125-130 gr hayvansal protein var. bitkisel proteinleri saymamak lazım bence. Protein düşük, karbo çok gibi geldi bana ama formuna baktığımızda hiç de öyle düşük protein alıyor gibi görünmüyor. Yalnız 60 gr. Funny Fittness Club nedir onu bilmiyorum hesaba dahil etmedim o yüzden.[DOUBLEPOST=1424087237][/DOUBLEPOST]Ben kendiminkini paylaşayım.
Sabah 6 - bir ölçek whey
sabah 9 - 5 yumurta peynir zeytin maydonoz
ara ögün 11 - 100gr yulaf ezmesi+ 60gr funny fitness club+ 300ml süt
öğlen 13 - kepekli makarna + ton balığı
öğlen 15 - meyve
idmandan 30dk önce bcaa
türk kahvesi + aspirin (aspirinden önce isteksizlik idman anından bitkinlik oluyordu aspirin alımından sonra nefesim kesilmemeye basladı,zaten günde 1 tablet aspirin alınması öneriliyor spor yapılmasabile)
sonrasında salona gidiyorum.
16,30 salondan çıkış 1ölçek whey + glut
18,00 makarna yada bulgur + yoğurt + tavugun herhangi bir parçası o an ne denk gelirse
20,00 kuru yemiş
yatarken zma alıyorum
Valla sağlam gitmişsin 5,5 ayda helal olsun. Kol programının etki sonucunu takipteyiz.Bacak ve kol idmanı en sevdiğim idmanlar. Squat dediğiniz gibi bacakları mahvediyor ve gerçekten insana yoğun çalıştığı hissi veriyor. Çok ağır giremiyorum;
1. set 12 tekrar : 20 kg.
2. set 10 tekrar : 35 kg.
3. set 8 tekrar : 45 kg.
4. set 6 tekrar : 55 kg.
5. set 15 tekrar : 20 kg.
şeklinde bitiriyorum. Barbel demiri hariç kg. bunlar. Ama beni mahvediyor. Bunun yanında bacak günü toplamda 8 ayrı hareket yapıyorum. Çarşamba günleri bacak günüm ve bugün hala bacaklarım ağrıyor.
Bu sporda daha yeniyim ama şunu farkettim ki, squat, deadlift ve bench press bana göre olmazsa olmazlar.
Umarım sağlık yönünden bir sorun yaşamayız da ALLAH uzun süre bu sporu yapmayı nasip eder. Bende burda izninizle bir iki resim paylaşayım dostlar.
Spora başlamaya karar verdiğim gün 96 Kg. 183 boy. görüldüğü gibi baya yağlı bir vücut ve yağların büyük bölümü göbek bölgesinde toplanmış vaziyette. Boyum uzun olduğu için bu durum hiç hoş görünmüyordu ve bu baskı yüzünden kambur bir görüntüm vardı :
![]()
Bu aşağıda ki resim de son halim, yani 5,5 ay geçmiş hali. Duruş bozukluğum düzelmiş ve gerçek boyum olan 186 cm e yükselmişim. Yani 3 cm. fark etmiş ve şuan 84 Kg. dayım. Hala yağ oranım fazla, ölçüm sonuçlarıma göre yağ oranım % 16,4 şuan.
Hem yağ yakıp hem kas kazanmak gerçekten zor, bu ölçüyü iyi ayarlamak zor, ne kadar yediğine içtiğine dikkat etsen de kas kütlesi kazanacaksan illaki yağ alabiliyorsun. Bu yüzden sürekli gramajlarla oynamaya başladım. Son ölçümlerim de mesela 600 gram kas kütlesi almışım 400 gram yağ almışım. Kas iyi ama yağ almak hiç hoşuma gitmedi mesela, artık zamanla yakarız yağları inşallah.
