• Değerli Üyemiz

Başlık açmadan önce fotoğraf ekleme kurallarını okumayı unutmayınız!

Unutmayın ki; ancak usulüne uygun eklenen fotoğraflarla ve kendiniz hakkında vereceğiniz detaylı bilgilerle

sağlıklı yorumlar alabilirsiniz. Kurallara uygun açılmış bir başlık çok daha fazla üyenin başlığınızı okumasını ve

yorumlamasını sağlayacaktır.

Fotoğraf ekleme kurallarını okumak için lütfen tıklayınız!

Forum düzenine katkınız ve anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
    BodyForumTR Ekibi

4 aylık çalışma öncesi ve sonrası.....

4 aylık bir geçmişim var ve uzun yıllar bu spora devam etmeyi hedefliyorum,belki biraz erken ama ilk yorumlarınızı alarak kendi eksiklerimi öğrenmek istiyorum lütfen yorumlarınızı eksik etmeyin saygıdeger forum sakinleri.
ilk 3 foto spora başlamadan önceki fotolar digerleri en son resimlerim
bunlarda ilk ve son ölçülerim

Gogus:104 -107
Kol: 33- 36
bel: 83- 83
Bacak:59-57,5
Kg:71- 74
Boy:1.80

Eklentiler

• DSC02117.jpg
    DSC02117.jpg
    82,5 KB · Görüntüleme: 719
  • DSC02118.jpg
    DSC02118.jpg
    84,9 KB · Görüntüleme: 699
  • DSC02119.jpg
    DSC02119.jpg
    88,5 KB · Görüntüleme: 603
  • PICT0543.jpg
    PICT0543.jpg
    49,2 KB · Görüntüleme: 768
  • PICT0544.jpg
    PICT0544.jpg
    51,9 KB · Görüntüleme: 631
  • PICT0546.jpg
    PICT0546.jpg
    44,6 KB · Görüntüleme: 727
  • PICT0550.jpg
    PICT0550.jpg
    48,1 KB · Görüntüleme: 654
  • PICT0556.jpg
    PICT0556.jpg
    53,9 KB · Görüntüleme: 707
  • PICT0554.jpg
    PICT0554.jpg
    70,7 KB · Görüntüleme: 705
  • PICT0552.jpg
    PICT0552.jpg
    45,7 KB · Görüntüleme: 646
Kol 36dan büyük gibi geldi, ilk defa rast geldigim için yazmak istedim genelde tam tersi oluyor insanlar fazla fazla yazdiklari icin.

Trapez, kollar ve omuzda oldukça olumlu gelişme kaydetmişsin tebrik ederim buralarda aynen devam etbence... Ancak gögüs ve sırt için aynı şeyleri pek göremedim (belki de ilk fotoğrafın göğüs hakkında pek bilgi vermemesinden) bence göğüs ve sırta biraz daha yüklenmelisin. Bu arada bacaklar da vücudumuzdaki en büyük kaslar olması nedeniyle çalışıldığı zaman vücudun gelişimine en büyük katkıyı yapar. Bacak fotoğrafı olmadığından tahminen çalışmadığını düşünerek çalışmalarına bacağı da eklemeni öneririm. Kolay gelsin

Son düzenleme:
Trapez, kollar ve omuzda oldukça olumlu gelişme kaydetmişsin tebrik ederim buralarda aynen devam etbence... Ancak gögüs ve sırt için aynı şeyleri pek göremedim (belki de ilk fotoğrafın göğüs hakkında pek bilgi vermemesinden) bence göğüs ve sırta biraz daha yüklenmelisin. Bu arada bacaklar da vücudumuzdaki en büyük kaslar olması nedeniyle çalışıldığı zaman vücudun gelişimine en büyük katkıyı yapar. Bacak fotoğrafı olmadığından tahminen çalışmadığını düşünerek çalışmalarına bacağı da eklemeni öneririm. Kolay gelsin

Gögüs için çok çalışıyorum ama bir türlü rayına oturtamadım,sırt içinse başka bir konuda programımı vermiştim diğer arkadaslar hafif oldugunu söylemişti şimdi baya sıkı çalışıyorum.Bacak en çok basmayı sevdiğim bölgedir heleki basarken akan o ter benı dahada güçlendiriyo,resimlerini koyamadım 10 hakkımı doldurmusum ama aksam koyarım..

iyi baslangıc benim 4.5 ay oldu hemen hemen aynı olculere sahibiz ama benım boy biraz daha uzun oldugu icin senın vücudun kadar iyi durmuyor benimki :) biraz daha karına agırlık verirsen baklavalar sana yakısacaktır :)

Evet uzun boylu olunca diğer kısa boylara göre daha fazla çıkarman gerekıyorkı iyi gözüksün kısalara göre bi dezavantajımız bu diye inanıyorum.
karın antremanlarını 2 antremanda bir yapıyorum. mekik,twist,çakı.ve dumbella yanlara eğilme karın antremanlarım

Gayet güzel. Ek besin kullandınızmı protein tozu vs. ve kol programınız nasıl?

Forumda arastırarak ılk 5 -6 ay ıcın kullanmamam gerektıgını ogrendım beslenmeme elımden geldıgınce dıkkat edıyorum ama bu program sonrası alacagım yazda gelıyor malum yazın pek fazla seyler yenmıyor.

Kol programım
Standing z barbell curl
seated scat dumbell curl
standing dumbell alternatif cur

Kıvrık bir calvicula kemiğine sahip olma nedeniyle omuzun dar kalmış genetik olarak dar omuzlara tavsiye beli ince tutmalarıdır.

