enseye press ve dumbell press aynı yeremi vuruyor.Acaba bunlardan biri yerine front raise koysam nasıl olur.Bir de latheral raise'i tek kol çalışsam diğer elde ağırlık sabit dururken daha iyi izole etmiş olurmuyum,sevgiler...
Yazının içinde enseye press ile ilgili bir bölüm var orada da dediğim gibi enseye indiriyorsan türk kemiğinin altına indirmeyeceksin. Öne yaparken böyle bir sorun yok.ya bu military press i enseye yapmak sakatlığa yol açtığını duymuştum o yüzden ben öne indiriyorum doğru mu yapıyorum sizce ?
Geniş tutuş trapezleri çalıştırıyorsa, dar tutuş nereyi çalıştırıyor?ben bunu milos sarcev in eğitim dvd lerinden de izledim arkadaşlar ama zülküf hocamla uygulama dersinde ters düştük...özellikle upright row ing de geniş tutum tüm kursiyer arkadaşlar tarafından hayır sırt ve trapez çalışır die tartışma konusu oldu... ben diorum ki yine dambıl side lat. den teknik olarak pek farkı yoktur ve anterior del. ve side deltoid çalışır.....
konuyu ekleyen arkadaşa teşekkürler![]()
Enseye press haraketini smith machine de drop set şeklinde çalışmanın faydasını gördüğümü düşünüyorum fakat burada değişik bir durum var ağırlığı düşürüp girdiğim drop seti, normalde ağır girdiğim seti Türk kemiği altından çok aşağıya indirmezken bunda tam tersi ve her tekrarda daha yukarıya kaldırarak her tekrarda çok küçük haraketlerden gittikçe büyüterek yapıyorum. Böyle enseye press, yana açış ve arka omuz (incline bench ön omuza yetiyor) şeklinde bi programım var. Düşüncem ise enseye press haraketinin mekaniğinde eklemin ve kasın en güçsüz olduğu pozisyonu yani en aşağıdan ortaya kadar olan kısım düşük ağırlıkla pompalayınca kuvvetlendiğini düşündüm zira ağırlık artırdım ve eklem sızlamaları azaldı. Bu konuda ne dersiniz arkadaşlar?
Beyler 5 kg lık dumbbell lar la omuz başlarını genişletmem mümkün mü?mümkünse ne şekilde çalışmalıyım?
özel bir çaba gostermeden omuzlarımı general omzu gigbi yaptım..
dogustan gelen bir vucud avantajım var ve 1 ayda 7 aylık gelişim gosteriyor buda bana rahat bi durum saglıyor sizce bunun yan etkisi varmı??![]()
tek yan etkisi , forumdaki ömrünün kısalmasına sebep olabilir..