5.5 ay şuan ki halim. iyi kötü yorumda bulunan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
![]()
Eyvallah Balboa kardeş güzel açıkladın[DOUBLEPOST=1424089038][/DOUBLEPOST]olumlu eleştiri olarak kabul edin lütfen ama öyle 30 yaş 45 yaş arası çokta yaşlı sayılmaz hemen havaya girmeyin30-35 yaş arası eğer sporcuysanız bildiğin genç oluyorsunuz sporcu adam 40-45 yaşlarındada güçlü dinamik olabilir bakın terminatör 2 filminde arnold 44 yaşındaydı rambo 3 filminde sylvester 42 hepside ikiside nice 20 yaşında delikanlığı cebinden çıkartacak güçteydi ama 30 yaşından sonra sorun yaştan çok aile kurmak çoluk çocuk ve mesai derken spora zaman ayırmak işi zorlaştırıyor e tabi masraflarda sorumlulukta atıyor ama onca işin arasında düzenli beslenip spor yapan insanları tebrik etmek gerekir öyle belli yaştan sonra spor yapılmaz diye saçma cümle kurmaktansa
Doğum günün kutlu olsun Mesut bey, kusura bakmayın geç gördüm. Allah hayırlı uzun ömürler versin sevdiklerinizle inşallah[DOUBLEPOST=1424089931][/DOUBLEPOST]Arkadaşlar yaz girmeden mart ayı ortalarında definisyona başlayacağım. bunun için ebay dan yohimbine 100 kapsül getirttim. Doğal bir içeriği var. Yohimbine ya da yohimbe ağacından elde edilen bir extract. mayıs ortası başlayacağım kullanmaya, haziran ortası bitiririm. 1 ayda 100 kapsül yani. deneyen varsa sonuçlarını yazabilir mi? ben ilk kez kullanıcambugün 35 yaşına bastım arkadaşlaryolun yarısı
doğumgünümde salona gidip ağırlıkların canına okuyacağım inşallah
![]()
Arkadaşlar mümkün olduğu kadar gelişiminizide,kilo alımınızıda,kilo veriminizide doğal olarak yapmaya çalışın,bunu kullanıcak olduğunuz suplementlerin zararlı olduğu için değil paranızın cebinizde kalmasını istediğim için.Suplementlerden aldığınız verim benim gözümde %2-5 arasıdır ki oda intensiv olarak antremanlarınızı yaparsanız.Sıkı bir antreman yapıyorsanızda sadece antreman günlerinde antreman sonrası whey,olursa birde creatin.Aşağıda resimdeki suplementler benim kullandıklarım bir okadarda bitince kutularını attığım vardır.Kutular boş,1 yıldır suplement nerdeyse kullanmıyorum,fark da gelişimde aynı diyorum,boşuna para vermişim.O yüzden diyorumki suplemente vereceğiniz parayı çoluğunuzla çocuğunuzla eşinizle yiyin diyorum.Eyvallah Balboa kardeş güzel açıkladın[DOUBLEPOST=1424089038][/DOUBLEPOST]
Doğum günün kutlu olsun Mesut bey, kusura bakmayın geç gördüm. Allah hayırlı uzun ömürler versin sevdiklerinizle inşallah[DOUBLEPOST=1424089931][/DOUBLEPOST]Arkadaşlar yaz girmeden mart ayı ortalarında definisyona başlayacağım. bunun için ebay dan yohimbine 100 kapsül getirttim. Doğal bir içeriği var. Yohimbine ya da yohimbe ağacından elde edilen bir extract. mayıs ortası başlayacağım kullanmaya, haziran ortası bitiririm. 1 ayda 100 kapsül yani. deneyen varsa sonuçlarını yazabilir mi? ben ilk kez kullanıcam
Eyvallah Balboa kardeş güzel açıkladın[DOUBLEPOST=1424089038][/DOUBLEPOST]
Doğum günün kutlu olsun Mesut bey, kusura bakmayın geç gördüm. Allah hayırlı uzun ömürler versin sevdiklerinizle inşallah[DOUBLEPOST=1424089931][/DOUBLEPOST]Arkadaşlar yaz girmeden mart ayı ortalarında definisyona başlayacağım. bunun için ebay dan yohimbine 100 kapsül getirttim. Doğal bir içeriği var. Yohimbine ya da yohimbe ağacından elde edilen bir extract. mayıs ortası başlayacağım kullanmaya, haziran ortası bitiririm. 1 ayda 100 kapsül yani. deneyen varsa sonuçlarını yazabilir mi? ben ilk kez kullanıcam
orası öyle zaten çoğu supplementti prolar bile kullanmıyor direk steroid kullanıyorlar demek ki o kadar mucize ürünler değilmiş 20 yaş altı olsak bile ülkemizde bu sporda gelinecek nokta belli ne mr olympia yarışmacısı olabiliriz nede aksiyon starı para her türlü boşa giderArkadaşlar mümkün olduğu kadar gelişiminizide,kilo alımınızıda,kilo veriminizide doğal olarak yapmaya çalışın,bunu kullanıcak olduğunuz suplementlerin zararlı olduğu için değil paranızın cebinizde kalmasını istediğim için.Suplementlerden aldığınız verim benim gözümde %2-5 arasıdır ki oda intensiv olarak antremanlarınızı yaparsanız.Sıkı bir antreman yapıyorsanızda sadece antreman günlerinde antreman sonrası whey,olursa birde creatin.Aşağıda resimdeki suplementler benim kullandıklarım bir okadarda bitince kutularını attığım vardır.Kutular boş,1 yıldır suplement nerdeyse kullanmıyorum,fark da gelişimde aynı diyorum,boşuna para vermişim.O yüzden diyorumki suplemente vereceğiniz parayı çoluğunuzla çocuğunuzla eşinizle yiyin diyorum.
