İdman Kaç Dakika Olmalı(Tek Kas İçin)?

flexor dedi:
freeozgur dedi:
flexor dedi:
bençh press ve sınav birinde agırlıgı itiyorsun birinde kendini şıunavın ne işi var salonda :D proğram yanlış buyuk bolge 20-25 kucuk bolge 15-20 olmalı

hocam sızınde uzman oldunuz her halınızden ve yazılarınızdan bellı ama bu kadar mı tavsıye yol gosterme ?????
hocam daha cok verıcı paylasıcı anlasılır olursak sevınırım dostayane bı sıtemdır yanlıs anlasılmasın
öncelikle fazla tavsiyede bulunmadığım için özür dilerim diğer dostlarda benim bıraktıgım yerden devam edecegini bildiğim için konuya derin girmedim
öncelikle senden normal cekilmiş resmini isteyecegim soguk olsun ayrı bir konu da ant saati vucut sistemi ne olursa olsun ilaç almak yurumek seks yemek ve ant bunların hepsi sistemli ve belli bir zamana dayalı olur ise eger vucudunda verimi okadar artar bir erkegin normal şartlarda en guçlü saati 3 tur benim ant tam 3 te baslar isterseniz deneyin 1 gun 5 te 1 gun 7 de 1 gun 2 de girin 1 ay boyunca 1 ay boyuncada hep 3 te deneyin ne dediğimi anlayacaksınız
cardio gunlerini ant gunlerinden ayrı tutarsan daha iyi olur mesela pazartesi çarş cuma ant salı perş cumtesi cardi pazar off
senenin bazı gunleri guç ant yap yazın 1 ay ara ver yuruyus ve koşular acık havada ise eger 8 den önce yapma (oksijen daha az oluyor) ant başlamadan önce açış hareketleriyle ısıt ve ısınmadaki son hareketin başlayacagın hareket olsun her ant sonunda ve öncesinde mutlaka streching yap eklemleri ısıtmak için çökme ve bilek bukme hareketleri yap. eger ki ogun keyfin yok ve isteksizsen ant yapma ve dinlenme gununde telafi et. agırlığı yukseltiğin zaman hareketin şekli ve sayısı bozulmasın bozuluyor ise agırlığı kontrol et cok agırlıktan ziade her agırlığın vucut için etkisi vardır yani hafifkiloları bile agır kaldırıyormuş disiplininde hatta bagırarak kaldır (küçük agırlık girdiğimizde kucuk kas gurupları çalışırken buyuk gurup dinlenir buyuk agırlıkta girdiğimizde ise ise kucuk kaslar dinlenir.) bu da demekki sadece agır kilolarla vucudumuz calışmıyormuş küçük kiloyada buyuge gosterdiğimiz yavaslık ve yedirmeyi uygulayacakmışız :D

oncelıkle estafurlah nedemek gecen yazımda sızde benım fazla alınganlıgımdan nasıbınızı aldınız nebılım hocam ben sızın yazdıgınız cogu forum yazısını okudum ve cok beyendım ve benım mesajıma verdıız cevabı cok kısa buldugum ıcın uzulmustum ama bu cevabınız tabıkı tam oldu ..

hocam oncelıkle verdınız cevap ıcın cok tesekkur ederım.saat konusunda fıkrınıze katılıyorum kesınlıkle dogru daha onceden ant. saat 4de yapıyodum ve ant.dan daha cok verım alıyodum ama su an calıstıgımdan dolayı saat 7 de yapıyorum tabıkı bu bıraz etkılıyo !!
hocam tavsıye etdınız programa gelınce bıraz kafamda soru ısaretlerı var ben 3 gun calısıp 4. gun off verıyorum sızınkıne gore 1 gun calısıp bır gun cardıo yapmam bıraz hacımımı etkılemezmı (tabı yaglı ve gobeklı olmaktan ıyıdır )ben hacım calısıyorum hacım ıcın tavsıye edecegınız bır program varmı ?? fotoma gelınce en yakın zamanda gonderıcem .sımdıden cok tesekkur ederım

insanlar bu samimiyeti yada bu cüreti nerden bulabiliyorlar anlamıyorum..provoke etmeyemi çalışıyordun antrenörmen..

neyse..

dostum freeözgür bende makine mühendisiyim..aslında kendi makineni kendin yap fikrindeydim buaralar..
özel mesajta mail adresimi attım sana..cad çizimlerini ve varsa montaj resimlerini gönderebileceğinden bahsetmişsin..gönderirsen sevinirim..[/quote]

hoca yolladım umarım hosuna gıder ayrıaten ozur bıraz gec oldu ama gorunce deydıgını anlıyacaksın bu arada bu kadar gec kalmamın sebebıtekrar cızmek zorunda kalmam bu arada lat pull down kısmı daha bıtmedı onu da bılhassa daha sonra ılgılenecem pc kardesımın azızlıgıne ugradı o kısım ıcın sızden 1 hafta daha musade herkeze kolay gelsın !!

freeozgur dedi:
Özgür, dar tutuşla ilgili sana bir tüyo vereyim, bende bunu bir dergide okumuştum ve çok faydasını gördüm.
Hareketi öyle bir yapacaksın ki, dirseklerin çok fazla yana açılmayacak, kollarının içi, yani, triceps bölgen, ağırlığı indirirken, kanatlarını süpürecek, türkçeye ancak böyle çevirebildim, bunun anlamı, dirseklerini vücuduna yakın tutmak, bu sayede hareket triceplerini daha iyi vuruyor, bunu denemek için bastığın kiloyu azalatmanı tavsiye ederim, çünkü dirsekleri açtığın zaman, barı dar tutsan bile göğüs devreye giriyor, dirsekleri dar tutmak hareketi çok daha zorlaştırıyor, ama nokta atışı yapmanı sağlıyor ;)

Ben tavsiye ettiginiz sekilde tel kolda dambılla 30-35 kiloyla ( tutuş şeklide ön kol hammer gibi vücuda paralel ) yapıyorum gercekten mükemmel vuruyor triceps i

Hacim olarak ne kadar etkili bilmem ama triceps e güç katmada üstüne yok derim...

Eğer hareket programa dahil edilerek kilo arttıkca gögüs press inde de çok hızlı kilo artışı ilerleme ve nizam katacagını düşünüyorum...Saygılar

Son düzenleme:
arkadaşlar bende başlık accaktım fakat buna benzer arama yerinden böyle bir konu buldum .. bende sizlere 4 ufak soru sormak isterim

1: setler arası dinlenme sürem 30 saniye ile 60 saniye arası
2: bir hareketten diğerine geçis sürem 1 ile 1:30 dk arası
3:toplam günlük çalısmam 45 dk ile 1:30 arası
4: Haftada en az 4 en fazla 5 kere salona gidiyorum

Sizce bu yaptıklarım sağlıklımı ?

Back
Yukarı