• Değerli Üyemiz

Başlık açmadan önce fotoğraf ekleme kurallarını okumayı unutmayınız!

Unutmayın ki; ancak usulüne uygun eklenen fotoğraflarla ve kendiniz hakkında vereceğiniz detaylı bilgilerle

sağlıklı yorumlar alabilirsiniz. Kurallara uygun açılmış bir başlık çok daha fazla üyenin başlığınızı okumasını ve

yorumlamasını sağlayacaktır.

Fotoğraf ekleme kurallarını okumak için lütfen tıklayınız!

Forum düzenine katkınız ve anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
    BodyForumTR Ekibi

3 yıllık spor ÖNCESİ- SONRASI :)))

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan draft
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Kalfları haftada 2, 2 farklı antreman sistemiyle çalışıyorum.
İlk antreman:
temel prensib çok yüksek ağırlıklar ve maksimum 15 tekrar olacak şekilde. Genelde 15 bile olmuyor. Hareket olarak ta:
leg press te kalf raise(hareketin gerçek adını bilmiyorum) 4 x max tekrar
seated calf raise 4 x max tekrar
2. antreman:
bunda amacım olabildiğince tekrar sayılarını yükseltip kalflara acı çektirmek
hareketler:
standing calf raise 3 x minimum 20 tekrar
10 dakika ip atlama:)

Parmak ucunda saniyede 3-4 vs. ip atlama filan baya iyi gelir kalfa. Seçim güzel olmuş tüm vücut' u da hareket halinde yapıyor.

1 de gelişim şu süreye göre daha iyi olabilirdi vs. yorumları yanlış. Amaç (yağ yakımı, kilo alma, kas yapma vs.), supplement kullanımı yada besinlerle beslenme gibi durumları göz önüne aldıkdan sonra yorum yapılmalı. 3 yılda bundan iyi kas kütleside olabilirdi, daha kuru kaslı bir vücutda olabilirdi yada daha kötü bir vücut olabilirdi. Ancak 3 yıl içinde 1 i yağ yakma yada kilo alma ile uğraşır sonra kas kütlesi kazanmayla diğeri tamamen kas kütlesi için çalışır kilo derdi yoktur yada fit görünüm ister yakaldıkdan sonra korumak için devam eder. Bunlar önemlidir.
Ben vücudunu baya beğendim; Kollar, arka kol filan baya hoşuma gitti.
Ayrıca coğu kişi bacağa önem vermeyip çalışmaz sen onuda çalışıyorsun ki oda bir + bence

yok artık. böyle yorum olmaz.
bi yandan olmaz çünkü adamın şevki kırılır spora.tabiki 3 yıl öncesine baktığımızda bayağı gelişme olmuş.herkes başkalarıyla bir tutmasın birisini.bende evde yaptım 8 ayda staj okul 3 ayımı yemişti.kollarını çok beğendim.

Bacak kaslarım aynı derecede gelişmiş ancak benim ne spor geçmişim ne de vg geçmişim var. Neden acaba? Bacak pozları eklemiştim ancak eksik pozdan dolayı kilitlendi. Buraya koysam o pozları sorun yaratır mı? Eğer yaratmazsa yorum alabilmek isterim.

bişeylerin farkına varıp, sonrada "yeter artık" deyip toparlanma moduna geçmek güzel bi duygu. Bende yaşadım aynısını seni tebrik ederim :)

draft tebrik ederim süper bi değişim olmuş helal olsun göğüslerde iyi duruyo ben bi orantısızllık göremedim yorumlarda geçmiş vücut çok iyi böyle devam et :) triceps de baya gelişmiş helal olsun

Dostum cidden helal olsun (: Bende şuan 15 yaşında sayılırım ( 2 ay sonra 15e giricem ) boyum 1.70 sen spordan sonrada 10cm boy atmışsın. Benim boy uzamam durur diye body çalışamlıyorum .s Hafiftan başlayıp çalışıcam bu fotoğrafları gördükten sonra (:

3 yıl naturel olarak daha iyisi çok zor yapılır bu bakımdan tebrik ederim draft'ı. bu hızla devam ederse bi 3 yıl sonra mükemmel bir vücudu olur ki 3 yıl sonra daha 22 yaşında olacak. tebrikler draft.

Tebrikler ''Draft''. Yağları yakarken neler yaptığın hakkında bilgi verir misin :)

draft, sanırım Snapshots başlığında görmüştüm fotoğrafını ama Before-After olarak ilk kez gördüm. Gerçekten çok başarılı bir gelişim olmuş. Kürsüz 3 yıl için bundan daha iyisi olamazdı sanırım. Tek eleştirim Squat'ta yeterince çökmüyorsun:)

Evet bu squat videosu eski. bu videoyu çekerken sol dizimde ağrı vardı o nedenle tam eğilmiyordum. Ertesi günü doktora gittim dizimde sıvı eksilmesi olmuş:) 2 ay squat yapmayı bırakmıştım:)

Konu aslında güzel zamanda hortlatılmış

29.11.2010

Tam 1 yıl geçmiş aradan...

4. yılınızı kutlar başarılarınızın devamını dilerim sayın draft :)

Vücut genel olarak çok başarılı gözüküyor...

Bir tek bana göğüslerde biraz orantısızlık varmış gibi geldi. Belki resimlerden kaynaklanıyordur. -Özellikle ilk resimde sol göğüs sağ ğöğüse göre biraz fazla gelişmiş gibi geldi bana.-

Bunun dışında çok güzel bir çalışma çıkarmışsınız sizi tebrik ederim :)

Spor hayatınızda başarılar ..:)

Yılbaşında 4. yılımın resimlerinide ekleyeceğim:) Tabii 3.yıldan sonra biraz platoya yakalandım ama olsun:) Bu resimlerden sonra ağır deadliftlere başladım. Arada bir crossfit ve powerlifting antremanları yaptım. Bir ara amerikan futbolu antremanlarına katılıyordum:)

• Like
Reactions: Azi
gaza vermek istemem ama iyi bir gelişim hatta süper :D

şu ilk resımde kanatlar dikkatimi çekti :D

bende sızın gıbı bır süreçten gecıyorum baslarken 97 kg sımdı 74 kg 1 sene gectı aradan sıra kas yapmakta

Back
Yukarı