5x5 Stronglift Günlüğü 24.08.2020

12.Hafta 3.Antrenman
Squat 5x5 72 kg
Ohp 5x4 48 kg , 7 tekrar 42 kg
Deadlift 1x5 122 kg PR!

Programın son idmanıydı artık 5x5 le yollarimizi ayiriyoruz.
Programin bana kattiklari,
Bugüne kadar hep bro split ve makinelerde çalişan biri olarak hareketlerin mekaniğini anlamama yardimci oldu.
Barla squatı ilk defa bu programda denedim çok artmasada squatim high bar formunu oturttum gibi.
Bench pressim de artmadi sayilir 74 kg girdim en son, bunu da hem itiş hacmi yetersiz hem de programa çok düşük kiloyla başlamama bağliyorum 36 kg la falan başladimm
Ohp 30 kg giriyordum şuan 48 kg da 5 tekrar çikiyor ama o da temiz bi 15 kg artti.
Bb row 60 kg civari giriyordum 76 kg i gördüm 80 i zorlarim.
Deadliftte 60 70 kg la çalişirken 120 ye çikti,
Son tekrar fail olacak sandim ama olmadi.
Bakalim yeni programlar yeni pr lar diyelim
:)
Hocam bu programda çok düşük ağırlıkla başlama meselesine dikkat etmek gerekiyor bence.mesela agirsaglam 12 tekrarı nizami yaptiginiz ygirlikla başlayın diyor.ama stronglifts 5 tekrar yaptığımız ağırlığın yarısıyla başlatıyor.bu bana saçma gelmiştir hep.belki ilk defa yapanlar için doğrudur ama +60 kg benc nizami 12 tekrar yapan biri için mantiksiz oluyor 30 kg ile başlamak.en azından her antrenman mesela benchte 2.5 değilde 5 kg artırılması gerekiyor kendi ağırlığına gelene kadar sonra 2.5 e geçilir.

Bu hafta Balkaya Texas Method a başladım.Programın hacmi baya iyi girdiğim gün,beni kendime getirdi program.Hissiyati güzeldi.
Pazartesi rpe 7 8 lerde çokta zorlanmadigim bir antrenman oldu.
Çarşamba günü yine rpe 6 7 lerde bir antrenmandi fazla zorlamadi ama hareketler gereği 2 saati buluyor idman.

Cuma yoğunluk günü
Squat 1x5 73 kg rpe8.5 - 9
Bench press 1x5 75 kg PR! Rpe9
Deadlift 1x5 128 kg PR! Rpe 10
Row 5x6 78 kg PR! Rpe 9.5
Spoto press 4x9-10 58 kg Rpe8 9
Ohp 43kg 8 -6 38kg 6 rpe 9
Biceps
Plank
Deadliftte baya gereksiz zorladiğimi farkettim aslinda 120 girmem lazimdi şimdi excele 128 yazinca bana haftaya verecegi kiloyu muhtemelen cikartamayacagim.

Limitlerimi sonuna kadar zorladim cuma günü, aslinda biraz hafif hafif artirmak daha mi iyi olurdu bilemedim bodoslama girdim direk cünkü rpe 9 istiyor adam.
Spoto pressten sonra zaten ohp hic yapamadim, baya da yoruldum acikcasi diger günler cuma günü kadar yormamişti.

Back
Yukarı