yusufincikli
Üye
Yanlis anlamazsan beslenme konusunda bu kadar bilgili oldugunu iddia ediyorsan nasil bu kadar kilo aldin.. Yani bi kaza hastalik falan mi gecirdin.. Ama insallah basarili olursun hedefine giden yolda
İnsan başına bir şey gelmeden yeterince bilinçlenmiyor hocam büyük ihtimalle bu duruma geldikten sonra bu arkadaş başlamaya karar verdi ve araştırdıYanlis anlamazsan beslenme konusunda bu kadar bilgili oldugunu iddia ediyorsan nasil bu kadar kilo aldin.. Yani bi kaza hastalik falan mi gecirdin.. Ama insallah basarili olursun hedefine giden yolda
Canım dostum;Yanlis anlamazsan beslenme konusunda bu kadar bilgili oldugunu iddia ediyorsan nasil bu kadar kilo aldin.. Yani bi kaza hastalik falan mi gecirdin.. Ama insallah basarili olursun hedefine giden yolda
inşallah hedeflerine kısa zamanda kavuşursun, beslenme şeklinizden fayda görecekseniz tabikide o şekilde devam edebilirsiniz.Ben sadece bilidiğim yöntemi söyledim, başarılarstefan35 eğer resimdeki sizin karın kaslarınız ise Allah bana da öyle karın kasları nasip etsin.Simetri olarak çok güzel karın kaslarınız var.Ben leptin hormonu hakkında çok araştırma yaptım.Size de bu hormonun nasıl devreye girdiğini anlatmak istiyorum.
Yemek yedikten sonra kan şekerimiz ve insülinimiz yükseliyor. Kan şekeri 2-2,5 saat sonra düşmeye başlıyor. (Kan şekeri insülinin etkisiyle günlük işlerimizi yapmamızı sağlar.)Eğer öğünümüzü çok fazla yediysek, vücudumuz kan şekerinin tamamını yakamıyor ve devreye insülinin ikinci görevi giriyor. İnsülinin ikinci önemli görevi artan kan şekerini trigliseride (depo yağlarına) dönüştürerek vücudumuzda yağ olarak depolanmasıdır.
Yemekten 2-2,5 saat sonra pankreasımızda glukogan adında bir hormon salgılanıyor. Bu hormon vücucudumuza enerji sağlıyor. Glukagon hormonu karaciğerdeki depolanmış yedek şekerin kullanılmasını sağlayarak bizim 4-5 saat tok kalmamızı sağlıyor.
4-5 saat hiçbir şey yemezsek LEPTİN HORMONU devreye giriyor. Leptin vücudumuzun farklı bölgelerinde depolanmış yağları yıkıyor ve bize enerji sağlıyor. Biz de Leptin hormonu sayesinde kilo veriyoruz. Vücut 4-5 saat aç kalmadığı sürece, Leptin hormonu ortaya çıkmıyor.Bu yüzden 6 öğüne karşı olduğumu söylemek istiyorum.Amacım Leptin hormonunu devreye sokarak kilo vermek.
Can Dostum RALTUNDA;Hocam selamaleykum. Öncelikle ALLAH yardımcın olsun. Zorlu ve başarılı bi süreçtesin!!
Şimdi bak ben 122 kilodan 81 kiloya düştüm. Boy 173.
Ve toplam 8 ay oldu. Nisan da başladım ve aralıktayız. Hala da devam ediyorum. Beslenme ve sporuma.
Şimdi benim tecrübelerime göre 40 kilodan fazla vermiş biri olarak. Yaptığın diyet türü bana göre yanlış.
Besleyeceksinki vücut gelişsin. Besleyeceksinki vücut zayıflasın.
3 yumurta, 10-15 zeytin, salata, 2 dilim çavdar ekmeği. bunları bende yiyordum. Ama akşama kadar değil. O zaten 4-5 saat sonra gidiyor. E sonra neyle besleyeceksin vücudunu??
Gel kendine güzel bir beslenme programı yap. Madem bu kadar bilgi var. Madem bu kadar hırs ve azim var.
Bu iş 2 öğünle olacak iş değil. Bende yaşadım. Bende o zamalardan geçtim!!