2.Olarak değişken kasa sahipsin kas kastığında kendini gösterebilmekte

son olarak sırt eksiğin var buda diğer bölgelerin gelişimini etkileyecektir önerim sırt kısmına yönelmen özellikle d.row ve barfiks hareketinde programına yer vermelisin.

Kıvrık bir calvicula kemiğine sahip olma nedeniyle omuzun dar kalmış genetik olarak dar omuzlara tavsiye beli ince tutmalarıdır.

2.Olarak değişken kasa sahipsin kas kastığında kendini gösterebilmekte

son olarak sırt eksiğin var buda diğer bölgelerin gelişimini etkileyecektir önerim sırt kısmına yönelmen özellikle d.row ve barfiks hareketinde programına yer vermelisin.

hocam anladıgım kadarıyla beli inceltecegim elimden geldigince karın çalışıyorum ama 4 ayda 83 den aşagı düşmedi,hocama sordugumda bunun normal oldugunu söylemişti bunun için ne önerirsiniz,değişken kaslar için pek yapabilecegim birşey yok galiba sadece sıkı çalışmak

ilk 3 sırt programım böyleydi hocam şuan 3.prgramı kullanıyorum sizce ilk 3 programın hakkını verememişmiyim?

[FONT=&quot]1.prg
[/FONT]
[FONT=&quot]Lat Pull Mach.
Seated rowing mach.
Long Pull mach.
[/FONT]
2.prg.
close grip pull down
one arm dumbell rowing
seated rowing mach.

3.prg
wide grip chin
lat pull mach.
bent ower barbell rowing
long pull mach.
serratus extension

d.row dumbell rowing dimi hocam

yazdıgınız program ilk başladıgım program hocam şuan 3.programım bitsin tekrar ona dönüş yapacagım

Son düzenleme:

peki hocam bel için ne önerirsiniz? yaptiğım karın antremanı mekik,çakı,twist ve dumbella yanlara eğilme ama 4 aydır belde incelme yok

Son düzenleme:
Bolgesel zayiflama diye bir sey olmadigi icin ve erkeklerde yaglar en son karin bolgesinden gittigi icin ince bir belin sirri olarak geriye bir tek dusuk bir yag oranina ulasmak kaliyor. Yag yakma ile ilgili forumda bir cok baslik var, ozellikle masteer'in konusunu okumanizi tavsiye ederim. Bunun disinda biraz daha kutle kazanip definisyona ileride girerseniz daha iyi bir goruntu elde edeceginizi dusunuyorum.

Bir de karin calisirken oblique'lere fazla yuklenemenin faydasi yok, tam tersi beliniz daha kalin dahi durabilir agirliklarla calisirsaniz.

benimde omuz yapım dardır ve hatta düşüktü özellikle orta ve lise yıllarında beni hep güreşçi zannederlerdi o yıllara ait fotoğrafım yok görseniz değişime şaşarsınız bence asıl önemli olan şey senin kafandaki model realiteden uzaklaşçam biraz ama duvarda yazmıyor her kural meşhur hikaye adamın biri inanılmaz ölçülerde kamburmuş işe giderken yolunun üzerindeki dik ve gürbüz heykelin önünde hergün durur onu seyredermiş yıllar ca böyle devam etmiş epey sonra bi bakmışki adam kamburundan eser kalmamış çünkü modellediği heykele benzemiş benim hergün kendime sorduğum bi sorudur neyi ve nekadar çok istiyorsun

Bolgesel zayiflama diye bir sey olmadigi icin ve erkeklerde yaglar en son karin bolgesinden gittigi icin ince bir belin sirri olarak geriye bir tek dusuk bir yag oranina ulasmak kaliyor. Yag yakma ile ilgili forumda bir cok baslik var, ozellikle masteer'in konusunu okumanizi tavsiye ederim. Bunun disinda biraz daha kutle kazanip definisyona ileride girerseniz daha iyi bir goruntu elde edeceginizi dusunuyorum.

Bir de karin calisirken oblique'lere fazla yuklenemenin faydasi yok, tam tersi beliniz daha kalin dahi durabilir agirliklarla calisirsaniz.

bölgesel olarak yağ yakma diye birşey olmadığını biliyorum,hani karın egzersizlerine ek olarak daha fazla bel için neler yapılabilir diye sormustum.Obliquelere fazla yüklenmiyorum az ağırlık çok tekrar çalışıyorum yoksa dediğin gibi kalınlaşma olabilir..

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 20:28 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 20:25 ----------

benimde omuz yapım dardır ve hatta düşüktü özellikle orta ve lise yıllarında beni hep güreşçi zannederlerdi o yıllara ait fotoğrafım yok görseniz değişime şaşarsınız bence asıl önemli olan şey senin kafandaki model realiteden uzaklaşçam biraz ama duvarda yazmıyor her kural meşhur hikaye adamın biri inanılmaz ölçülerde kamburmuş işe giderken yolunun üzerindeki dik ve gürbüz heykelin önünde hergün durur onu seyredermiş yıllar ca böyle devam etmiş epey sonra bi bakmışki adam kamburundan eser kalmamış çünkü modellediği heykele benzemiş benim hergün kendime sorduğum bi sorudur neyi ve nekadar çok istiyorsun

Evet kesinlikle haklısın güzel bir örnek vermişsin..

bicepsler müthiş gelişmiş 3 ayda büyük gelişim göstermişsin.kol kaç oldu acaba şimdi?onun dışında göğüslerde güzel tebrik ederim.biraz trapezleride az bişe geliştirip baklava dilimlerini çıkardın mı tmmdır:)bide kanatlar gözükmüyo ama görebildiğim kadarıyla onlarda iyi:)helal olsun valla 3 ay da bu değişim her baba yiyiğidin harcı değil...

Back
Yukarı