Ağırlık Sehpası Tavsiyesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cqi9999
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
productDetails.aspx
arkadaşlar fazla yer kaplamayacak bir ağırlık sehpasına ihtiyacım var.
Altis Bnch 06 Ağırlık Sehpası hepsiburada da 230 tl ye satılıyor. sizce nasıl bir ürün kullanan var mı? Birde
Delta Attractive Power Multi-Fonksiyonel Deluxe Ağırlık Sehpası 130 tl hızlıal da satılıyor. ikisi arasında kaldım.

19.003.4910.000501t1.jpg
19.003.4910.000502t1.jpg
19.003.4910.000503t1.jpg
Delta Attractive Power Multi-Fonksiyonel Deluxe Ağırlık Sehpası

Bence üst gögüs ve alt gögüs te çalışabileceğin sehpa almalısın birqz fazla verip fonksiyonel bişey almazsan çok pişman olursun ilerde

C6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bende delta nın var dediğin gibi alt gögüs 10 derece civarı ancak cihazın altına ağırlık plakası koyarak yaklaşık 30 derece yapıyorum sehpayı gerçi sadece dumbell ile çalışabiliyorsun gerçi hiç yoktan iyidir bence

Bende delta nın var dediğin gibi alt gögüs 10 derece civarı ancak cihazın altına ağırlık plakası koyarak yaklaşık 30 derece yapıyorum sehpayı gerçi sadece dumbell ile çalışabiliyorsun gerçi hiç yoktan iyidir bence

Deltanin hangi sehpasi var sende

Delta ds8500 var bende ancak alacak arkadaşlar için anlatmak gerekirse aletin butterfly kolları hiç bir işe yaramıyor gerçi gerekte yok malzemesi orta kalite dediğim gibi decline için makinanın altına plaka koymak gerekiyor ve denge kurmak biraz zor oluyor ben ev arkadaşımla idman yaptığım için bu konuda sıkıntı çok yaşamıyorum.230-240 tl civarı bi ürün bütçe biraz daha arttırılırsa daha iyisi vardır ama orta karar alınabilir bir sehpa bence.

Delta ds 8500 aldm alacak arkadaşlara duyrulur.

Butterfly kollari çalişmiyor. Scott aparti tahta. Saglam değil kullanmaya korkuyorum kirilcak diye. Sırtinizi yaslasiginiz yer sağlam ama kalça kismi kirildu bebce ama altinda demire monte oldugundan idare ediyorum. Bar ttutacaklari inclinede çok zorluk çıkartiyor arkasa kaliyoe partnerli çalişin mümkünse başta hafif kilo girin alışana kadar. Sehpa tam dik 90 derece olsa süper olurdu ama değil maalesef omuz pressleri ayakta yapmak zorunda kaliyorum buda zor oluyor. Ama diğer sehpalara göre iyi fiyat olarak. Piyasada adam akilli sehpa yok zaten.

Omuz press için ben sehpayı yan şekilde sutuna dayayıyorum sırtımıda sutunun duvarına gayet iyi oluyor.oda kapılarının yanlarında duvar cıkıntıları tarzı yerleri de kullanabilirsiniz umarım anlatabilmişimdir.

Anladim dediğini ama bacaklarinin uzun olmasi lazim dediğin şey için. Bugün bi deniyim mantikli geldi. Barı ayaktayken alıp göğse koyup öyle oturcaz heralde ?

Sutuna oturak kısmını yan olarak dayıyorum sırtın duvara değse yetiyor zaten genelde dambılla yapıyorum pressleri düz ve arnold press vs.barla ayakta çalışıyorum

normalde okulumun salonunda çalışıyodum ancak zaman ksıtlı olması nedeiyle evde çalışmaya karar verdim. Evde yıllar öncesinden kalma bir mekik sehpası var rahatlıkla bench de çalışılabilir ancak bar koyma yeri yok bu sorunu nasıl çözebiirim sizce barı nereye koyabilirim yada bar koyma aparatı gibi bir ürün satılıyormu

Arkadaslar eve bench sehpasi almak istiyorum alt ve ust goguste calusabilcegim bisey arastirmalarim sonucu -activa ac 670 - karar kildim bu aleti kullananiz varmi tasima kapasitesi nedir destek araliklari genismi