Güzel bi beslenme programı ile ve ilk 1.5 2 ay kardiyo ve karın hareketleri ile. Belli bi noktaya gelir. Sonra spor salona gidip. Vücut olarak yavaştan başlarsın ( ben yürüyüş ve bisiklet olarak 2 ay evde kendimi toparlayıp sonra salona geçtim)
Can Dostum RALTUNDA;
Öncelikle seni tebrik ederim.Eğer müsaitsen,bu kadar kiloyu verirken yaşadıkların,çektiğin zorluklar,motivasyonun ve bu kadar kiloyu hangi yöntemle verdiğin hakkında beni ve değerli bodyforumtr takipçilerini bilgilendirirsen gerçekten çok mutlu olurum.Şimdiden TEŞEKKÜRLER...
Kardeşim,ben Canan Karatay'dan öğrenmiştim Leptin Hormonunu.Bu hormon yemek yedikten 4 saat sonra ve gece 02.00 ile 05.00 arasında salgılanan bir hormon.Benim soruya cevap vermedin gormedin heralde..
Hocam aksam 8den sonra yemek yememeye ozen gostermek lazim diyosun.Kardeşim,ben Canan Karatay'dan öğrenmiştim Leptin Hormonunu.Bu hormon yemek yedikten 4 saat sonra ve gece 02.00 ile 05.00 arasında salgılanan bir hormon.
1994 yılında ayılarda keşfedildi.Ayılar kış uykusuna yatarken müthiş yağlıdır.Ayıların metabolizması çok enteresan,hamileliklerini kış uykusunda geçirir,doğum yapar,bebeklerini emzirirler.Nisan'da karlar eriyip inlerinden çıktıklarında bir deri bir kemik kalmışlardır.Bilim adamları bunu araştırmış.Leptin hormonunun tüm hormonları idare ettiğini ortaya çıkarmışlar.Daha sonra yapılan araştırmalarda insanlarda da Leptin tespit edilmiş.Leptin,yağların metabolik olarak yanmasını sağlıyor,yani yağları ara öğün olarak kullanıyor.Bu hormonun salgılanmasına izin verirsek sağlığımıza kavuşuruz ve kilolar gider.
Eğer günde 3-4 öğün yemek yenilse bile akşam 20.00'den sonra yemek yememeye özen gösterilmelidir.BEN DE GÜNDE 3-4 ÖĞÜN BESLENMEYE VE 20.00'DEN SONRA YEMEK YEMEMEYE,AKŞAM 22.00 CİVARI 1 KASE YOĞURT YİYEREK GÜNÜ KAPATMA KARARI ALDIM.BU KARARI ALMAMDA BANA FİKİR VEREN BODYFORUMTR AİLESİNE TEŞEKKÜR EDERİM...
Yakın zamanda yediğim yemekleri yazarak diğer arkadaşları da bilgilendirmeye çalışacağım.
Bu hormon konusunda bilgim yok.Hocam aksam 8den sonra yemek yememeye ozen gostermek lazim diyosun.
BODY ile ugrasiyorum 3 aydir. Antreman aksam 8.30 gibi basliyor 9.30 gibi bitiyor yemek yemem 10u buluyor. Ben nasil yapicam peki ? 10dan sonra yedigim yemek komple yaga mi donusturulecek ? yoksa kaslarin ihtiyaci karsilanacakmi?
Sonucta kilo almak istiyorum BULK donemindeyim.
Zizxy Kardeşim,Hem senin hem de diğer üyeler için bu konu hakkında bilgi vereceğim.Fakat yazımın son cümlelerini dikkatle oku.Hocam aksam 8den sonra yemek yememeye ozen gostermek lazim diyosun.
BODY ile ugrasiyorum 3 aydir. Antreman aksam 8.30 gibi basliyor 9.30 gibi bitiyor yemek yemem 10u buluyor. Ben nasil yapicam peki ? 10dan sonra yedigim yemek komple yaga mi donusturulecek ? yoksa kaslarin ihtiyaci karsilanacakmi?
Meal timing broscience.gece 12de pilav tvuk yiyip yarışmaya kupkuru katılan var.kalorine bakarHocam aksam 8den sonra yemek yememeye ozen gostermek lazim diyosun.