Sonuç olarak bu sporu bu yaştan sonra birçoğumuz keyf için yapıyoruz,bir yarışımız,bir iddiamız yok,tadını çıkarın,paranızda cebinizde kalsın.
Abi sen ciddi supplement kullanmışsın zamanındaArkadaşlar mümkün olduğu kadar gelişiminizide,kilo alımınızıda,kilo veriminizide doğal olarak yapmaya çalışın,bunu kullanıcak olduğunuz suplementlerin zararlı olduğu için değil paranızın cebinizde kalmasını istediğim için.Suplementlerden aldığınız verim benim gözümde %2-5 arasıdır ki oda intensiv olarak antremanlarınızı yaparsanız.Sıkı bir antreman yapıyorsanızda sadece antreman günlerinde antreman sonrası whey,olursa birde creatin.Aşağıda resimdeki suplementler benim kullandıklarım bir okadarda bitince kutularını attığım vardır.Kutular boş,1 yıldır suplement nerdeyse kullanmıyorum,fark da gelişimde aynı diyorum,boşuna para vermişim.O yüzden diyorumki suplemente vereceğiniz parayı çoluğunuzla çocuğunuzla eşinizle yiyin diyorum.
Sonuç olarak bu sporu bu yaştan sonra birçoğumuz keyf için yapıyoruz,bir yarışımız,bir iddiamız yok,tadını çıkarın,paranızda cebinizde kalsın.
O gördüklerin tüm kullandıklarım bile değil,isteyen imkanı olan tabiki deneyebilir kullanabilir ama sonuç benim yazdığım gibi olucaktır yada hertürlü gelişim oooooo şu suplementle şöyle böyle geliştim gibi bir düşünce oluşucaktır.aşırısına yazık diyorum gerçekten yazık.şu an imkanım olduğu halde kullanmıyorum.Abi sen ciddi supplement kullanmışsın zamanındaÇok haklısın ama almadan da edemiyoruz. Bi ümit var içimizde hep. Çok para vermedim. Kargo bedava Singapur dan geldi. Fiyatı da 36 TL. resim atıcam şimdi yohimbine in[DOUBLEPOST=1424095437][/DOUBLEPOST]neden resim yükleyemiyorum
millet yaş75 yolun yarısı diye boy boy reklam verip ürün satıyo internet alemlerinde.bugün 35 yaşına bastım arkadaşlaryolun yarısı
doğumgünümde salona gidip ağırlıkların canına okuyacağım inşallah
![]()
O gördüklerin tüm kullandıklarım bile değil,isteyen imkanı olan tabiki deneyebilir kullanabilir ama sonuç benim yazdığım gibi olucaktır yada hertürlü gelişim oooooo şu suplementle şöyle böyle geliştim gibi bir düşünce oluşucaktır.aşırısına yazık diyorum gerçekten yazık.şu an imkanım olduğu halde kullanmıyorum.
İmkanları kısıtlı,suplement alamayan arkadaşlarda takmasınlar kafalarına çok şey kaybetmiş sayılmazlar.
Kadayıf iiydiHerkese selamlar
Bende 37 yaşındayım
7 sene önce 4-5 ay yapıp bıraktığım hep aklımın kıyısında olan spora geri dönüş yaptım.
O zaman 4-5 ayda kilo almak için bu spora girmiştim kısa sürede çok aşama kaydetmiştim.
Şimdiki dönüşüm sporu bıraktıktan sonra bu 7 sene içinde yoğun kullandığım alkolden kurtulmak içindi
Şu an başlayalı 3 ay 10 gün oluyor sadece 2 kere sosyal ortam gereği alkol aldım
5 on + 2 gün off şeklinde çalışıyorum , düzenli bir beslenme düzeni oturttum , whey amino ve cretain alıyorum supplement olarak.
İlk başladığımda 10 kg +olimpik bar + 10 kg bench yapıp umutsuz durumdayken , geçen hafta yardımsız 30+olimpik bar+30 seviyesine geldim
Amacım 7 sene önce acaba devam etseydim vücudum nereye gelirdi sorusunun cevabını bulmak , sonrada şu anki tempoda olmasada 55-60 yaşına kadar devamlı bu sporu yapmak.