Fox Fitness CB206 Ağırlık Sehpası nasıldır ? önerebileceğiniz ağırlık sehpası var mı? maksimum bütçem 400 lira bu söylediğim ağırlık sehpası iyimi ? Ağırlık sehpası ve ağırlıklar,barlarla birlikte satan arkadaşlarla görüşmek isterim iyi forumlar

ben satıyorum. decathlondan almıştım shepayı domyos marka 1 adet uzun bar 2 tane dambıl barı toplamda 80 kg döküm ağırlık var . almak istiyorsanız özelden konuşalım

bu başlığa 2 sene önce bir hevesle türlü paylaşımlarda bulundum. ancak çevremden ve netteki yorumlardan edindiğim intiba ile web sitelerinde satılan 200-500 tl arası ürünlerin salon tecrübesi olan hiç kimseyi tatmin etmediğini gördüm ve "bu iş evde olmaz diyerek" tekrar salona başladım v.s.
ancak yaş ilerledikçe artan zaman sorunundan ötürü, daha büyük bir bütçeyle, tekrar ev için bir alan oluşturmak istiyorum.
düşündüğüm ürünleri kullanmış ve görüş bildirecekler varsa çok sevinirim.
serbest ağırlıklarla -dambıl ve bar- yapılan çalışmaları daha önemli bulduğum için smith machine yerine şöyle bir squat rack düşünüyorum;
1045_buyuk.jpg

emniyetinin olması tek başına yapılacak çalışmalar için elzem. bu rack ile bench press, incline bench press, decline bench press, standing military press ve squat hareketlerini düşünüyorum.

gelelim sehpa mevzusuna..
sadece ayarlanabilir bir sehpa mı yoksa leg curl, leg extension ve biceps curl aparatı olan bir alet mi alsam kararsızım. bilhassa bacak aparatı olan sehpaların leg curl bölümünü pek çok kullanıcının verimli kullanamadığı yorumları var. benim için leg extension kafi olacak.
146_buyuk.jpg

bunların haricinde evde 50 kg'lık bir dambıl setim var. buna ek olarak bir 25 kg plaka daha alacağım. sonucunda 8x 5kg, 8x 2.5kg, 8x 1kg ile toplam 68 kg plaka da beni idare edecektir. bunların haricinde z barım, eldivenim kemerim v.s. zaten var.
son olarak da dumbbell hooks diye bir aparat var almak istediğim. dambıllara çengel gibi geçiyor ve rack'ta sabit duran bar'a asılabiliyor. bu ürün benim için çok önemli, zira salonda en zorlandığım 25-30 kg dambılları yerden hareket pozisyonuna getirme ve hareket bitince tekrar yere bırakmaydı. bu dambıl çengeli sayesinde hem bir nevi dambıllar emniyette olacak hem de yere sertçe bırakmaya gerek kalmayacak (apartman dairesinde yaşıyoruz sonuçta)
dumbbell hooks - Google'da Ara
bu ürün ne yazık ki türkiye'de yok sanırım. nereden temin edebileceğim konusunda yardımcı olabilecek arkadaşlara da şimdiden teşekkürler.

sorum tecrübeli arkadaşlara, sizce bu donanımla ev içerisinde sıkıntılar yaşayabilir miyim? nihayetinde bir apartman dairesinde yaşıyorum..

Pasifiğin bir önceki seriden half rack squat masası ve yine pasiğin ps2201 incline/decline seatli bench squat masasını kullanıyorum. Kararın çok doğru, nitekim ben o 200-500 tllik piyasa ürünlerini aldım ve hepsi boşa gitti diyebilirim. Özellikle pasifik seatin decline'ı açı olarak çok güzel, piyasa ürünlerinde bulunamayan bir açı. Pasifiğin ürünleri homegym için çokça yeterli ve evladiyelik. Ses için yoga matını ayakların altına kesip koyarsan sesi oldukça kesiyor. Apartmanda şikayet bar koyma sesinden değil de müzikten oluyor bende. :D

Leg extension ve leg curl squat yapan için bence yalan, squatın verdiği hacim muazzam oluyor, + aynı kas gurubunda ekstra idman olduğu için sakatlık riski doğuyor. O yüzden ben yapmıyorum ki yapanlar da genellikle squata sıcak bakmayan insanlar. Leg curl'ün verimsiz olmasının sebebi ayarsız olması, herkesin bacak boyu ayn değil, kaykılsan da diz faktörü yüzünden olmuyor, ayrıca seate yakacağın ağırlıklar seati kastırdığı için sürekli gacır gucur ötmesine neden oluyor, dediğim sebepler de üst üste gelince hiç kullanmadım.

Dumbell hooks için birşey söyliyemiyorum, aklıma yatan birşey değil, smith istememen de çok doğru bir karar, salonda smith squat yapıp , evde serbeste geçince sana o kadar yardım etmesinin iyi birşey olmadığını anlıyorsun. Küçük kas grupların gelişemediği için dengeni kurman zor oluyor, orada da kararın çok doğru.

