13 Yaş için VG Tavsiyeleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan salih61
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ya valla kaldırma diyenler bu sporun hiçbir şeyini bilmiyorlar eminim kaldırabilirsin istersen sor istediğine... Ama forumdan ilen olsun yani arkadaşların nereden bilecek body yapmadıktan sonra :)
Boyunun 145 cm olması kötü değil o zamanla uzayacaktır bazılarında öyle oluyor bizim okulda çok, ama madem aklına fazla takıldı kesinlikle barfiksin crunch hareketlerinin mekiğin ve şınavın yani kendi ağırlığınla yapacağın egzersizlerin sana hiçbir zararı olmayacaktır kardeş.
Ama yine de sana önerim şudur kaldırmalısın derim. Sırtına yük bindirmediğin sürece ve çok yüklü kaldırmadığın sürece bir şey olmaz.

Benim De yaşım 13 Boyum 1.63 Kilom 53

3 Kg Dambıllarım War

Yaklaşık 1 Senedir Çalışıyorum Arasıra 2-3 günde bir çalışıyorum

İlk Başladıgımda hiç zorlanmadan 8 kere kaldırıp indiriyordum şimdi 30 kere

yapabiliyorum Boyumun Kısaldığını Farketmiyorum Kendime Fazla Yüklenmiyorum

günde 1 set yapıyorum

20 Şınav 20 Mekik 20 Kere Kaldırıp İndiriyorum.

Sanki göğüslerim oldugundan büyük gibi

Beslenmeme Dikkat Ediyorm fakat yağ olabilir . Son zamanlarda Göbeğimde büyüdü biraz :D

Bana Uygun Programı olan warsa söylerse sevinirim şimdiden saolun dumbelllls

Ben kendi programımı vereyim istersen yaşlarımız aynı çünkü.

Bir gün biceps, göğüs çalış ertesi gün triceps, omuz ve her gün barfiks mekik çek. Haftada 2 tatil yap.

Yaşın daha çok küçük bu spor için , bana kalırsa haftada 1er gün arayla bilek ve biceps çalışman yeterli , 15 16 yaşına kadar böyle devam et , o yaşlara gelince bir salona yazılırsın ;)
Ayrıca 1.87 Boy , +80 Kilo :) Sana Bir Öneri , Boksa Başla Hiç Durma :)

arladaşlar bnde 13 yaşındayım boyum 1.65 haftada 2 gün voleybol oynuyorum boy için voleybola başladığımda boyum 1.58 di aradan 4 ay geçti boyum 1.65 oldu devam etmeyi planlıorm fakat vücut için ne yapabilirim

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 10:56 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 10:50 ----------

flood için çok üzgünüm ama bn 15 kg lik kaldırmatkta zorlanmıorm fakat bu boyuma ters etki yapabileceğinden korkuyorum acaba kaç kg lik dumbell ile başlamalıyım ?

Forumda okuyorum. Sen de oku öğrenirsin. Aikido hocam söylüyor. Deneyimlerim var. Mesela okulda bu sporu yapan birçok kişi deve gibi uzuyor. :D

8 Kg dedin yanlış anlamadıysam

Çok ama çok fazla yaşına göre BENCE

arkadaşlar boyum 1.93 :D yaşım ise 16 kilom 65 prfofesyonel basket oynuyorum hocam bana artık bodye baslamamı söledi arkadaşlar body baslarsam boumda kısalma yada uzamayı durdururmu etkilermi ? smididen teşşekürler cvplarınızı bkliyrm

Lütfen cevaplayın kafam çok karışık

Bnde 13 yaşındayım 1.72 boyunda ve 70 kg'yim ve fitness'e başlamak istiyorum sizce evde kendimi fazla yormadan 5 kg'lik dambıllarla çalışmaya başlasam olurmu ayrıca kesintisiz hergün en az 1 km bisiklet sürüyorum cevaplarınız benim için çok önemli olduğunu unutmayın ve bunun için lütfen cevap verin

Yasın daha çok genç yüzme imkanın varsa bol bol yüz derim eger yüzme imkanın yoksa basket,kürek vb takım oyunlarına yönelmeni tavsiye edebilirim.Yaşının keyfini çıkar herşey zamanla olur kendini şartlama sakın dediğim gibi cok gencsin daha.Spor hayatında başarılar dilerim :)

13 14 yaşındaki arkadaşlar sevdiğiniz zevk aldıınız spor ne ise antrenörünüzün yönlendirmesiyle ona destek olacak fitnesi yapın ki bu genelde vücut ağırlığı ile olur. Şnav, mekik, barfiks neden bukadar karizma düşmanı olur ki anlamam Herkesde bir demir eksikliği var heralde bir ucundan tutmayınca rahat edemyolar. Fitness çeşit çeşit, burada her çeşidi için birşeyler söyleyecek uzman var. Sabit fikirli olmayın o kadar.

Dumbell Bench Press 3x8

Dumbell Flyes 3x8

Dumbell Pullover 3x8

Dumbell Curls 3x8

Hammer Curls 3x8

Dumbell Preacher Curls 3x8

Latarel 3x8

Dumbell Lateral Raises 3x8

Lying Dumbell Extensions 3x8

Dumbell French 3x8

One-Arm Dumbell Rows 3x8

Chin-Up (Front) 3x8

Chin-Up (Close) 3x8

Calf 3x8

13 Yasindayim boyum 1,60 kilom 46 bu hareketlerden boyumun ve vucudumun gelişimini etkileyen hareketler hangileridir

Bench press (hareketin isminde 'press' geçiyorsa dikkatli olmalısın)
Lying Dumbell Extensions (nispeten)
Dumbell French (nispeten)

Diğer egzersizlerin boy için bir sorun teşkil edeceğini düşünmüyorum.

Tabi bu liste antrenman programınsa , tekrar sayıları da dahil olmak üzere yanlış bir program. Hemen bu başlıkta kendine uygun bir program bulabilirsin.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 13:54 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 13:40 ----------

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/bodye-erken-ya-ta-ba-t20050p8.html

Abilerim 5 kiloluk dumbell alarakmı yoksa 8 kiloluk 2 dumbellim var onları kaldırarakmı başlamalıyım.Birde Flexor hocamızın yazdığı evde dumbell programı yaşıma uygun olur mu ? (Yaş 13)

Bende şöyle bir sorun var daha önce 4-5 kglik dumbellim olmadı fakat arkadaşlarımda var ve oturdum mu 3*12 rahat yapıyordum kendime almaya karar verince 8 kglik aldım. Şimdi ise şöyle bir sorunum var aşağıda ki hareketler haricinde diğerlerini yapamıyorum.

http://i844.photobucket.com/albums/ab1/bodyforumtr/5.gif

http://i844.photobucket.com/albums/ab1/bodyforumtr/7.gif

http://i844.photobucket.com/albums/ab1/bodyforumtr/1-1.gif

http://i844.photobucket.com/albums/ab1/bodyforumtr/3-1.gif

Back
Yukarı