Tüm kadayıflara iyi antremanlar![]()
Yazdığın saatler çokda erken saatler değil,antreman için uygun olabilşcek saatler diyebiliriz.Dikkat etmrn gereken tek şey;eğer sabah 7-8 gibi kahvaltı yapıyorsan sorun olmaz,ama kalkar kalkmaz antremana gidersen fazla bişiy yemeden gitmen iyi olur,kahvaltının hemen ardından yapacağın antreman performansını olumsuz etkilicektir.Ben sabah antremanlarında erken kalkamıyorum sadece bir elma yada portakal yiyerek antremanımı yapıyorum,kkahvaltımı antreman sonrasına bırakıyorum.arkadaslar hic sabah erken saatte antrenmanin olumsuz etkilerini arastiran oldumu? Ben isim geregi haftada bir gun saat 09.30-10.
00 arasi antrenman yapmayi dusunnuyorum. Gerci bir kac kez deneyip gozlemlicem bakalim nasil olcak.
Bugun gogus-arkakol idmani yaptim toplam sekiz hareket. Ben haftasonu iki gun off verince p.tesi gunundeki idmanim zor geciyor genelde zor toparlaniyom idmanda.
U8816 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
Bekci kesinlikle haklisin. Forumda dunya kadar genc insan var protein tozunun mucize kas gelistirici birsey olduguna inanan. Acikcasi hepimiz oyle degilmiydik. Spor sonrasi 1 olcekten fazlasi gerekli degil ben de emin oldum buna. Fazlasi bisey degistirmiyor. Beslenme yetersizse hicbirsey olmuyor malesef. Ama ben arjinin in faydasini gordum. Creatin den verim almadim mesela. Glutamine de boş gibi geldi. Ama spor oncesi preworkout olarak sert bir kahve ya da sade nescafe. Ben hayatimda boyle bisey gormedim. Denemeyen varsa denesin. Yorulmak yok. O kadar guclu giriyosunuz ki idmanlara anlatamam. Zaten forumdan okumustum bunu. Yaklasik 2 aydir deniyorum. Bir de arkadaslarin dedigi gibi asprin de alan var kahveyle ama ona bisey diyemeyecegim. Sonucta asetil salisilik asit iceriginin kan sulandirici etkisi var. Bi terslik olabilir asprin konusunda. Yohimbine i arastirin arkadaslar. Ciddi yag yakici etkisi oldugunu okudum. Deri altinda kalan inatci yag tabakalarini atmada iyi oldugu soyleniyor. Dedigim gibi kullanan ve sonuc goren varsa yazsin lutfen[DOUBLEPOST=1424114607][/DOUBLEPOST]O gördüklerin tüm kullandıklarım bile değil,isteyen imkanı olan tabiki deneyebilir kullanabilir ama sonuç benim yazdığım gibi olucaktır yada hertürlü gelişim oooooo şu suplementle şöyle böyle geliştim gibi bir düşünce oluşucaktır.aşırısına yazık diyorum gerçekten yazık.şu an imkanım olduğu halde kullanmıyorum.
İmkanları kısıtlı,suplement alamayan arkadaşlarda takmasınlar kafalarına çok şey kaybetmiş sayılmazlar.
Ali bey tribulus denemedim. Libido yu nasil etkiliyor? Bildigim kadariyla lh seviyesini yukseltip serbest testo miktarini artirmada etkili. Sen nasil faydasini gordun[DOUBLEPOST=1424115333][/DOUBLEPOST]Pre workout aliyodum kutu bitince biakicam.kullanmayinca halsizlik yapiyor.kreatini biraktim.wheyde kararsizim,tribulusta iyi sonuc aldim.sigarayi kesinn birakicam
Bekci, sabah ac karnina kardiyo hakkinda ne dusunuyorsun. Motivasyonunun dusmesine kadar oldukca iyi yol katetmistin. Bu konuda hepimizden cok tecrubelisin. Napmamiz lazim olculerden cok dusmeden yag yakmak iciYazdığın saatler çokda erken saatler değil,antreman için uygun olabilşcek saatler diyebiliriz.Dikkat etmrn gereken tek şey;eğer sabah 7-8 gibi kahvaltı yapıyorsan sorun olmaz,ama kalkar kalkmaz antremana gidersen fazla bişiy yemeden gitmen iyi olur,kahvaltının hemen ardından yapacağın antreman performansını olumsuz etkilicektir.Ben sabah antremanlarında erken kalkamıyorum sadece bir elma yada portakal yiyerek antremanımı yapıyorum,kkahvaltımı antreman sonrasına bırakıyorum.