Son düzenleme:
Bu arada pasifiğin başka bir güzel özelliği de yukarıda aşağı silme bar racki olması. O güvenlik aparatları squat için efektif ancak benchte benim gibi göğsüne barı değdirene kadar indiriyorsan işe yaramıyor ama işte o racklerde bench press'te güvenlik olarak iş görüyor. Son tekrarda tükendiysen, bir alta takabiliyorsun, olmadı bir alta takıyorsun. Barı 213lük alırsan çapraz da takabilirsin, benim rackime 183 altı olmuyor, seninki de büyük ihtimal öyle olacaktır. 241 gündür evde çalışıyorum, bu tarz pro sayılabilecek ekipmanlarla acayip keyifli oluyor, ondan önce 5 ay salona gittim, hayatımda nefret ettiğim birşey varsa alette sıra beklemekti. Vitaminsizleri beklemekten/spot etmekten ömrüm çürüdü :D... dandik müzik, terli ve kokan benchler, yolda/trafikte geçen vakit, "hocam o hareketi yannış yapıyon"cular, barları ve ağırlıkları her seferinde toplayıp yerine koymak, kalabalık, ve diğer sayamadığım sebeplerden dolayı salondan soğudum, konforu ve sporu aynı anda yapmak çok güzeli o kararın da doğru yani :D

Tevfik Erzon.. Forumda yaptığım araştırmalar sonucunda evde çalışma üzerine tecrübeli olduğun kanaatine vardım.. Senin fikir ve yorumunu almak istiyorum.. Ben de evde çalışıyorum birkaç aydır.. Şimdiye kadar dumbell ile çalıştım, şimdiden sonra bir ağırlık sehpası almayı düşünüyorum.. Bu sporda çok ileri derece bir hedefim yok, sadece düzenli spor yapıp fit kalmak amacıyla çalışıyorum.. Kilom 65 boyum da 1.65.. Açıkçası yaptığım araştırmalarda piyasada uygun fiyata verilen bazı marka sehpaları güvenilir ve sağlam bulmadım.. Bulduklarımın da fiyatı pahalı geldi.. Bütçem azami 500 TL.. Size iki şey soracağım verdiğim bilgi ve kriterlere dayanarak bana önereceğiniz net bir marka ve model var mı? Bir de " Domyos BM490" marka sehpa hakkında bilgin var mı, işimi görür mü, önerir misin?

Tevfik Erzon.. Forumda yaptığım araştırmalar sonucunda evde çalışma üzerine tecrübeli olduğun kanaatine vardım.. Senin fikir ve yorumunu almak istiyorum.. Ben de evde çalışıyorum birkaç aydır.. Şimdiye kadar dumbell ile çalıştım, şimdiden sonra bir ağırlık sehpası almayı düşünüyorum.. Bu sporda çok ileri derece bir hedefim yok, sadece düzenli spor yapıp fit kalmak amacıyla çalışıyorum.. Kilom 65 boyum da 1.65.. Açıkçası yaptığım araştırmalarda piyasada uygun fiyata verilen bazı marka sehpaları güvenilir ve sağlam bulmadım.. Bulduklarımın da fiyatı pahalı geldi.. Bütçem azami 500 TL.. Size iki şey soracağım verdiğim bilgi ve kriterlere dayanarak bana önereceğiniz net bir marka ve model var mı? Bir de " Domyos BM490" marka sehpa hakkında bilgin var mı, işimi görür mü, önerir misin?
Doğrudur, ev ekipmanlarının çoğu elimden geçti, fiyat/performans olarak en iyi ürünler, 2.el pasifik ürünleridir :) sıfırları çok pahallı, benim aldığım iki masa da 2.el ucuza aldım. toplamda 800e geldi, sıfır alsam 2000 lirayı geçiyordu, o açıdan çok iyi denk geldi. Domyos masam olmadı ama decathlonda test etmişliğim var, bahsettiğin modele benzer ürünüm oldu, lat kulesi büyük avantaj, verdiğin bütçe için de alınabilir güzel bir masa. Kendi kilon düşük olduğu ve amacının fit kalmak olduğunu düşününce seni uzun bir süre idare eder, ama hacim istersen yolun sonu ya marcy ya pasific bunu bilmelisin. Vücudundaki gelişimi görünce acımayacaksın o paralara ona garanti verebilirim :DSon bir not: Masayı sen kurarsan eğer, somunları sonuna kadar, hatta profili eğme pahasına sık. Arkası lastikli somun kullanırsan gevşeme de olmaz, güven içinde kullanırsın masanı. İyi idmanlar.

Back
Yukarı