fırsat bulursam bi ara bende foto atarım
Sayın mod. resim bekliyoruz

[DOUBLEPOST=1424249615][/DOUBLEPOST]
Benim 3 ay bitti 4. ayımdayım
boy 1,81 kilo 85-86 arası
Spora başladığım zamanki kilomla şu anki kilom aynı
3 ayda kollarım 34 den 39 a çıktı ve çokyağlı biçimde değil kollarım damar falan belli oluyor
Göğüste keza 8 cm e yakın büyüdü
Belimde 4-5 cm inceldi 100 den 95 lere düştü
Yaklaşık 15 gündür kollarda ölçü bazında gelişme durdu ama kaldırabildiğim kilolar yavaş yavaş artmaya devam ediyor
Belim 95 cm yağ oranım herhalde %17-19 falandır
Büyüme için kilo alıp almamakta çok kararsız durumdayım zira mayıs başı gibi definasyona girip beli 85 e çekme düşüncemde vardı.
Ama ufalırım diye korkuyorum amacım çokçok defineden ziyade hacimli bir vucut ,acaba bu yazı pas geçip bulka devammı etsem.
Çabuk kilo verebilen yapım var ne tavsiye edersiniz???
7 sene önce kilo almak amaçlı başladığımda 4 ayda hem kilo alıp hem hacimlenebilmiştim ama şimdi yaş ilerledi
Aşağıda 7 sene önceki before after resimlerim var
@
asrin78 geldiğin nokta bence gayet iyi. Ancak 39 cm kolla definisyona girersen belki estetik olur ancak amacın hacim kazanmaksa bence de bu yazı pas geçmen daha iyi olacaktır. Clean bulk ile fazla yağlanmadan büyüyebilirsin. Ben 3 senedir ilk kez bu nisanda definisyona başlayacağım. 3 yıldır hacim için çalışıyordum. Çalışma anlamında bişey değiştirmeyeceğim. Yine hipertrofi ağırlıklı olacak yani. Yüksek ağırlık, 3 ya da 4 set ve maksimum 8-10 tekrar. Sadece ilave olarak sabah kardiyosu ve beslenme şeklimi değiştireceğim. Şu anki makrolarımda hayvansal protein 200-220 gr., 300-350 gr. kompleks karbonhidrat ve 100 gr. civarı yağ alıyorum (büyük oranda çiğ badem ve çiğ yer fıstığı). Definisyonda proteini 250 ye, karbonhidratı maksimum 150-200 aralığına ve yağ aynı 90-100 gr. olarak ayarlamaya çalışacağım. Çabuk kilo veriyorsan ki bu bir anlamda iyi, bulktan çekinme. yağlanmayı da çok dert etme.[DOUBLEPOST=1424250518][/DOUBLEPOST]Bu arada ben beslenme programımı paylaşmadım. Yazayım.
KAHVALTI (saat 7:00) :
8 tam haşlanmış yumurta, 70 gr. lifalif yulaf ezmesi 250 ml süt ile birlikte, 2 adet büyük boy muz, 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi, şekersiz çay ve çavdar ya da tam buğday ekmeğinden yapılmış 1 adet kaşarlı tost (üzerine yağ sürülmemiş) ya da 2-3 dilim tam buğday ekmeği, peynir ve zeytin.
ARA ÖĞÜN (SAAT 10:30) :
2 dilim tam buğday ekmeğinden yapılmış kaşarlı sandviç, badem ya da yer fıstığı (çiğ)
ÖĞLE (saat:12:30) :
250 gr. ızgara balık, ya da 2 büyük boy ton balığı, ya da 200 gr tavuk veya kırmızı et (haşlanmış ya da ızgara), bulgur veya pirinç pilavı 1 kase, yoğurt 1 kase, çavdar ekmeği 2 dilim. yanında 1 kase salata.
ARA ÖĞÜN (saat : 16:00 bu öğünü spor olduğu günler yapıyorum of günlerde sadece bu öğünde 1 ölçek protein tozu)
1 ölçek protein tozu (on - of dahil hergün), 2 dilim tam buğday ekmeğinden yapılmış kaşarlı sandviç, badem ya da yer fıstığı (sadece on günlerde)
AKŞAM (saat:19:30) :
250 gr et/tavuk ya da balık, 1 kase yoğurt, 1 dilim çavdar ekmeği ve varsa salata.
Haftaiçi spor günlerim salı - perşembe, haftasonu cumartesi ve pazar.
Hafta içi on günlerde akşam yemeğini yemeden saat 16:00 da ki ara öğünde aldığım karb ve proteinle saat 19:00 da başlıyorum spora, akşam yemeğini saat 21:30 - 22:00 arası yiyorum. Bu saatlerde ise sadece yoğurt ve 250 gr. lık et/balık vs. yiyorum. ekmek yok.
Tabiki her antrenmandan yarım saat önce arjinin (likit) ve antrenmana başlamadan hemen önce kahve ya da nescafe, antrenman sonrası 1 ölçek hydrolize whey. yatmadan önce de 300-400 ml süt içiyordum, artık içmiyorum.