Bu body building olayını sen sadece şınavdan ibaret sanıyorsun galiba kardeş , ben 15 yaşındayım şınav sadece basit bir antremandan önce hareketi benim için. 5 tane yapıyorum zorlanmadan , zorlasam ben de yaparım o kadar ama gerek yok. kasların yırtılabilir , fazla yapmamanı tavsiye ediyorum
Valla helal olsun .d
nizami çektiğinden eminmisin ?
nizami çektiğinden eminmisin ?
baya kaslı olmalısın yada hareketten çalıyosundur ?
öncelikle tebrik etmek lazım tabiki ama şınav olayı öyle çok da zor birşey değil çünkü bir süre sonra vücut alışıyor pek ağırlık arttırma şansı da olmadığından çok rahat 50-60 tekrar çıkarabiliyorsun ama bunu yapmak çok zor olmadığı gibi çok basit birşey de değil tebrikler tekrar.
Body Building tabi ki şınavdan ibaret değil , ama göğüs kaslarınız geliştirmeniz için güzel bir egzersizdir Şınav.Şınav öyle basit bir hareket değildir.Bence şınavı eğer ki Body Building yapıyorsanız antreman öncesi yapmamalısınız.Fazla çekmeniz kas yırtılması yapmaz bu kendi vücudun ile yapılan bir egzersizdir.Bilinçsiz tavsiyede bulunma bence.Bu body building olayını sen sadece şınavdan ibaret sanıyorsun galiba kardeş , ben 15 yaşındayım şınav sadece basit bir antremandan önce hareketi benim için. 5 tane yapıyorum zorlanmadan , zorlasam ben de yaparım o kadar ama gerek yok. kasların yırtılabilir , fazla yapmamanı tavsiye ediyorum
Evet tek çekiş 70-80 şınav güzel bir performans bu sayıyı artırmaya yönelik çalışmalısın 5 sete bölüp yapabilceğin tekrarları yaparak haftada 3 gün çalışabilirsin.Tek el şınavda 11 iyi.14 Yaşımdayım . Boyum 1.71 Kilom 70 . Tek Seferde 70-80 Şınav Çekebiliyorum . Tek Elimle Çektigimdede 11 Falan . Sizce İyi Miyim ?
Body Building tabi ki şınavdan ibaret değil , ama göğüs kaslarınız geliştirmeniz için güzel bir egzersizdir Şınav.Şınav öyle basit bir hareket değildir.Bence şınavı eğer ki Body Building yapıyorsanız antreman öncesi yapmamalısınız.Fazla çekmeniz kas yırtılması yapmaz bu kendi vücudun ile yapılan bir egzersizdir.Bilinçsiz tavsiyede bulunma bence.
---------- Post added at 19:35 ---------- Previous post was at 19:26 ----------
Evet tek çekiş 70-80 şınav güzel bir performans bu sayıyı artırmaya yönelik çalışmalısın 5 sete bölüp yapabilceğin tekrarları yaparak haftada 3 gün çalışabilirsin.Tek el şınavda 11 iyi.
---------- Post added at 19:39 ---------- Previous post was at 19:35 ----------
Şınav hareketi yaptıkça artar , bu arada şınav hareketinde üstünüze ağırlık alıpta yapabilirsiniz.Ayrıca dostum evde yapabileceğin egzersizler arıyorsan kendi ağırlığınla yapabileceğin egzersizler neler bi araştırmalısın bunlardan program oluşturabilirsin.Eğer barfiks çekebileceğin yer varsa Sırt kaslarınıda geliştirmende yarar vardır.Şınav , Mekik , (Ağırlıksız)Squat , Ters Mekik vbz daha birçok hareket var yapabileceğin bunlardan bir program yaparak evde güzel çalışmalar yapabilirsin neden bunu denemiyorsun dostum.
Mekik yağları eritmez , karın kaslarını geliştirmeni sağlar.Üstüne ağırlık alarak çalışmakta yararlıdır bunuda arada bir yap.Eğer barfiks demirine benzer elinle tamamen kavrıyabildiğin bir yer ise zıplayarak orda çekebilirsin ama görmeden yorum yapıyorum okuldaki çekebileceğin yere onun için bilmiyorum dostum barfiks işini sakatlıycak değilse yap sakatlıycak gibiyse eline zarar veriyorsa çekme barfiks.Birde şınavda şöyle bir olay vardır , 50 şınav çekersin 1dkda , 50 şınav çekersin 5 dk sürer yani şınav çekerken yerde kalma sürende önemlidir.
Göğüs kaslarımı ben sıkınca dokunduğumda sertlik olarak hissedebiliyorum ve sıktığımda aynada görebiliyorum.Alçak olması problem değil ki ben 1.85 im kapı barfiks aletim var benimkide alcak ama zaten ayaklarını arkaya koyucaksın yani dizden aşağısını geriye kaldırıp barfiks çekiceksin.Göğüs kaslarının belirginleşmesi için göğüsünü düzenli olarak çalıştırman ve vücud yağ oranının az olması lazım sadece göğüs kaslarının belirgin olması için değil bütün kaslarının belirginliği için.elime fazla zarar vermıyor . soylemek ıstedıgım demırın alcak olması . sınav olayına gelınce nefese uygun cekıyorum . yukarı cıkarken alıp asagı ınerken verıyorum o yuzden hızlı hızlı deil . asagıdada uzun olmada 1 sn falan kalıyorum . tekrar tesekkurler . bırde sormak ıstedıgım bırsey war . benım goguslerım cok yaglı . gogus kaslarımı sıkmadan dokundugumda yumusak we yukarı falan kaldırablıyorum elımle. sıktıgımda ıse hıcbır sekılde yerınden kımıldatamıyorum . bu gogus kaslarımında oldugunu mu gosterır ?
Göğüs kaslarımı ben sıkınca dokunduğumda sertlik olarak hissedebiliyorum ve sıktığımda aynada görebiliyorum.Alçak olması problem değil ki ben 1.85 im kapı barfiks aletim var benimkide alcak ama zaten ayaklarını arkaya koyucaksın yani dizden aşağısını geriye kaldırıp barfiks çekiceksin.Göğüs kaslarının belirginleşmesi için göğüsünü düzenli olarak çalıştırman ve vücud yağ oranının az olması lazım sadece göğüs kaslarının belirgin olması için değil bütün kaslarının belirginliği için.
nizami şekilde çekiyosan gayet iyi bende 14 yaşındayım nizami şekilde 60 en fazla.