsede bir şey diyemiyor . ne diyebilirler ki ? bırak onu şu 10 dk'lık arada bi cigara içip gelelim mi diyecekler ? bi tarafımla gülerim onlara . bizi içten içe kıskanıyorlar :cool:
 
derslerin yoğun olduğu zamanlarda kalabalık sınıfta çantadan eti lifafi çıkartıp bardağa döküp döküp yiyorum . kimsede bir şey diyemiyor . ne diyebilirler ki ? bırak onu şu 10 dk'lık arada bi cigara içip gelelim mi diyecekler ? bi tarafımla gülerim onlara . bizi içten içe kıskanıyorlar :cool:
oda iyiymiş :D
 
üniversitede okuyorsan al tavuk pilavı git . üniversitenin bahçesinde banklarda oturup rahatlıkla yiyebilirsin . zaten millet kantinden aldığını kantinde oturup yemiyor ki ? lisede okuyorsan da aynı şekil dışarıda yiyebilirsin .zaten tavuk pilavı kapalı alanda yemen sıkıntı olur . koku bakımından . dışarıda yemek istemiyorum dersen kantin de yersin . kantinin yeni ürünü tavuk pilav . demokrasi de çareler tükenmez .
 
üniversitede okuyorsan al tavuk pilavı git . üniversitenin bahçesinde banklarda oturup rahatlıkla yiyebilirsin . zaten millet kantinden aldığını kantinde oturup yemiyor ki ? lisede okuyorsan da aynı şekil dışarıda yiyebilirsin .zaten tavuk pilavı kapalı alanda yemen sıkıntı olur . koku bakımından . dışarıda yemek istemiyorum dersen kantin de yersin . kantinin yeni ürünü tavuk pilav . demokrasi de çareler tükenmez .

tavuk pilavdan başka öneriniz var mi?
 
Böyle bir baslik foruma gerekliydi,ögrenci arkadaslara yardimci olucaktir özellikle yemek konusunda okulu Problem yapanlara:),azminizden dolayi hepinizi tebrik ediyorum genclerr:)
 
Back
Yukarı